02-03-’24 FC Lauwe 0-3 RANGERS

De meteorologische lente was niet van de partij om de topper van de speeldag te ondersteunen. The Rangers mochten Fc Lauwe bekampen met inzet de 2e plaats in het algemeen klassement.
The Rangers begonnen de wedstrijd het felst. Er was goed combinatiespel en inzet op het natte, vettige veld van Lauwe. Het was weliswaar wel wachten tot op het kwartier om een eerste doelgevaar te noteren. Het grondscherend schot van ‘Jappe’ was te centraal om de doelman in verlegenheid te brengen. Luttele minuten later kon de gretige Niels Azou de rechthoek infiltreren om vervolgens Simon te bedienen. Simon zijn schot verdween voorlangs. The Rangers speelden zeer autoritair en zowat ieder duel in verdediging of middenveld werd gewonnen. Daarbij het goed laten rondgaan van de bal en Fc Lauwe
zag sterretjes. Halfweg was Touré de aangever met een verre uittrap. De bal werd door wouter doorgekopt in de loop van Simon. De poging strandde jammer genoeg op de paal. Na een fout op Niels Azou mocht Simon zich op het halfuur klaar maken voor een vrije trap vanop 20m. De bal botste via lat en paal terug het veld in. Ongelooflijk dat de bal er niet in ging.
Het was uitstel want amper een minuut later werd kapitein Ruben foutief gestopt in de rechthoek. Penalty die door Simon feilloos in het hoekje werd getrapt. Een oververdiende voorsprong. De thuisploeg kon daar heel weinig tegenover zetten. De defensie van The Rangers hield goed stand en een pluim voor allen om zo sterk en kort op de man te verdedigen. Ja we hadden die ’alomtegenwoordige’  gelegenheidskapitein van vorige week niet nodig.
In minuut 40 mocht Jasper nog eens aanleggen. Het schot verdween nipt over de deklat. De 1e helft werd met een 0-1 stand bereikt.
De ongewijzigde elf van The Rangers begonnen aan de 2e helft vastberaden om de voorsprong te wettigen. In minuut 50 werd Jasper vrij gespeeld in de rechthoek. De keeper bracht redding met de voet. Kersverse Poepa Jappe, die een sterke wedstrijd speelde, trapte enkele keren wild op doel. Was het tijdwinnen gestart of heeft Jappe Rugby ambities? Net voor zijn vervanging was Jappe daar opnieuw, maar ook deze keer trapte hij de bal de Lauwse velden in. Minuut 55 en het was Wouter zijn beurt om schuin op doel af te gaan. De keeper liet zijn korte hoek teveel vrij maar jammer dat Wouter ook nu het doelhout op zijn weg vond. Na de felle regenbui werd het alsmaar moeilijker om goed te combineren maar The Rangers bleven vooral veel duelkracht op de mat leggen waardoor ze zelden in de problemen kwamen. Toch was het even schrikken toen een verre poging van op het middenveld maar een metertje naast doel belandde. Het was zowaar het eerste echte doelgevaar van de thuisploeg.
In minuut 71 kon de ingevallen Marijn een actie opzetten. Hij omspeelde 2 verdedigers om daarna zijn schot gered te zien door de keeper. Gelukkig was Jeffrey goed gevolgd om de rebound binnen te knallen. De verlossende 0-2 stond eindelijk op het scorebord. De thuisploeg was knock out. Er volgden nog enkele uitbraak pogingen van The Rangers maar door de staat van het veld liep er telkens wel iets fout. Toch viel in de slotminuut nog de 0-3. Jeffrey infiltreerde voor de zoveelste keer van zijn linkerflank en deze keer besliste Jeffrey niet om met de bal in doel te lopen en besliste om Nicolaas te bedienen. Nicolaas stond klaar aan de 2e paal en met een prachtige piroutte rond de bal kon hij in 2 tijden afwerken.
Het was een voortreffelijke collectieve prestatie van The Rangers die zo op een 2e plaats staan in de rangschikking. Wellicht zal het nog moeilijk worden om de eerste plaats te bemachtigen maar als er zo blijft gespeeld worden voor de rest van het seizoen wachtten er The Rangers misschien nog mooie momenten.
Volgende week wordt Astrid Kuurne de tegenstander. Het verlies uit de heenronde noopt The Rangers ertoe om op revanche belust te zijn.
Speelden : Touré Faozame, Dieter Naert, Clement Derveaux, Vincent Derveaux, Louis Vandermersch, Ruben Depoorter(60’ Milan Huysentruyt), Niels Azou, Simon Vandamme(60’ Guillaume Vanpeteghem),
                  Jasper Louage (53’ Marijn De Meulenaere), Jeffrey Borry, Wouter Vandevijver ( 53’ Nicolaas Mulkers)
Doelpunten : 1x Simon Vandamme