28-10-’23: FC Astrid Kuurne 3-1 RANGERS

Na een weekje rust wegens forfait van FC Lauwe mochten de Rangers afzakken naar Kuurne. Het was van oktober 2015 geleden dat de Rangers nog eens bij den Astrid op verplaatsing waren. Het werd toen 2-5 voor de Rangers.

Geen wedstrijd om 14.30 uur zaterdag, want den Astrid speelt steevast om 16.30 uur hun thuiswedstrijden. De grasmat lag er schijnbaar goed bij, maar niets was minder waar. De vele hobbels en het lange gras zouden het combineren niet makkelijk maken.
Dit resulteerde in een lang gerekte studieronde waar beide teams zonder echt gevaar te creëren de bal heen en weer speelden. Het vele balverlies aan beide kanten zorgden voor een eerder slaapverwekkend openingskwartier.
Het eerste schot richting doel kwam er na een klein kwartier voetballen. Veste mocht zich klaarmaken voor een vrije trap vanop rechts. Zijn bal bleef lang onderweg en ging over heel wat kopjes heen toen hij toch bij Wouter belandde. Zijn poging uit de draai ging een twintigtal centimeter over de rechterhoek van het doel. Het startschot van de wedstrijd was gegeven.
Iets later bereikte Guillaume de inlopende Vincent op een hoekschot. De zwakke kopbal kon eenvoudig opgepikt worden door de doelman. De voorafgaande fout van de koppende Vincent leidde dus tot niets.
De gemiste kansen inspireerden Simon Vandamme toen hij na twintig minuten een vrije trap mocht nemen. Ook zijn poging miste het doelkader.
Iets later een eerste keer het thuisteam dan. De Rangers verdediging maakte kennis met de snelle aanvalshoede van FC Astrid. De besluitenloosheid bij de aanvallers behoedde de Rangers van een achterstand tegen de gang van het spel in. Maar dat bleek slechts uitstel. Bij een nieuwe aanval bleef de gewaarschuwde verdediging nu te braaf wijken voor de opkomende spits. Die maakt van de ruimte handig gebruik door een kanonschot af te vuren vanop 20 meter afstand. Touré was kansloos op de poging die de winkelhaak opzocht.
Ook na de 1-0 blijven de Rangers de bal opeisen. Maar de Rangers, die op dit uur normaal al aan hun 3de helft toe zijn, missen inspiratie aan de bal en verzieken het zo om echt gevaar te creëren.
Op het halfuur nog eens een kansje voor de Rangers. Veste’s verre inworp bereikte Wouter. Zijn schot is onvoldoende geplaats en wordt zo eenvoudig door de keeper geklemd. Diezelfde veste laat zich even later vakkundig in de wind zetten door de kwieke winger van Kuurne. De dekking staat deze keer goed en het gevaar wordt zo onschadelijk gemaakt. De gevaarlijkste man op het veld bij Kuurne draagt het rugnummer 7. Met zijn snelheid blijft hij de verdediging pijn doen. Nu wordt zijn nieuwe poging gekraakt door een goeie verdedigende actie. Touré kan oprapen.
Wouter zorgt plots voor een sprankeltje hoop bij de Rangers. Na goed doorjagen verovert hij de bal tegen de zijlijn op de eigen helft. Simon biedt zich aan voor de één-twee waarna Wouter de bal tot bij de geïnfiltreerde Gianni krijgt. Zijn gekraakte schot wordt uiteindelijk van de lijn gekeerd. Met de rust in het vooruitzicht blijven de Rangers op zoek naar de gelijkmaker. Dit keer kan Jeffrey doorzetten. Hij vindt Simon aan de overkant van het veld. Zijn schot wordt uiteindelijk door de keeper gepareerd. De daarop volgende corner lever niets op. Na 40 minuten spelen gaat een nieuwe poging van diezelfde Simon voorlangs. De gelijkmaker blijft uit.
Net voor rust zorgt balverlies voor een snelle uitbraak bij Astrid Kuurne. De verdediging is niet voorbereid op de talrijk opkomende aanvallers van Kuurne. Die spelen de situatie perfect uit en verdubbelen de score vlak voor rust. Een domper voor de Rangers die toch meer verdienden na deze eerste helft.

