18-05-’24: Rangers – SEV 92 ST Eloois Vijve [BEKER FINALE]

Een bekerfinale spelen is niet voor ieder jaar weggelegd. Het was immers 11 jaar geleden dat dit nog eens gebeurde. Toen werd de finale succesvol afgesloten. Kon de nieuwe generatie dit kunststukje herhalen tegen Sev 92 Sint-Eloois Vijve. Een makkelijke opdracht zou het zeker niet zijn. Er werd namelijk onlangs nog verloren op de laatste speeldag van deze stugge tegenstander.

Ook nu begonnen de bezoekers vrij afwachtend. Ze lieten The Rangers aan de bal en speculeerden aanvankelijk op de counter.
Een eerste schot kwam er van ‘captain’ Gianni. Maar de bal verdween een metertje over. In minuut 12 was er een center van Jeffrey. Wederom kon Gianni de bal controleren om vervolgens de bal achteruit te leggen tot bij Olivier. Helaas werd het schot nog net afgeblokt. In minuut 14 zette een bedrijvige Nicolaas een één-tweetje op met Wouter. Schuin voor doel werd Nico zijn schot aan de 1e paal in hoekschop gered. Tot dan kon Sev hier weinig tegenover zetten.
Plots opschudding toen de Rangers defensie een steekje liet vallen. In minuut 20 werd de bal te doorzichtig breed gespeeld. De spits kon profiteren om alleen op Toure af te stevenen. Maar Touré bracht op ‘Courtoisiaanse’ wijze redding door zich breed te maken en de nul op het bord te houden.
Halfweg dan even paniek. ‘Good old’ Niels Vandamme, de enige Ranger die immers de vorige finale ook meemaakte, kreeg pardoes een voet in het gezicht. Na wat oplapwerk en een geschaafde voorgevel kon Niels toch verder spelen. Op het halfuur kon Jeffrey een diepe bal gericht doorkoppen tot bij Simon. Alleen voor de doelman had Simon zoveel tijd om de hoek uit te kiezen dat hij begon te twijfelen. Hij besloot op de voet van de keeper maar de terugbotsende bal ging zowaar via een eigen verdediger in doel. 1-0, een verdiende voorsprong weliswaar met een gelukje.
Amper 2 minuten later kon Jeffrey zich doorzetten op links. Hij verscheen schuin voor doel maar schoot op de keeper. De rebound was voor de alerte Wouter die de 2-0 op het bord zette. De Rangers bijna op rozen. Of toch niet. In minuut 35 konden de bezoekers plots een prima aanval in elkaar boksen. De spits werd perfect tussendoor vrij gespeeld om daarna koelbloedig Touré te verschalken. 2-1 en terug spanning.
Maar niet voor lang. In minuut 38 speelde een verdediger onder druk van de bedrijvige Nicolaas terug tot bij zijn keeper. Nicolaas bleef verder druk zetten waardoor de keeper paniekerig de bal half wegwerkte tot op het hoofd van Wouter die zo, met zijn 2e van de middag, de 3-1 in doel kon koppen. De Rangers waren heer en meester. Net voor rust kon Simon nog eens zijn prima rechter testen. De doelman kon met veel moeite de bal via de deklat in hoekschop duwen. Ruststand 3-1

Het eerste gevaar in de 2e helft kwam andermaal van de Rangers. Wouter kon de bal goed bijhouden om vervolgens Nicolaas in de diepte te sturen. De doelman kon net in hoekschop redden. De Rangers konden de wedstrijd goed onder controle houden en iedere poging tot aanval werd heel vakkundig teniet gedaan door de prima defensieve acties van de ganse ploeg. In minuut 56 werd Wouter plots diep gestuurd door Mathieu. Schuin voor doel was Wouter op zoek naar een medespeler maar toen hij niet direct iemand vond besloot hij dan maar zelf in de korte hoek binnen te trappen. Met een hattrick stond de 4-1 op het scorebord.
De Rangers konden nu naar hartelust counteren. Zo kon de ingevallen Niels Azou in minuut 63 door de buitenspelval glippen. Zijn center kon nog in extremis in hoekschop gewerkt voor de neus van de inlopende Jeffrey.
In minuut 68 was het nu Dieter die de bal diep stak op de kwieke Jeffrey. Het schot verdween voorlangs.
De bezoekers probeerden ondertussen wat gevaar te creëren vanop rechts door een snelle spits daar te posteren maar vele malen was de ingevallen Louis hem de baas. In minuut 75 dan plots pech.
Mathieu speelde de bal naar Louis die hem ongelukkig tegen het scheenbeen kreeg. Vanop 20m aarzelde de spits niet om direct en onverwachts de bal tegen de netten te jagen. 4-2, terug wat spanning. In minuut 80 kon Jeffrey andermaal op links uitbreken. Hij besloot buitenkant paal.
De wedstrijd liep op zijn einde. De steriele druk die de bezoekers probeerden aan de dag te brengen bracht heel weinig gevaar op. En zo kon het scheidsrechterlijk trio de wedstrijd affluiten.

De Rangers waren de oververdiende winnaar geworden na een collectieve sterke wedstrijd. De beker werd met veel emotie door Rik Lannoy overhandigd aan onze kapitein Gianni.
Het feest kon van start gaan en dit werd tot in de vroege uurtjes met veel overgave gedaan. Een fantastische afsluiter van een mooi seizoen 2023-2024.
Dank voor de vele aanwezige supporters dit seizoen. Zo’n bende Powerrangers als steun doet altijd deugd. Toppers zijn het onze twaalfde man.

Speelden voor de Rangers: Touré Faozame, Jasper Debeuckelaere, Clement Derveaux, Mathieu Dochy, Niels Vandamme(58’ Louis Vandermersch), Gianni Demoen, Simon Vandamme (55’ Niels Azou),
Olivier Dejonghe (62’ Ruben Depoorter), Jeffrey Borry, Nicolaas Mulkers (66’ Dieter Naert), Wouter Vandevyver

Doelpunten: 3x Wouter Vandevyver, 1x own goal
Assist:  2x Jeffrey Borry, 1x Mathieu Dochy

Gele kaarten: Dieter Naert, NIels Azou
Rode kaarten:  nihi