03-06-’06: [Finale beker VLVB] FC Heirweg Anzegem – The Rangers 7-1

Geen nieuwe stunt van The Rangers in de bekerfinale, wel een ruim verdiende zege voor de Anzegemnaren zij het met iets te overdreven score na een uiterst sportieve wedstrijd onder de prima leiding van het scheidsrechters trio. Op het uitstekend veld van Wymar Oeselgem opende de vice-kampioen uit eerste provinciale het felst en na 10 min en bij hun eerste grote kans stond het meteen 1-0, een center vanop rechts werd door de inkomende man prachtig binnengekopt. in de 14 min was er dan weer een zeer allerte doelman “Lello” nodig om de meubelen te redden maar van dan af aan tot 5 min voor de rust trokken The Rangers het spel naar zich toe met enkele hele goeie mogelijkheden als gevolg maar geen doelpunten. In tegenstelling tot de halve finale stond het geluk nu niet aan de zijde van The Rangers. In de 22 min werd een schot van Francky Vereecke uit de winkelhaak geduwd, in de 25 min was Lieven Bridelance er met een kopbal dan weer dichtbij maar “de” kans op de gelijkmaker was er wel op de 30 min met een bal op de staander van Francky Vereecke. Jammer voor The Rangers want in de laatste dolle 5 min van de eerste helft hebben de Anzegemnaren dan de wedstrijd in een definitieve plooi gelegd met 2 doelpunten en een afwerking aan 100% , de rust werd bereikt met een 3-0 stand. Het was in de tweede helft dan ook een onmogelijke opdracht om tegen de technisch sterkere tegenstrever alsnog het tij te doen keren, maar het pleit wel voor de Rangers dat ze blijven op zoek gaan zijn naar de eerredder. Eerst was de thuisploeg in de 53 en 70 min nog verder uitgelopen tot 5-0 toen Jurgen Vanelslander in de 73 min op corner van Johan Vanryssel met een prachtige kopstoot de 5-1 op de bordjes zette. De moegestreden Rangers incasserden nog voor het slot van de wedstrijd twee doelpunten, een te zwaar verdict. De ontgoocheling na de wedstrijd was groot maar er was ook het besef dat het een hele grote prestatie en eer was om als bescheiden 2e provincialer de finale te mogen spelen tegen de vice-kampioen nota bene van 1° provinciale en dit na een bekercampagne om “U” tegen te zeggen en door ondermeer drie eerste provincialers uit geschakeld te hebben. Einde van het seizoen en nu maar de batterijen terug opladen en binnen enkele weken terug aan een nieuw seizoen beginnen. Bij leven en welzijn ook terug afspraak begin september voor het wekelijks wedstrijdverslag.

Speelden voor The Rangers: Lorenzo Maddelein, Dario Samyn, Claude Lybeer, Hein Vandromme, Nico Warlop, Tom Vandeginste ( 46′ Gino De Beer), Antony Popelier, Jurgen Vanelslander, Niels Vandamme, Francky Vereecke ( 60′ Johan Van Ryssel) en Lieven Bridelance (75′ Dieter Galle).

Doelpunten: ’73 Jurgen Vanelslander (5-1)