27-04-’24: RANGERS 1-3 SEV 92 st Eloois Vijve

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor The Rangers was er een met een grote inzet. Bij winst zou de promotie naar 1e immers een feit zijn.Dat het geen makkelijke opdracht zou worden wisten we ook op voorhand want in het verleden werd nog maar zelden gewonnen van SEV92. The Rangers startten het felst. Reeds in de 1e minuut bediende Nicolaas Marijn. Het schot werd door de bezoekende goalie gepareerd. Op minuut 8 was het Wouter die Nicolaas kon vrij spelen in de rechthoek maar ook deze keer wist de doelman raad met schot. 2 minuten later viel de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een lage center vanop rechts werd van net buiten de kleine carré toch nog door Louis wat onbesuisd over doel geplaatst. In minuut 12 dan een eerste dreiging van de bezoekers. Na een foutje mocht er een vrije trap genomen worden net buiten de rechthoek. Die werd stijlvol genomen maar op de paal. De rebound werd wel binnen geschoten maar gelukkig voor The Rangers stond de speler in buitenspelpositie waardoor het feestje niet doorging. Dit was een serieuze waarschuwing. Op het kwartier  nam Guillaume een vrije trap. Mathieu kwam goed ingelopen maar kopte de bal recht op de keeper. Halfweg was het andermaal ‘Gio’ die Nicolaas aanspeelde. ‘Gene’ speelde in 1 tijd door naar Wouter die gekruist voorlangs besloot. The Rangers begonnen wat gefrustreerd te raken omdat het doelpunt maar uitbleef en gaande weg zag je de nervositeit in het spel sluipen. In minuut 35 probeerden The Rangers vanuit de defensie uit te voetballen. Maar van het balverlies die volgde profiteerden de bezoekers optimaal om doelman Niels kansloos te laten en de 0-1 op het bord te zetten. Een opdoffer was me dit. The Rangers slaagden er niet meer in om nog voor de rust een vuist te maken en gingen met een achterstand de kleedkamers opzoeken.
De tweede helft begonnen The Rangers in een stormloop. In minuut 47 kon Wouter de bal recupereren in de rechthoek. Zijn schot in de korte hoek werd weer door die dekselse doelman gered. In minuut 50 verstuurde Arne een prima center. Wouter kon controleren maar zijn schot werd andermaal in hoekschop geduwd. In minuut 55 viel dan de mogelijkheid. Na defensief handspel besloot de ref de bal op de stip te leggen. Typisch voor de wedstrijd met zoveel inzet was dat er niemand echt happig was  om zijn verantwoordelijkheid te nemen voor de strafschop. Toch vond Marijn de moed en het lef om zich van die taak te vergewissen. Maar ja, daar stond die doelman weer om die bal te pareren en zijn netten clean te houden. Op het uur volgde een mooie combinatie tussen Niels Azou die Marijn bediende. Vervolgens werd Wouter schuin voor doel vrij gespeeld maar andermaal verdween de poging nipt aan de verkeerde kant van de paal. De bezoekers die tot dan maar weinig tot stand brachten, speculeerden op de counter. En in minuut 65 viel bijna de 0-2. Een schot uit de 2e lijn werd door Niels met de vingertoppen beroerd en via de deklat in hoekschop geduwd.
Ondertussen probeerden The Rangers nog meer druk uit te oefenen om toch maar die verhoopte promotie in de wacht te slepen. Maar alles verliep wat overhaast of telkens zat er wel een bezoeker tussen die redding bracht. In minuut 80 viel dan het verdict. Op een goed uitgespeelde counter kon de 0-2 op het bord geplaatst worden. Over en out. Je zag de teleurstelling bij The Rangers die nochtans hadden gestreden als leeuwen. Op de koop toe viel in minuut 86 nog de 0-3 toen een prima individuele actie van een bezoeker overhoeks in het zijnet werd afgewerkt. Het sierde wel The Rangers dat ze toch nog de eerredder konden scoren. Een center vanop rechts werd door Gianni in de winkelhaak gekopt. 1-3 De  scheids beëindigde de wedstrijd bij die stand.
Helaas geen promotie maar een mooie 3e plaats in het eindklassement. Het is een mooi, geslaagd  seizoen geweest waar de promotie niet in de laatste wedstrijd werd verloren. Misschien waren er wat teveel ups and downs maar we mogen fier zijn met het behaalde resultaat. Nu nog eens volop alles op alles zetten om uit de resterende bekercompetitie het maximum te halen. Te starten met de kwartfinale zaterdag thuis tegen Estaminet Kortrijk
Speelden voor de Rangers: Niels Vandamme, Jasper Debeuckelaere, Ruben Depoorter, Mathieu Dochy (20’ Clement Derveaux), Dieter Naert, Nicolaas Mulkers (45’ Niels Azou), Guillaume Vanpeteghem, Arne Lievens (60’ Gianni Demoen), Louis Vandermersch (45’ Jeffrey Borry), Marijn De Meulenaere, Wouter Vandevyver
Doelpunten: 1x Gianni Demoen
Assist: 1x Marijn De Meulenaere
Gele kaarten: nihil
Rode kaarten: nihil