30-09-’23: Olympic Comines 0-1 Rangers

Een uitwedstrijd tegen Olympic Comines is al altijd een zware opgave geweest. Het lange gras en hobbelig veld werkt ook goed voetbal niet in de hand.

De Rangers startten de wedstrijd met een ietwat gewijzigd middenveld tegenover de laatste weken. Het begin van de wedstrijd nam de thuisploeg in handen. Ze probeerden toch goed te combineren vanachter uit. Maar reeds in de 7e minuut was er slecht uitverdedigen en Toure Samba kon alleen op doel afstevenen. Koelbloedig omspeelde hij de keeper om de 0-1 op het scorebord te zetten. De thuisploeg bleef daarna proberen.
Er was op het kwartier een slap schotje uit de 2e lijn maar dit kon goalie Toure niet verontrusten. Luttele minuten later kon Niels een center vanop links geven die pardoes op de deklat viel. Er was veel middenveldspel met veel duels.
Even leek het te ontaarden, maar de scheids hield het met enkele gele kaarten onder controle. Op het halfuur was er opnieuw een schot uit de 2e lijn. Deze keer had Toure iets meer moeite. Maar in twee tijden kon hij zijn doelnetten schoon houden. Net voor rust dan toch nog eens gevaar van de Rangers. Eerst kopte Simon een hoekschop naast de paal en ietwat later kon Jappe vanuit een scherpe hoek trappen maar de doelman bracht redding met de voet. Ruststand 0-1

De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg probeerde nu meer met lange ballen in de rug van onze verdediging wat diepgang te brengen. In minuut 50 was er zo het eerste gevaar maar het schot ging naast doel. In minuut 55 bediende Toure Samba Wouter in de ruimte. Zijn center kon net Arne niet bereiken om de score te verdubbelen. De mooiste actie van de wedstrijd kwam op het uur. Wouter hield enkele verdedigers bezig rond de rechthoek. Hij bediende Jappe met een ideale bal, maar het schot van Jappe strandde binnenkant paal en ging zo uit doel. In de herneming kon Toure Samba nog nipt over schieten.
De thuisploeg begon stilaan meer risico’s in hun spel te brengen om toch de gelijkmaker te scoren. De Rangers moesten zo dikwijls alle zeilen bij zetten en veel duels aangaan. Maar met veel bravoure en inzet lukte dit wonderwel. Toch was het even schrikken toen in minuut 75 Toure redding moest brengen met een voetveeg na een schermutseling voor doel.
Vijf minuut voor affluiten dan de kans om de zege veilig te stellen. Jappe glipte door de buitenspelval. Hij moest iets te ver uitwijken bij zijn poging om de doelman te passeren. Zijn center daarna kon door Arne half gedevieerd worden tot in de voeten van Louis, die scoorde. Helaas stond hij buitenspel en het doelpunt werd terecht afgekeurd.
De thuisploeg was daarna niet meer bij machte om nog de gelijkmaker te scoren.
Een mooie driepunter van de Rangers die dit keer met veel inzet en karakter tot stand werd gebracht. Het kan niet altijd doelpuntenfestival zijn.
Volgende week ontvangen de Rangers de leider Leiejongens Deinze in eigen huis.
Speelden voor de Rangers: Toure faozame, Mathieu Dochy, Clement Derveaux (60′ Milan Huysentruyt), Niels Vandamme,  Jasper Debeuckelaere (55′ Dieter Naert), Gianni Demoen, Simon Vandamme, Arne Lievens, Jasper Louage, Toure Samba (55′ Louis Vandermersch), Wouter Vandevijver ( 60′ Nicolaas Mulkers)
Doelpunten: Toure Samba
Gele kaarten: Arne Lievens, Simon Vandamme, Dieter Naert
Rode kaarten: nihil