20-04-’24: TELSTARBOYS NAZARETH 3-7 RANGERS

Als The Rangers op promotiekoers wilden blijven dan volstond enkel een overwinning tegen de Telstarboys uit Nazareth. Op deze nostalgische locatie waar de tijd toch heeft blijven stil staan begonnen The Rangers het felst.
Reeds in minuut 4 kon Jeffrey een center breed leggen tot bij Marijn, die vervolgens met een fluwelen rechter de bal in de rechterbovenhoek schilderde. 0-1 De wedstrijd kon niet beter startten om de eventuele stress van zich af te spelen. The Rangers hadden de match zo meteen onder controle. Op het kwartier kon Wouter profiteren van een diepe bal om alleen op de doelman af te stevenen. Helaas was de laatste baltoets net niet zuiver genoeg om de score te verdubbelen. De thuisploeg kon daar weinig tegenover zetten. Veel lange ballen die door de defensie koelbloedig teniet werden gedaan. Een keer dan toch wat gevaar in minuut 20 maar goalie Niels kon met de voet redding brengen. Vinny was zo onder de indruk van de parade van goalie Niels dat hij zijn voet verzwikte en de wedstrijd moest staken. Halfweg de eerste helft volgde er een hoekschop van Arne. Simon kopte de bal op deklat. Op het halfuur dan de mooiste actie uit de eerste helft. Na wat snelle balbehandelingen kon Arne een dubbelpass aangaan met Wouter waardoor hij mooi vrij kwam in de rechthoek. Helaas werd het schot nog in extremis in hoekschop verwerkt. Simon nam die voor zijn rekening en nu was het Wouter die pech had. De kopbal werd prima naar de grond gekopt maar botste zowaar nog over het doel.
Zo werd de rust behaald met een krappe 0-1 maar kon dat best wel grotere cijfers geweest zijn.
De supporters die wat te lang genoten van hun drankje aan de rust misten een ware blitz start van de 2e helft. In minuut 48 werd een fris ingevallen spits veel te veel ruimte gegeven om na een solo de bal naast Niels, die nog probeerde te springen, te plaatsen om de bordjes gelijk te zetten. Na dit cadeau reageerden The Rangers meteen. Jeffrey zette na een combinatie met Wouter goed druk op de terugspeelbal van een verdediger naar de keeper. Jeffrey kon de bal blokkeren om zo de 1-2 in het lege doel te trappen. In minuut 52 kon een bedrijvige Arne de bal recupereren op het middenveld. Zijn schot vanaf de 16m verdween naast een grabbelende keeper in doel. 1-3 In dezelfde actie vond een thuisspeler het nog nodig om een natrap te geven op Arne waardoor hij vroegtijdig de douches mocht opzoeken. Zo was hij wel zeker van warm water. Tegen 10 man ging het doelpuntenfestijn verder. In minuut 55 mocht Simon een vrije trap nemen. Ruben devieerde de center tegen de paal waarna de ingevallen kersverse papa Wouter Deweer de bal in het doel kon trappen. 1-4 The Rangers op rozen zou je denken. Maar …… Wat er de volgende 5 minuten volgde zou eigenlijk niet mogen gebeuren. Eerst was er een center vanop rechts waardoor de thuisspits moederziel alleen stond om de bal in doel te koppen. 2-4 Luttele minuten later veel te laks verdedigen waardoor zowaar de 3-4 op het bord stond. The Rangers konden weer vol aan de bak. In minuut 68 kon Arne zich doorzetten op rechts. Zijn center werd door Nicolaas maar nipt over gekopt. De 3-5 kwam wat later toch op het scorebord. De hoekschop van Arne werd door Simon aan de 2e paal binnen gekopt. De veer was nu gebroken bij de thuisploeg. In minuut 80 kon Ruben centeren vanop rechts. Met een kattepootje kon Wouter de bal net voor de doelman in doel deviëren. 3-6 Het orgelpunt viel dan in minuut 85. Simon schilderde een vrije trap op het hoofd van Nicolaas. Die kopte de bal als een echte sturmer staalhard in de winkelhaak. 3-7
Meteen de eindstand in een waar doelpuntenfestijn.
Volgende week kan een eerste prijs van het seizoen behaald worden. Mits winst tegen SEV sint-Eloois Vijve promoveren The Rangers naar 1e provinciale.
Supporters allen op post!
Speelden : Niels Vandamme, Jasper Debeuckelaere, Mathieu Dochy, Vincent Derveaux (20’ Simon Vandamme), Dieter Naert (55’ Wouter Deweer), Ruben Depoorter, Arne Lievens, Marijn De Meulenaere,