23-09-’23: FC Par Hasard Anzegem 2-4 RANGERS

De Rangers namen het op het domein de 3 kaven op tegen Par Hasard Anzegem waar vorig seizoen twee keer van werd verloren. We waren dus verwittigd dat het deze keer geen walk over ging worden zoals dat de laatste weken was.
De Rangers begonnen het best aan de wedstrijd. De bal werd goed rond gespeeld. Veel direct doelgevaar kwam er echter niet van. Het was wachten tot de 10e minuut toen Simon een bal diep stuurde op de doorgelopen rechtsback, Dieter. Verrast door de enorme vrijheid besloot Dieter om Arne aan te spelen maar de pass was niet precies genoeg en weg was de kans. De thuisploeg speculeerde ondertussen met diepe ballen op de counter, zonder echt gevaarlijk te zijn. Na twintig minuten kon Jasper naar binnen snijden. Hij speelde breed naar de opgeschoven linksback Niels, die zijn schot voorlangs zag gaan. Halfweg dan toch enige commotie. Een thuisspeler werd in het jeugdig enthousiasme van diezelfde Niels aangetrapt met een strafschop tot gevolg. Onze nieuwe doelman, Touré, werd kansloos gelaten. 1-0, tegen het spelbeeld in.
De Rangers lieten de kop niet hangen en probeerden daarna terug de wedstrijd in handen te nemen. In minuut 40 kon Ruben een bal in de rechthoek droppen. Jordi kopte de bal in de korte hoek binnen, maar de scheids zag er een buitenspelsituatie in. Geen verdiende gelijkmaker dus. Het zag er naar uit dat we met een onterechte achterstand gingen rusten toen er nog een ultieme poging uit de lucht kwam vallen. Niels Vandamme onderschepte een bal op de helft van de tegenstander en zwiepte een bal naar de tweede paal waar Jappe in één tijd binnen kon trappen. Een verdiende gelijkmaker.
De 2e helft waren de Rangers van plan om dit keer de overwinning mee naar Moorslede te nemen. Een eerste gevaar kwam er toen Ruben een center naar de debuterende Touré Samba, broer van de doelman, verstuurde. Al vallend kopte hij een metertje naast.
Op het uur was het de ingevallen Louis die dezelfde Touré diep stuurde. Alleen voor doel talmde hij iets te lang om af te werken. Weg kans. The Rangers verdienden nu wel echt een voorsprong.
Halfweg de tweede helft was het opnieuw Touré die Louis aanspeelde. Maar zijn schot ging over. The Rangers waren heer en meester toen de thuisdoelman na 70 minuten wedstrijd een ultieme reflex in huis om Touré van een doelpunt te houden.
Maar het gevaar zit er altijd in dat wanneer je de kansen niet kan verzilveren, je het deksel soms op je neus krijgt. En in minuut 80 was het zover. Een diepe bal werd centraal doorgekopt, en de snelle spits van Par Hasard kon op avontuur. Hij liet de kans niet onbenut om de 2-1 te scoren. Een mokerslag voor de Rangers, die nu een goeie mentaliteit moesten tonen én een vuist maken. En dat deden ze. Een minuut na de tegentreffer kregen de Rangers een hoekschop. Guillaume speelde snel naar de mee geschoven Niels, die opnieuw een perfecte center in huis had. Ruben kopte staalhard aan de 2e paal binnen. 2-2 en alles was te herdoen met nog tien minuten te spelen.
In minuut 85 ontsnapte Wouter op de flank. Hij sneed naar binnen om Louis perfect aan te spelen. Maar het schot was iets te wild en verdween over doel. Weg ultieme kans op de zege.
Maar toch kwam er gerechtigheid. Guillaume speelde in minuut 87 diezelfde Wouter aan in de rechthoek. Hij draaide zich mooi van zijn tegenstander vrij om koelbloedig af te werken. 2-3 en de Rangers voor het eerst op voorsprong.
Het orgelpunt kwam net voor affluiten. Andermaal kon Wouter op snelheid zijn flank aflopen. Hij bediende Touré Samba die zo zijn rekening voor The Rangers kon openen. 2-4, meteen de eindscore.
Een oververdiende overwinning waardoor de Rangers met hun 9 op 12 in het klassement klimmen naar een 4e plaats.
Volgende week volgt de verplaatsing naar Olympic Comines.
Speelden voor de Rangers: Toure Faozame, Clement Derveaux, Ruben Depoorter, Niels Vandamme, Dieter Naert (45′ Jasper Debeuckelaere), Simon Vandamme, Guillaume Vanpeteghem, Niels Azou, Arne Lievens (45′ Toure Samba), Jasper Louage(55′ Louis Vandermersch), Jordi Vandamme (45′ Wouter Vandevyver)
Doelpunten: Jasper Louage 1x, Ruben Depoorter 1x, Wouter Vandevyver 1x, Toure Samba 1x
Assists: Niels Vandamme 2x, Guillaume Vanpeteghem 1x, Wouter Vandevijver 1x
Gele kaarten: nihil
Rode kaarten: nihil