22-02-’20: BVC De Flandriens – THE RANGERS 2-2

The Rangers hebben terug een dik verdiend punt gesprokkeld op verplaatsing, niet slecht en het hadden er gerust drie kunnen zijn alleen had de scheidsrechter van dienst beter geïnspireerd moeten zijn, hoe anders te verklaren dat hij twee duidelijke strafschopfases onbestraft gelaten heeft.

Het was aanvankelijk aftastten tussen de beide ploegen, de herop tredende Marijn Demeulenaere zorgde in de 2′ voor het eerste doelgevaar van de wedstrijd zijn schot ging nipt naast de staander. De thuisploeg antwoorde in de 7′ met een schot die ook rakelings naast ging. Op het kwartier redde doelman Yentl knap met de voet op een doorgebroken thuisaanvaller. In de 17′ zette Jasper Louage zich door in de grote rechthoek en vooraleer hij zijn schot kon afleveren werd hij duidelijk aan de trui getrokken altijd strafschop alleen liet de scheidsrechter doorspelen, het schot van Jasper werd overigens geblokt en de rebound van Nicolaas Mulkers werd ook afgeblokt. De bezoekers hadden ondertussen de controle over de partij veroverd en in de 25′ leek Jasper Louage op weg om de openingstreffer te scoren, de thuisdoelman voorkwam met gestrekt been het doelpunt. Het was slechts uitstel want scoren deden de bezoekers toch in de 28′, Marijn Demeulenaere zorgde voor de assist en Lars Lecointre was bij de pinken om de 0-1 onhoudbaar gekruist in het dak van het doel te schieten. Alles was te herdoen in de 35′ toen doelman Yentl zich verkeek op een onschuldige vrije trap van net over de middenlijn die door zijn armen in doel belande de 1-1 viel op een wel zeer ongelukkig moment voor de bezoekers net nu ze op weg leken om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Met nog een schot van Marijn Demeulenaere in de 43′ door de plaatselijke doelman met de voet gered werd met een 1-1 stand de rust ingegaan.

Na de rust hadden we dan weer een evenwichtig spelbeeld al waren de meeste en de scherpste kansen voor The Rangers. In de 55′ slalomde Marijn Demeulenaere door het hart van de thuisdefensie om zijn schot rakelings langs de staander te zien buiten gaan. Een kopstoot van de  thuisploeg in de 68′ ging ook rakelings naast de staander buiten. In de 72′ hadden we dan weer het tweede strafschopmoment, een hoekschop van Stijn Willems werd voorbij de tweede staander duidelijk met de hand beroerd door een thuisverdediger, de scheidsrechter van dienst liet andermaal doorspelen. In de 83′ kon de thuisploeg dan weer op voorsprong geraken na een keurig uitgespeelde aanval was de 2-1 onhoudbaar voor doelman Yentl. The Rangers leken terug op weg naar een nieuwe onverdiende nederlaag, in een prangend slot persten ze nog eens alles eruit en in de 89′ waren ze zeer dicht bij de gelijkmaker na een strak en keurig getrapte vrije trap van Milan Huysentruyt voor het doel net niet geraakt door Nicolaas Mulkers. In de allerlaatste minuut geschiedde dan uiteindelijk toch gerechtigheid, de plaatselijke doelman ontzette op de aandringende Nicolaas Mulkers en de bal verdween in het ledige doel 2-2, dik verdiend punt.

The Rangers moeten de resterende 5 competitiewedstrijden met dezelfde ingesteldheid bluven goan, we zien uiteindelijk waar wel waar we uitkomen, ondertussen spelen we komende week thuis de 1/16 finale van de beker, de kwalificatie is een nieuwe uitdaging.

Speelden voor The Rangers: Yentl Verslyppe, Dieter Naert, Milan Huysentruyt, Ruben Depoorter, Lucas Vandermersch, Lars Lecointre (46′ Jordi Vandamme), Gianni Demoen, Aäron Ferret, Nicolaas Mulkers, Marijn Demeulenaere en Jasper Louage (60′ Stijn Willems)

Doelpunten: Lars Lecointre en Nicolaas Mulkers.

Gele kaarten: Milan Huysentruyt.

Rode kaarten: nihil.