24-09-’22: RANGERS 2-5 VK Lindenhoek Kruisem

De topper van de speeldag werd op domein Grimmertinge afgewerkt. VK Lindenhoek, de killer van vorig seizoen, kwam op bezoek.
Na de goede prestatie van vorige week was iedereen er op gebrand om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Althans dat was de intentie die voor de wedstrijd in kleedkamer speelde. De wedstrijd kwam traag op gang maar wel was het direct duidelijk dat de bezoekers fel gedreven waren om hun vel duur te verkopen. De bezoekers stoorden fel op de man in balbezit waardoor The Rangers enorm veel moeite hadden om er al voetballend uit te komen. Praktisch ieder duel en de daarop volgende 2e bal was voor de bezoekers. Toch enorm veel doelgevaar kwam er niet uit voort. Het was wachten tot minuut 25 dat de scheids een uiterst lichte fout op de rand van de rechthoek floot tegen The Rangers. De vrije trap scheerde de bovenkant deklat.
Op het halfuur probeerden The Rangers een aanval in elkaar te boksen maar balverlies en een daaropvolgende diepe bal in de rug van de verdediging liep faliekant af. De defensie werd op snelheid genomen en de bal viel eerst nog onderkant lat maar in de herneming kwam men nog te laat om de 0-1 te voorkomen. The Rangers waren wat van slag en 2 minuten later werd de score verdubbeld. Een inworp tot in de rechthoek en al te simpel kon de spits controleren, draaien en in de korte hoek binnen schieten. Slap verdedigen noemt men dit.
The Rangers die tot op dit moment nog geen doelkans bij elkaar hadden kunnen spelen stonden oververdiend op achterstand. Op slag van rust was er dan plots wel een kanjer van een doelkans.Een vrije trap werd in de carré gedropt. Een eerste poging werd door de doelman gekeerd en in de rebound had hij nog een mirakelreflex in huis om Vincent van een gemaakt doelpunt te houden.Ruststand 0-2
Het was duidelijk dat de tweede helft veel beter moest zijn. The Rangers namen meteen de bovenhand en op een vrije trap van Niels in minuut 47 kon Wouter ei zo na de aansluiter binnen koppen. Jammer maar de bal verdween nipt over doel. De bezoekers speculeerden wat op de counter en in minuut 50 resulteerde dat in de 0-3 stand. Al moet gezegd worden dat er wel een redelijk geurtje buitenspel bij was. De ref besliste anders.
The Rangers reageerden meteen. Wouter kon ongehinderd op doel koppen, deed alles perfect maar een kattesprong van de keeper verhinderde de 1-3. Op het uur mocht Jasperdan een hoekschop nemen en de goed inlopende Gianni kon mooi binnenkoppen. 1-3The Rangers acteerden nu veel beter en in minuut 65 werd de aansluitingstreffer van Marijn onterecht niet goedgekeurd. De bal was klaarblijkelijk een halve meter over de doellijn maar de scheids had het niet goed gezien. Doodzonde want 2 minuten later stond de 1-4 op het scorebord. Balverlies in de opbouw en met 1 pass kwam de spits voor doelman Maarten die kansloos omspeeltd werd.Een kwartier voor tijd was het andermaal Jasper die een hoekschop voor zijn rekening nam. Dit keer overhoeks binnen gekopt door Wouter. 2-4The Rangers probeerden er nog meer uit te halen en trokken massaal ten aanval. Maar dan neem je natuurlijk risico’s en 5 minuten voor affluiten konden de bezoekers de 2-5 eindstand vastleggen.
Een verdiende nederlaag die voor een groot deel wel door de mindere eerste helft tot stand kwam.Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Par Hasard Anzegem.Speelden voor The Rangers: Maarten Landuyt, Niels Vandamme, Mathieu Dochy, Vincent Derveaux (45’ Marijn De Meulenaere), Clément Derveaux (60’ Arne Lievens), Guillaume Vanpeteghem, Gianni Demoen, Jasper Louage, Niels Azou, Kevin Messiaen (45’ Nicolaas Mulkers), Wouter VandevyverDoelpunten: Gianni Demoen, Wouter VandevijverAssists: 2x Jasper LouageGele kaarten: Niels Vandamme, Marijn De Meulenaere, Clément DerveauxRode kaarten: nihil