22-10-’22: Sporting Grammene 1-1 RANGERS

Met een perfecte grasmat en een zomers zonnetje was het nodige aanwezig om er een prima pot voetbal van te maken. The Rangers waren geprikkeld om na de 0 op 9 een goedeprestatie te leveren.

In minuut 4 kwamen The Rangers ei zo na op voorsprong. Een afgeweken schot van Jeffrey werd nog net door de doelman van onder de lat geduwd en viel daarna pardoesboven op de lat in hoekschop. De thuisploeg speculeerde met lange ballen op hun snelle spitsen. En in minuut 8 waren zij daarmee succesvol. Gianni kon onvoldoende bij een lange balwaardoor de spits alleen op Maarten kon gaan en koelbloedig de 1-0 op het scorebord zette. The Rangers probeerden meteen te reageren maar het schot van Marijn was nipt te hoog.The Rangers lieten de bal goed rondgaan en waren voetballend de betere ploeg. Maar al teveel was de laatste bal om gevaarlijk te zijn, te onnauwkeurig. Nog voor de rust kon de thuisploeg 2 maal dreigen. Eerst moest Maarten een kopbal uit de hoek ranselen. En vlak voor rust kon hij de stand op 1-0 houden toen een thuisspeler alleen op hem afkwam.

De tweede helft begon veelbelovend. Een prima actie tussen Alexander en Marijn, die de achterlijn haalde om daarna Arne te bedienen. Helaas was het schot niet stevig genoeg om de thuisgoalie te verschalken. The Rangers streden als leeuwen en combineerden vlot maar veel doelgevaar kwam er niet. Het was de thuisploeg die op de counter gevaarlijk was. Op een verre uittrap van de doelman kwam een thuisspeler nog maar eens alleen voor Maarten. Gelukkig werd de bal naast geplaatst. Op het uur bediende Lukas Arne op links. Hij kon de bal tot voor de inlopende Gianni leggen maar de bal verdween voorlangs. The Rangers voerden de druk op. Een kwartier voor tijd krulde Arne de bal naar de verste paal maar andermaal viel de bal aan de verkeerde kant.Daarna mocht Guillaume een vrije trap nemen. Zijn center werd door Arne in de korte hoek gekopt maar de doelman had een supersave in petto om de nul op het bord te houden.Op een zeldzame counter werd het bijna 2-0. Maar gelukkig werd de bal op de paal geschoten.The Rangers verzetten hemel en aarde om nog te scoren. In minuut 89 kwam er een hoekschop . Louis zwiepte de bal naar de tweede paal waar Marijn kwam ingelopen om de verlossendegelijkmaker binnen te koppen. Mooi doelpunt.
En in de laatste minuut werd zowaar bijna de winning-goal gemaakt. Andermaal op hoekschop van Louis maar dit keer kon Gianni de bal niet laag genoeg houden om gevaarlijk te zijn.Eindstand 1-1 maar een wedstrijd van The Rangers waar kan op verder gebouwd worden.Speelden voor The Rangers: Maarten Landuyt, Gianni Demoen, Wouter Deweer(55’ Stijn Willems), Dieter Naert, Guillaume Vanpeteghem, Alexander Kindt, Louis Vandermersch, Arne Lievens, Jeffrey Borry ( 55’ Lukas Duran), Marijn De Meulenaere, Nicolaas Mulkers (80’ Wouter Vandevijver)Doelpunten: Marijn De MeulenaereAssist: Louis VandermerschGele kaarten: Gianni DemoenRode kaarten: nihi