19-11-’16: FC ’t Schipke Lauwe – The Rangers 2-4

The Rangers hebben met een collectieve glans prestatie een dikverdiende uitzege behaald bij de competitieleider nota bene.

De thuisploeg wilde van meet af aan zijn wil opdringen en in de eerste helft waren ze met vlot combinatievoetbal de dominantste ploeg. In de 5′ kwamen ze na balverlies in het midden van het terrein in twee passen alleen voor doelman Dries die kansloos was 1-0. De bezoekers waren dan weer in de 7′ een eerste keer gevaarlijk langs Sven Strinckx die zijn strak getrapte vrije trap rakelings voorlangs zag gaan. Kapitein Gianni Demoen had in de 12′ een geniale ingeving door vanop 35 meter de bal onhoudbaar in het dak van het doel te schieten, het was een beauty de 1-1. Lang konden The Rangers niet nagenieten want nauwelijks een minuut later stond het alweer 2-1 nadat een center aan de eerste staak in doel geduwd werd. Het was effen slikken voor The Rangers maar stilaan maar zeker herstelden de bezoekers het evenwicht met in de 35′ een center van Sven Strinckx die door Maarten Landuyt in één tijd voorlangs werd geschoten. Doelman Dries moest voor de rust nog twee maal met een redding uitpakken, in de 40′ stopte hij een doelrijp schot en in de 44′ ging doelman Dries gevat in de voeten, de rust werd met een 2-1 stand bereikt waardoor alles nog bespeelbaar was in de tweede helft.

De tweede helft verliep dan weer in het voordeel van de bezoekers die met hoge pressing de thuisploeg constant onder druk zette, de bordjes stonden in de 50′ ei zo na gelijk nadat Nicolaas Mulkers prachtig opende op Lucas Duran die met een geniale lob probeerde de thuisdoelman te verschalken, de plaatselijke doelman mocht van geluk spreken dat de lob van Lucas via de dwarsligger uiteindelijk in zijn armen terecht kwam. De gelijkmaker ging in de lucht en de druk van de bezoekers groeide aan, in de 75′ was het dan eindelijk zover nadat Wouter Deweer met een strakke center David Lernout aan de tweede staander bereikte die al duikend de 2-2 binnen kopte. De thuisploeg kwam nerveus waardoor ze  geforceerd begonnen te spelen, The Rangers daarentegen bleven rustig en groeiden in de wedstrijd en in de 80′ kamen ze voor het eerst in de wedstrijd verdiend op voorsprong nadat David Lernout de bal na een goed getrapte hoekschop vanuit de tweede lijn in de benedenhoek duwde 2-3. Er werd nu een alles of niets slotoffensief verwacht van de competitieleider, niks was minder waar het waren de bezoekers die hun wil bleven opdringen, The Rangers konden zelfs nog verder uitlopen in de 88′ na een heerlijke aanval opgezet door spelverdeler Guillaume Vanpetegem met als tussenstation Nicolaas Mulkers en met de kwieke Lucas Duran als afwerker 2-4, de vreugde was dan ook groot toen de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd affloot.

De uitzege bij de competitieleider had The Rangers uiteindelijk veel deugd gedaan, goed voor het vertrouwen in de toekomst.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Wouter Deweer, Dieter Naert, Yves Deceunninck, Timo Maertens ( 46′ Niels Vandamme), Lucas Duran, Gianni Demoen (46′ Nicolaas Mulkers), Steven Cnockaert, Maarten Landuyt, Sven Strinckx (40′ Guillaume Vanpetegem ) en David Lernout.

Doelpunten: Gianni Demoen, David Lernout 2x en Lucas Duran.

Gele kaarten: Guillaume Vanpetegem.

Rode kaarten: nihil.