18-11-’17: ’t Bankske Wevelgem – The Rangers 3-1

Wat zich vooraf op papier als een topper(n°3 – n°5) aanbood hebben de beide ploegen alsook de scheids met verve op de mat gebracht. Alles begon nochtans met een lange studieronde waarin het spel weliswaar goed over en weer ging met enkele mooie combinaties tot gevolg maar al bij al met te weinig doelgevaar.

Het was pas in minuut 23 dat de bezoekers een eerste keer dreigden met een vrije trap van Wouter Deweer die door iedereen gemist werd. Het antwoord van de thuisploeg kwam er na een halfuur eveneens met een vrije trap die door een rare stuit bijna onze goalie verraste. Het slot kwartier van de 1e helft was dan volledig Rangers getint. Eerst was er een diepe bal van Gianni Demoen die door Nicolaas Mulkers net niet onder controle werd gehouden waardoor de bal bij de keeper belandde. Daarna was het Jordi Vandamme die een mooi geplaatste vrije trap net binnen bereik van de doelman plaatste. Diezelfde Jordi probeerde later nog met een grondscherend schot een voorsprong te wettigen maar opnieuw stond de doelman paraat.De mooiste combinatie kwam er net voor rust met een onderonsje tussen Kevin en Jordi die de bal andermaal op de keeper plaatste en de rebound door Nicolaas nipt naast werd geplaatst.Ruststand 0-0

In het begin van de 2e helft deden de Rangers gewoon voort op hun elan. Eerst was er een gekraakt schot van Dieter Naert gevolgd door de mooiste actie van de middag. Jordi, Timo Maertens en Kevin Messiaen speelden een mooie driehoek bij elkaar waarna Jordi Alexander Kindt mooi in schietpositie bracht. Het schot van Alex werd door de keeper met heel veel geluk in twee tijden gepakt. Heel even kwam het Bankske dreigen toen een verre uittrap onze verdedigers verraste en de spits nipt voorlangs besloot.De Rangers bleven verder zoeken naar hun beloning. Een verre pass van Ruben bracht Kevin alleen voor de doelmond en dit keer was zijn lob perfect voor de 0-1.
Na de voorsprong sloop er plots angst in de ploeg en de Rangers kropen achteruit waardoor ze onder druk kwamen bestaan. In minuut 66 gleed captain Yves Deceuninck uit net voor de rechthoek waarna hij onnodig hands maakte. De vrije trap die volgde werd staalhard in de benedenhoek getrapt, 1-1. De Rangers die al veel energie hadden verbruikt konden hun wil nu minder opdringen met als gevolg in minuut 73 een schermutseling voor het doel waarbij een thuisspeler de bal in het hoekje kon droppen, 2-1.
In het laatste kwart probeerden de Rangers nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Kevin testte nog eens de vuisten van de keeper en ook de verdienstelijke poging van Jonathan Verschueren kende geen succes.
In de laatste minuut was er nog een counter van de thuisploeg waarbij een speler weliswaar vanuit buitenspel alleen op doelman Dries ging, 3-1.
Een zwaar verdict voor De Rangers die zeker een punt verdienden.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Ruben Depoorter, Yves Deceuninck (78′ Maarten Landuyt), Niels Vandamme (45′ Timo Maertens), Gianni Demoen, Wouter Deweer, Kevin Messiaen, Dieter Naert, Alexander Kindt, Nicolaas Mulkers (70′ Jonathan Verschueren), Jordi Vandamme

Doelpunten: Kevin Messiaen
Geel: Dieter Naert, Ruben Depoorter