28-09-’19: FC Heirweg Anzegem – The Rangers 4-2

The Rangers zitten momenteel duidelijk in de hoek waar de klappen vallen, er was nu wel veel inzet en goodwill al is het collectief en individueel nog altijd niet goed genoeg om punten te pakken.

Het eerste kwartier golfde het spel goed op en af, de thuisploeg opteerde om vanuit een goede organisatie en hoge pressing met lange ballen hun aalvlugge spitsten te bereiken, de bezoekers zochten eerder al combinerend vooruitgang te boeken. Het eerste doelpunt viel uit de lucht in de 15′, Wouter Deweer gleed uit waardoor een snelle spits de vrije doorgang had en doelman Maarten kansloos was tegen de 1-0, brute pech voor de bezoekers inzonderheid voor Wouter die verder een beresterke wedstrijd speelde. Kapitein Ruben Depoorter kon in de 20′ de bordjes terug in evenwicht brengen met een beauty, een verre vrije trap viel in de kruising binnen 1-1. De gelijke stand stond voor niet lang op de bordjes want in de 25′ ging een onschuldig schot uit de tweede lijn binnen 2-1. De bezoekers zorgden in de 30′ opnieuw voor gevaar nadat Aäron Ferret Lars Lecointre bereikte en diens schot niet zonder moeite door de plaatselijke doelman gestopt werd. Kort daarop en in de 32′ rolde Lars Lecointre de volledige flank op om de bal klaar te leggen voor de inkomende Gianni Demoen die zijn schot via de zijkant van de staander in het zijnet zag verdwijnen. De thuisploeg zorgde op de counter constant voor gevaar en in de 35′ was er een goeie ingreep nodig van doelman Maarten met de voet om verder onheil te vermijden, de rust werd met een 2-1 stand bereikt.

Het eerste gevaar van de tweede helft kwam van de kant van de bezoekers, doelman Maarten moest in de 47′ vol aan de bak, de wedstrijd kon nu beide kanten op. Het was voor de bezoekers een ferme opdoffer toen doelman Maarten in de 55′ met een ongelukkig uittrappen in de voeten van een thuisaanvaller zomaar de 3-1 cadeau deed, tot overmaat van ramp moest de prima en correct leidende scheidsrechter in de 57 ook nog de bal op de stip leggen na een onnodige duwfout in de grote rechthoek, de strafschop werd omgezet en het stond meteen 4-1, The Rangers stonden meteen voor een onoverbrugbare achterstand. de bezoekers konden op het uur wel nog de stand milderen na een perfecte snijdende diepe bal en een perfecte loopactie van de goed ingevallen Nicolaas Mulkers die mooi de 4-2 onder de thuisdoelman binnen schoot. De wedstrijd bloedde verder dood, de thuisploeg had al fysiek veel gegeven en de bezoekers waren niet meer bij machte om de thuisploeg bij te benen.

Het blijft wachten op het eerste puntengewin, tovermiddelen zijn er niet tenzij blijven werken, werken, werken.

Speelden voor The Rangers: Maarten Landuyt, Wouter Deweer, Ruben Depoorter, Dieter Naert, Vincent Derveaux, Lars Lecointre, Guillaume Vanpethegem, Gianni Demoen, Kevin Messiaen (46′ Timo Maertens), Aäron Ferret ( 46′ Nicolaas Mulkers) en Sandy Decaestecker ( 55′ David Lernout).

Doelpunten: Ruben Depoorter en Nicolaas Mulkers.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.