23-04-’22: VK Lindenhoek Kruisem 2-1 The Rangers

De topper van de speeldag vond plaats in Kruisem. De 3e tegen de 4e in de klassering met de inzet wie won kon zich nog verzekeren van eventuele promotie naar 1e. De wedstrijd werd onder massale belangstelling op gang gefloten.

Het wedstrijdbegin was wat aftasten al was de intensiteit wel groot maar zonder al teveel doelgevaar. Op het kwartier versierden The Rangers dan een hoekschop.Die belandde in de voeten van Marijn, die niet twijfelde en meteen naar doel schoot. Maar wat een brute pech. De bal verdween via onderkant lat en paal terug het veld in. De bezoekers waren iets beter in het spel en bleven zoeken naar kansjes. In minuut 20 profiteerde Niels van de geboden ruimte op zijn flank. Zijn voorzet naar de 1e paal werd door ‘Jappe’ onder de keeper in doel getrapt. 0-1In het verdere verloop van de 1e helft bleven de bezoekers de betere ploeg. Maar de pogingen om doelgevaar te creëren werd telkens iets te onzorgvuldig uitgespeeld.In minuut 35 kwam de thuisploeg plots bijna aan de gelijkmaker. Een schot van op de rechthoek werd door Maarten in twee tijden gered. Op slag van rust werd het bijna 0-2. Arne kon de bal veroveren op de helft van de tegenstander maar zijn steekpas richting Wouter was centimeters te ver om binnen bereik te zijn om alleen op de doelman af te stevenen. Ruststand 0-1

De 2e helft was de thuisploeg iets meer in de wedstrijd. Maar veel kansen werden er niet genoteerd. The Rangers leken de wedstrijd op slot te kunnen houden. Tot op het uur een diepe bal richting hun spits werd verstuurd. Hij kwam dreigend de rechthoek binnen vanop de flank om vervolgens een prima lage voorzet af te leveren om een medespeler te laten scoren. 1-1Alles was te herdoen. In minuut 67 kwam dan het kantelpunt in de match. ‘Gene’ ging druk zetten op de doelman die zich vervolgens verslikte in zijn trap. De afgeblokte bal viel net niet terug in Nicolaas zijn voeten om te scoren. Hij kon nog achteruit leggen op Alex die zijn plaatsbal maar nipt over de kruising zag verdwijnen.
Amper 1 minuut later was er dan een vrije trap voor de thuisploeg. Vanop zo’n 20 meter week de bal af op de muur en verdween onder de deklat in doel van een kansloze Maarten. 2-1, van pech gesproken.The Rangers moesten nu alles op alles zetten. Een kwartier voor tijd kreeg captain Gianni de kans om de gelijkmaker te scoren. Hij werd met een diepe bal schuin voor doel gebracht maar de keeper kon prima redding brengen. Naar het einde toe werd het een ware veldslag. Pompen of verzuipen. Spelers met krampen. 10 minuten overspelen maar niet meer kunnen scoren.

Een propagandamatch voor het liefhebbersvoetbal werd bij een 2-1 eindstand afgefloten.Geen promotie voor The Rangers maar ze mogen fier terug blikken op een geslaagd seizoen. Zaterdag volgt er nog één laatste uitwedstrijd om de competitie definitief af te sluiten tegen FC Corgas Deinze.Doelpunten: Jasper LouageSpeelden voor The Rangers: Maarten Landuyt, Ruben Depoorter, Vincent Derveaux (82’ Lukas Duran), Niels Vandamme (93’ Clement Derveaux), Niels Azou, Arne Lievens, Alexander Kindt, Gianni Demoen, Marijn De Meulenaere, Wouter Vandevijver, Jasper Louage (62’ Nicolaas Mulkers)Gele Kaarten : nihilRode Kaarten : nihil