24-10-’15: FC Astrid Kuurne – The Rangers 2-5

The Rangers zitten in een positieve flow, één en ander heeft te maken met de stijgende vorm curve gekoppeld aan het opgekrikt vertrouwen. Deze over verdiende uitzege tegen een sterke tegenstrever nota bene, was het resultaat van een collectieve gave prestatie na een zeer geanimeerde wedstrijd.

The Rangers startten de wedstrijd als een wervelwind, de bal was in de aanvangsfase ongrijpbaar voor de thuisploeg, in minuut twee stond Ruben Depoorter reeds oog in oog met de plaatselijke doelman die middels een voetveeg zijn netten gaaf kon houden. Nauwelijks een minuut later viel een center van Lander Ampe dood op de dwarsligger en in minuut 4 spatte een halve omhaal van Steven Cnockaert open op de deklat waarop broer David Cnockaert in de herneming van dichtbij over besloot. Dit overwicht resulteerde in de 5′ dan toch in de meer dan verdiende openingstreffer, Olivier Dejonghe schakelde zijn laatste belager uit om vervolgens de bal onder de plaatselijke doelman te schuiven 0-1. De bezoekers moesten wat gas terugnemen waardoor de thuisploeg zich dan weer in de wedstrijd kon knokken, totaal onverwacht en via een vrije trap van net buiten de grote rechthoek krulde een thuisspeler de bal middels een perfecte curve in doel 1-1. Het spel ging nu tegen een hoog tempo goed op en neer zonder dat de beide doelmannen voor grote problemen stonden. De bezoekers konden voor de rust nog één keer voor serieuze dreiging zorgen toen in de 40′ een center van Maarten Landuyt bij Sven Strinckx belandde en deze de bal meteen op de slof nam waarop de plaatselijke doelman met de vuisten redding bracht, ruststand 1-1.

Het hoge tempo en de intensiteit van de wedstrijd hield aan in de tweede helft, in de 47′ werd een schot van Ruben Depoorter door de doelman met de vuisten gekeerd en de daaropvolgende rebound werd door Steven Cnockaert op de staander besloten. Een schot van de thuisploeg in de 53′ scheerde de deklat, het spel golfde nu goed op en af en in de 59′ opende Olivier Dejonghe op Lieven Bridelance die de lage hoek viseerde maar nog net een handje van de thuisdoelman op zijn weg vond om de bal in hoekschop te duwen. Op het uur ging de alomtegenwoordige en beste man op het veld, Ruben Depoorter in de grote rechthoek op wandel, Ruben zette twee verdedigers in de wind om vervolgens de bal met veel gevoel onder de doelman te schuiven, ééntje om in te kaderen de 1-2. De reactie van de thuisploeg bleef niet uit en in de 62′ ging een schuiver nipt voorlangs, aan de overzijde en in de 65′ raakte een thuisverdediger de bal met de hand in de zestien meter zone, een strafschop was dan ook de correcte beslissing van de alerte scheidsrechter, Aäron Ferret nam de verantwoordelijkheid en zette de elf meter trap feilloos om in 1-3. De thuisploeg kreeg dan weer in de 72′ ook en terecht een strafschop toegewezen en dit ook na een handspel, Doelman Dries terug na een aanslepende blessure redde met veel brio de goed gerichte strafschop langs de grond en naast de staander, hiermede zorgde doelman Dries allicht voor het kantelmoment in de wedstrijd, toen kort daarop in de 74′ ook nog kapitein Gianni Demoen zijn doelman bijsprong en een bal van de lijn redde leek de zege voor de bezoekers in de maak. De thuisploeg gooide nu noodgedwongen alles in het offensief waardoor de bezoekers nu ook meer ruimte kregen, in de 80′ trapte Niels Vandamme een strakke en verre vrij trap richting tweede staander waar Lieven Bridelance boven iedereen uittorende om de bal overhoeks binnen te koppen 1-4. een losgelaten thuisaanvaller kon dan weer in de 82′ de stand milderen naar 2-4. De thuisploeg bleef maar proberen en in de 85′ belandde een vrije trap op de bovenkant van de deklat. Het absolute slot akkoord was voor de bezoekers toen Olivier Dejonghe in de 86′ de eindstand vastlegde nadat hij de laatste verdediger en de doelman had gedribbeld om vervolgens de bal in het ledige doel te lopen 2-5.

The Rangers zijn op de goede weg, het komt er nu op neer om rustig verder te werken en het vormpeil verder uit te bouwen.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Lander Ampe (46′ Niels Vandamme), Gianni Demoen, Aäron Ferret, David Cnockaert, Olivier Dejonghe, Ruben Depoorter, Steven Cnockaert, Maarten Landuyt (46′ Jens Verschoore), David Lernout (46′ Lieven Bridelance) en Sven Strinckx (60′ Dieter Naert).

Doelpunten: Olivier Dejonghe 2x, Ruben Depoorter, Lieven Bridelance en Aäron Ferret.

Gele kaarten: Ruben Depoorter en David Cnockaert.

Rode Kaarten: nihil.