24-02-’24: RANGERS 3-0 FC De Zandvlooi Kruishoutem

In het oog van storm Louis kregen de Rangers afgelopen zaterdag de kans om hun zegereeks verder te zetten. Met de topper tegen het nummer twee, FC Lauwe, in het vooruitzicht zou een 15 op 15 de Rangers alvast vleugels kunnen geven. Maar eerst moest er nog gewonnen worden van FC De Zandvlooi Kruishoutem. Een bij momenten venijnig gevaarlijke tegenstander.

De toss werd door gelegenheidskapitein Niels Vandamme alvast verloren. De geblesseerde Gianni had het waarschijnlijk beter gekund. Niels was wel de eerste Ranger die het balbezit voor de thuisploeg wist te veroveren. Na een combinatie met enkele ploegmaats kwam diezelfde Niels terug in balbezit aan de rand van grote rechthoek. Hij besloot de bezoekers meteen het vuur aan de schenen te leggen, maar zijn schot was te zwak om de doelman in verlegenheid te brengen.
De gelegenheidsaanvoerder leek wel vleugels te krijgen door de armband. Na vijf minuten wist hij opnieuw een bal te onderscheppen. Zijn poging buitenkant voet scheerde de bovenkant van de kruising. De toon was alvast gezet voor de Rangers. Met collectief goed voetbal bleven ze op zoek gaan naar de openingstreffer. De middenvelders Ruben en Simon wisten vaak de ruimte in de rug van de bezoekende verdediging op te zoeken. Zo mikte Ruben na 8 minuten op de paal nadat hij op die manier prima vrijgespeeld werd.
We zijn tien minuten ver wanneer Nicolaas de achterlijn haalt en de bal laag voorzet. Wouter ziet zijn deviatie door de doelman in hoekschop gewerkt worden. De door Simon strak getrapte hoekschop beland via de inlopende Milan in het doel. De Rangers verdiend op voorsprong.
De Zandvlooi wist ondertussen nog steeds geen antwoord te bieden op het aanvallende geweld van de fel gestarte Rangers. Na een goede combinatie lukt Nicolaas een voorzet. Vincent Derveaux die nog in de natte ondergrond vastgenageld stond na een voorgaande corner zag zijn kans en kopte de voorzet mooi binnen. 2-0 na nog geen kwartier voetballen.
Even de Zandvlooi nu. Balverlies op het middenveld leidt tot een uitbraak bij de bezoekers. De bal komt tot bij de spits van de bezoekers, maar die besluit onbesuisd over het doel.
De Rangers waren echter niet onder de indruk. Het balbezit bleef in eigen huis en zo kwam de meegekomen Dieter via een korte pas van Ruben aan de bal. Hij besloot een voorzet te lanceren, maar verraste alles en iedereen en vooral zichzelf toen hij de bal in de verste hoek, over de keeper heen, in doel zag verdwijnen. In een dolle tien minuten stonden de Rangers plots op 3-0 voorsprong. En daar besloten de Rangers het niet bij te laten. Goed twintig minuten ver nu en opnieuw een grote kans voor de Rangers. Niels komt in balbezit en infiltreert. Op de rand van de 16 besluit hij via een lob over de verdediging de inlopende Simon aan te spelen. Die ziet zijn geplaatste kopbal centimeters naast doel verdwijnen. Het gevaar komt even later terug van de thuisploeg. Na vier opeenvolgende gevaarlijke hoekschoppen is het Nicolaas die de beste kans krijgt. Hij mist zijn kans van dichtbij.
Op het half uur worden de Rangers nog eens wakker geschud. Door de centrale as kreeg een speler van de Zandvlooi te veel ruimte. Uit een schijnbaar ongevaarlijke positie verraste hij doelman Maarten met een kanonspegel. Gelukkig voor de Rangers bracht de paal redding. De Rangers houden controle over de wedstrijd zonder nog echt gevaarlijk te zijn en mogen zo met 3-0 gaan rusten.

Hoe hard de eerste helft een streling voor het oog was, was de tweede helft dat allerminst. De Rangers schakelden onder de felle regen- en hagelbuien een versnelling terug. Maarten moest zelfs tot twee keer toe gevat tussenkomen bij aanvang van de tweede helft. Hij was gelukkig fris uit de kleedkamer gekomen en wist zo zijn netten “droog” te houden. De supporters waren tijdens de rust binnen gebleven om zichzelf ook droog te houden en misten eigenlijk amper iets, op de comeback van Jasper Debeuckelaere na.
Pas in het slot van de tweede helft weten de Rangers nog enkele keren te dreigen. Nadat Azou de bal tot bij Louis krijgt, besluit die laatste met een prachtig schot vanaf de rand van de grote rechthoek op de kruising. De slotnoot is nog voor Niels Vandamme die in het slot van de wedstrijd mee naar voor geschoven is voor een inworp. Hij komt al snel terug in balbezit en weet met een brugje zijn man te verschalken. Een andere verdediger weet hem daarna onbesuisd af te stoppen op de rand van de zestien. De scheids legt de bal buiten de rechthoek en de daarop volgende vrije trap brengt geen groot gevaar met zich mee.

De Rangers weten zonder kleerscheuren de wedstrijd tot een goed einde te brengen en winnen na een dolle tien minuten in de eerste helft de wedstrijd met 3-0.

Volgende week wacht het nummer twee FC Lauwe. In de heenronde gaven ze nog verstek tegen ons. Het is nu aan de Rangers om hun kan te grijpen om zich in de top van het klassement te nestelen en zo ook de autoritaire leiders van FC ’t Fonteintje Beveren-Leie het vuur aan de schenen te leggen.

Speelden voor de Rangers: Maarten Landuyt, Dieter Naert (’75 Jasper Debeuckelaere), Vincent Derveaux, Clément Derveaux, Niels Vandamme, Milan Huyzentruyt, Nicolaas Mulkers, Ruben Depoorter, Simon Vandamme (’55 Niels Azou), Jeffrey Borry (’45 Louis Vandermersch), Wouter Vandevyver

Doelpunten: Milan Huysentruyt, Vincent Derveaux, Dieter Naert
Assists: Simon Vandamme, Nicolaas Mulkers, Ruben Depoorter