23-12-’23: RANGERS 1-1 (3-4) FC RVS HULSTE [BEKER]

De laatste opdracht voor 2023 was de voorronde van de beker. Een thuiswedstrijd tegen Fc RVS Hulste, die in een reeks lager de competitie afwerkt, moest op papier een haalbare klus zijn.

De Rangers startten de wedstrijd met windvoordeel. In het begin was het wat zoeken om de juiste openingen te vinden. In minuut 17 was het dan Jeffrey die een dubbelpass met Wouter deed. Op snelheid gelanceerd kon niemand Jeffrey afstoppen en koelbloedig schoof hij de bal onder de doelman om de 1-0 te scoren.
Luttele minuten later dezelfde protagonisten. Nu was het Wouter die in de rechthoek Jeffrey de 2-0 voorschotelde. Maar de keeper had een ultieme reflex en heel wat geluk om het quasi gemaakte doelpunt toch te verijdelen.
Halfweg kon Gianni Louis vrijspelen. Vanuit een scherpe hoek besloot Louis voorlangs.
De bezoekers konden daar weinig doelgevaar tegenover zetten.
Op het halfuur een nieuwe dreiging maar de baltoets van Wouter belandde op de paal. Ruststand 1-0.
Het eerste doelgevaar na de rust noteerden we in minuut 55. Na een terugspeelbal volgde er een onrechtstreekse vrije trap in de rechthoek. Gianni plaatste de bal nipt over.
Geleidelijk aan begonnen de bezoekers ook te dreigen.
Op het uur moest keeper Jordi de bal in de korte hoek onschadelijk maken.
In minuut 65 kon Marijn de bal tot bij Olivier spelen. Zijn schot werd prima gered door de goalie. Kort erna moest Jordi zich een 2e maal onderscheiden om de nul op het bord te houden.
Een kwartier voor tijd volgde er een hoekschop voor de Rangers. Wouter kwam goed voor de keeper maar kon de bal net niet laag genoeg houden.
10 minuten voor affluiten was er dan plots toch meer beroering.
Een center vanop links kon door een bezoeker enig mooi in 1 tijd op de slof genomen worden. De bal ging via de paal binnen. 1-1 en eigenlijk wel verdiend voor de bezoekers. De Rangers probeerden alsnog de overwinning te zoeken maar ze ontsnapten toen er een bezoeker van dichtbij over doel besloot.
De goed leidende scheids vond het welletjes en floot de wedstrijd af met een 1-1 eindstand. Penalty’s moesten de wedstrijd beslissen.
Hierin toonden de bezoekers zich heel koelbloedig en wonnen met 3-4.
Einde bekerverhaal nr1 voor de Rangers. Er wacht hen nog een opvangnet in de kleine beker op het einde van het seizoen.
2023 eindigt zo wat in mineur. Niettegenstaande wensen The Rangers iedereen een vreugdevol en gezond eindejaar toe met een nieuwe start in 2024.
Speelden voor de Rangers: Jordi Vandamme, Dieter Naert, Mathieu Dochy, Clement Derveaux, Niels Vandamme (45′ Olivier Dejonghe), Milan Huysentruyt, Gianni Demoen, Jeffrey Borry (45′ Nicolaas Mulkers), Louis Vandermersch (60′ Vincent Derveaux),Marijn De Meulenaere, Wouter Vandevijver
Doelpunt: Jeffrey Borry
Assist: Wouter Vandevijver
Gele kaarten: nihil
Rode kaarten: nihil