11-02-’17: FC Beitem – The Rangers 2-1

Een gelijkspel had gekund en was ook de juiste weergave geweest van deze onderhoudende en zeer faire derby onder de kundige leiding van een goeie scheidsrechter en dit voor een talrijk opgekomen publiek. Beide ploegen namen elk één speelhelft voor hun rekening en op het einde van de wedstrijd bleek de thuisploeg net iets efficiënter te zijn geweest.

De thuisploeg was baas in de eerste helft, ze recupereerden na een duel meestal de tweede bal waardoor de bezoekers onder druk kwamen te staan. Aanvankelijk viel er weinig gevaar te noteren, in de 7′ moest doelman Dries een lob over doel duwen en in de 8′ noteerden we een schot van Ruben Depoorter die nipt over ging. Een foute balcontrole in de 25′ van Dieter Naert in de grote rechthoek waardoor de bal van zijn bil op zijn hand botste gaf de gelegenheid aan de thuisploeg om vanop de stip de 1-0 te scoren. De bezoekers reageerden vrijwel meteen in de 26′ met een schot van Ruben Depoorter door de plaatselijke doelman gestopt. Na een uittrap in de 28′ recupereerde de thuisploeg de bal om hem meteen diep te steken waardoor een kwieke aanvaller alleen voor doelman Dries verscheen om hem met een heerlijke lob kansloos te laten, de 2-0 was dan ook een beauty. De bezoekers moesten effen slikken bij het aan zien van deze tussenstand, Gianni Demoen  zette de thuisdoelman net voor de rust in de 43′ nog eens aan het werk met een schot die over de deklat geduwd werd, ruststand 2-0.

Aan de rust werd aan The Rangers meegegeven om zich niet neer te leggen bij deze achterstand, er werd gevraagd om zich terug in de wedstrijd te knokken om de slag op het middenveld te heroveren, met resultaat overigens want in de tweede helft waren de bezoekers nu de betere ploeg. In de 47′ was er meteen dreiging langs Kevin Messiaen die zijn schot in het zijnet zag stranden, de toon was meteen gezet met in de 50′ de aansluitingstreffer van Jens Verschoore die via de onderkant van de deklat de 2-1 binnen schoot. The Rangers geloofden nu terug voluit in hun kansen en de ganse ploeg ging vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur kregen ze na een trekfout op Jens Verschoore in de grote rechthoek een uitgelezen kans om vanop de stip de bordjes in evenwicht te brengen, Gianni Demoen nam zijn verantwoordelijkheid maar de thuisdoelman koos de goede hoek en stopte de elfmeter trap. The Rangers moesten effen bekomen van deze tegenslag om in de 70′ opnieuw via Gianna Demoen met een vluchtschot de thuisdoelman aan het werk te stellen, hij stopte de harde knal in twee tijden. De thuisploeg lag op de loer om via een snelle counter voor dreiging te zorgen en in de 75′ waren ze er met een schot uit het niets op de staander zeer dicht bij een derde treffer. The Rangers kozen daarop noodgedwongen voor een alles of niets slotoffensief, libero Aäron Ferret werd in de voorlijn geposteerd en achterin werd man op man gespeeld, de thuisploeg werd nu nog verder achteruit geduwd en was nu volledig op de counter aangewezen waarop ze nog éénmaal in de 80′ gevaarlijk kwamen opdagen voor doelman Dries die buiten zijn grote rechthoek al glijdend rapper op de bal was. Het slot van de wedstrijd was nog zeer spannend met in de 89′ een schot van Aäron Ferret op de doellijn gekeerd en helemaal in de absolute slotminuut zag kapitein Steven Cnockaert zijn kopbal open spatten op de deklat. The Rangers  konden ondanks het nipte verlies met opgeheven hoofd het veld verlaten, er viel hun niks te verwijten, iedereen had alles gegeven het verdiende gelijkspel bleef evenwel uit.

We nemen dan ook de vele positieve energie mee om de volgende wedstrijden opnieuw voluit voor 3 punten te gaan.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Wouter Deweer, Gianni Demoen, Aäron Ferret, Timo Maertens (46′ Yves Deceunninck), Dieter Naert (46′ Jens Verschoore), Ruben Depoorter, Steven Cnockaert, Lukas Duran (59′ Maarten Landuyt) David Lernout ( 63′ Nicolaas Mulkers) en Kevin Messiaen.

Doelpunten: Jens Verschoore.

Gele kaarten: Maarten Landuyt.

Rode kaarten: nihil.