De koffie zorgt voor goede moed bij de Rangers. De Rangers beginnen vol overtuiging en vertrouwen aan de tweede helft. De drie wissels moeten de score helpen keren.
Een éérste gevaar komt er nadat de ingevallen Niels de ingevallen Touré bedient op links. Die wordt foutief afgestopt. De daaropvolgende vrije trap is de opener van wat een vurig aanvalsoffensief van de Rangers zou worden. Aan de tweede paal weet er helaas niemand de goeie vrije trap in een doelpunt te verzilveren.
Op één van de vele hoekschoppen voor de Rangers weet Vincent op de lat te koppen. Net zoals in de eerste helft wordt de poging correct afgefloten voor een voorafgaande duwfout.
Nog geen tien minuten ver in de tweede helft is het opnieuw de Rangers dat komt opzetten. Dit keer weet de hard werkende Wouter van op links door te breken. Zijn voorzet is net te onnauwkeurig om tot doelgevaar te leiden. Weg kans.
De Rangers weten nu van geen ophouden en gaan uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Simon vindt zo Touré met een doorsteekpas. Zijn poging resulteert in hoekshop. Nicolaas weet op die hoekshop als enige de bal te raken met het hoofd, maar mikt net naast.
Een poging op een nieuwe hoekshop iets later belandt duidelijk tegen een verdedigende arm, maar de verder goed leidende scheidsrechter ziet het niet gebeuren.
Ruim een uur ver nu is het opnieuw een fase na een hoekschop die tot gevaar leidt. Niels krijgt nu de bal net buiten de grote rechthoek en wordt tijdens het wegdraaien van de opkomende man foutief afgestopt. De daaruit volgende vrije trap van Simon wordt door de keeper met de vuisten gepareerd. De aansluitingstreffer hangt nu echt in de lucht.
De Rangers die, meer dan in de eerste helft, vol overgave spelen, lijken in de comeback te geloven. Maar het loopt anders. Bij een tegenaanval van Astrid kan Vincent, ondanks zijn goeie inzet, de bal onvoldoende wegwerken. De aalvlugge nummer 7 van Astrid profiteert wanneer de bal in zijn voeten belandt en weet héél koelbloedig Touré te kloppen. Een mokerslag voor de Rangers met nog ruim 20 minuten te spelen. Maar ze geven niet op.
Nicolaas vindt Touré met een voorzet. Die controleert, kapt zich vrij en schiet. Maar ook deze keer mist de bal het doelkader. Touré is er op gebrand beter te doen en doet dat even later ook. Op links houdt hij enkele verdedigers bezig. Met sprekend gemakt gaat hij vervolgens twee mannetjes voorbij alsof het onze eigen wingbacks zouden zijn. Precies kegeltjes. In de gecreëerde ruimte vindt hij tijd om met zijn rechter loeihard uit te halen en de keeper op onnavolgbare manier enig mooi te verslaan. Een pareltje. De rechter winkelhaak krijgt het hard te verduren vandaag.
Maar het doelpunt lijkt te laat te komen. Het vet is ondertussen van de soep bij de Rangers, die niet beloond werden voor hun inzet in de tweede helft. Astrid vind nu in het slot van de wedstrijd meer en meer de ruimte die de aanvallend ingestelde Rangers laten liggen. De uitgeputte Rangers gaan zo in het slot een paar keer in de fout en moeten hun tegenstander foutief afstoppen. Ruben en Dieter weten er elk een gele kaart mee te scoren. Het laatste wapenfeit noteren we nog voor de thuisploeg. Na een schermutseling gaat de bal op de stip. Touré is echter bij de pinken en weet de eer te redden met een goeie save.
Het slotakkoord van de wedstrijd is nog voor Dieter Naert en het nummer 9 van Astrid Kuurne, die de gevaarlijkste man naast het veld bleek te zijn. Ze delen beide na onsportief gedrag in een nieuwe bestraffing van de scheidsrechter. Voor de mondige Dieter betekende dit de uitsluiting in de wedstrijd. Ondanks dat de Ranger veel veerkracht toonden, weten ze toch geen punten te sprokkelen bij het goed voetballende FC Astrid Kuurne. Het thuisteam was veruit het meest efficiënt en pakte dan ook niet onverdiend de 3 punten.

De kalendercommissie plande voor volgende week opnieuw een weekje rust in voor inhaalwedstrijden. De Rangers hebben er geen en mogen dus even bezinnen over de nieuwe nederlaag. Met de inzet van de tweede helft is er alvast een basis om de komende weken op verder te werken.
Afspraak op 11 november voor de thuiswedstrijd tegen FC Grammene.

Speelden voor de Rangers: Toure Faozame, Dieter Naert, Ruben Depoorter,  Vincent Derveaux, Jasper Debeuckelaere (’45 Niels Vandamme), Gianni Demoen, Guillaume Vanpeteghem (’45 Arne Lievens), Simon Vandamme, Louis Vandermersch (’45 Toure Sherrif), Jeffrey Borry (55′ Nicolaas Mulkers), Wouter Vandevijver

Doelpunten: Touré Sherrif