25-11-’23: RANGERS 5-2 Telstarboys Nazareth

Met het bezoek van de Telstarboys uit het verre Nazareth stond er op papier een haalbare kaart op het programma. Maar een walk-over zou het tegen het fel verjongde Nazareth niet worden.
The Rangers startten het felst. In de 2e minuut was er een vrije trap van Simon. De ingelopen Jappe zag zijn kopbal voorlangs gaan. Er werd goed druk gezet op de speler in balbezit. Dit resulteerdeaanvankelijk in snel balbezit maar echt uitgespeelde kansen waren er niet echt. Op minuut 10 was er een nieuwe vrije trap centraal op het middenveld. Simon dropte de bal diep in de rechthoek waar captain Gianni opportuun met de dij het leer tegen de netten wist te werken. 1-0.De bezoekers proberen goed mee te voetballen maar tot echt doelgevaar leidde dit ook voor hen niet. In minuut 18 kon de alom aanwezige Gianni de bal diep sturen in de loop van Wouter. Schuin voor de doelman kon Wouter op zijn typische manier de netten doen trillen om de score te verdubbelen. 2-0Lang bleef de dubbele voorsprong niet op het bord staan. Op een schijnbaar onschuldige center gleed Touré uit waardoor hij de bal niet kon klemmen en een bezoeker kon profiteren om de aansluitingstreffer te scoren. 2-1.Op het halfuur dan even commotie. Een bezoekende supporter kon een beslissing van de scheids niet goed plaatsen en ging verbaal in de clinch. De scheids kon dit matig appreciëren en dreigde om de wedstrijd stil te leggen. Nadat de gemoederen wat bedaard waren kwam hij terug op zijn beslissing en hernam hij toch de wedstrijd. Het zou een voorbode zijn van een one-man-show in de tweede helft.Nadat er toch weer gevoetbald werd kon Milan de bal recupereren op de helft van de tegenstander. Hij bediende Jeffrey op links die zijn tegenstander dribbelde om vervolgens de bal in de verste hoek te krullen.3-1. Dit was meteen ook de ruststand.
Het eerste gevaar in de 2e helft kwam in minuut 50. De ingevallen Arne ging in de rechthoek een dubbelpass aan met Gianni. Jammer voor Arne maar zijn steekbal verdween net naast de paal. In minuut 54 was de scheids dan aan de beurt. Een bezoeker kon alleen op Touré afstevenen. Zijn schot werd door onze uitgekomen goalie prima gered maar bij het doorglijden kon hij onmogelijk de spits ontwijken. De scheids zag hier zowaar een penaltyfout in en een gele kaart als surplus. Bizarre beslissing me dunkt. De strafschop werd feilloos omgezet. 3-2.Amper afgetrapt  en The Rangers-captain had een moment-de-gloire. Een schot vanop 25m verdween enig mooi in de winkelhaak om de 4-2 op het bord te zetten.De scheids had ondertussen al heel wat wrevel op zijn nek gehaald door te pas en te onpas verkeerde beslissingen te nemen. Met als gevolg bij regelmaat een geel karton. In minuut 65 was er mooie combinatie tussen Louis en Arne. De center werd aan de 2e paal door Marijn naar doel gekopt. De bal viel door de benen van de keeper naar de verste paal waar Gianni voor de zekerheid de bal in doel verwerkte en zo zijn hattrick volbracht. 5-2.Ondertussen waren er ook bij de bezoekers wat vervangingen geweest en ging de scheids verder in zijn conflict zoeken. Dit resulteerde in minuut 70 tot complete chaos. De scheids begon zijn onmacht tentoon te stellen door een bezoeker met 2x geel in dezelfde fase van het veld te sturen. In de reactie die erop volgde deed hij dit nogmaals over voor een 2e bezoeker.
Dit was de druppel en de bezoekers besloten om het veld te verlaten om verder onheil te vermijden. Een te verstane en wijze reactie.Wedstrijd ten einde bij een 5-2 stand.Volgende week volgt een verplaatsing tegen SEV Sint Eloois Vijvespeelden: Touré Faozame, Dieter Naert, Mathieu Dochy, Simon Vandamme, Niels Vandamme, Milan Huysentruyt, Gianni Demoen, Niels Azou (35’ Marijn De Meulenaere), Jeffrey Borry (45’ Arne Lievens), Jassper Louage (45’ Touré Ouronille), Wouter Vandevijver (55’ Louis Vandermersch)Doelpunten: Gianni Demoen 3x, Wouter Vandevijver 1x, Jeffrey Borry 1xAssists: Simon Vandamme, Marijn De Meulenaere, Milan Huysentruyt, Gianni DemoenGele kaarten: Niels Vandamme, Touré FaozameRode Kaarten: nihil