18-03-’17: ’t Bankske Wevelgem – THE RANGERS 2-1

The Rangers konden met opgeheven hoofd de “akker” van Wevelgem verlaten, ze hadden alles gegeven en een zeer sterke wedstrijd gespeeld, enkel het aller belangrijkste in het voetbal namelijk het resultaat viel tegen, dit was heel spijtig want een gelijkspel was de correcte weergave geweest van de deze uiterst sportieve wedstrijd.

De bezoekers hadden vooral op basis van de eerste helft verdient op voorsprong moeten staan aan de rust. David Lernout sterk op dreef gaf in de 5′ reeds zijn visitekaartje af door zich vrij te kappen en te dribbelen in de grote rechthoek om vervolgens de thuisdoelman tot een eerste serieuze redding te dwingen. In de 7′ leek dezelfde David op weg om de openingstreffer te scoren toen hij met een plaatsbal diep in de benedenhoek enkel nog de vingertoppen van de boomlange doelman op zijn weg vond om de bal … op de staander te duwen, dezelfde rijzige doelman was opnieuw recht om de rebound van Marijn De Meulenaere met een beenveeg van de doellijn te keren. Op een eerste en enige dreiging in de eerste helft van de kant van de thuisploeg was het wachten tot de 17′ om doelman “Lello” aan het werk te zien. In de 32′ was er opnieuw groot alarm in de grote rechthoek van de thuisploeg nadat David Lernout de bal panklaar gelegd had voor kapitein Gianni Demoen die hard uithaalde van net buiten de grote backlijn waarop de plaatselijke doelman, weer hij,  met reuze save uitpakte, zonder die dekselse doelman stonden The Rangers altijd en verdient op voorsprong aan de rust nu bleef het 0-0.

De bezoekers gingen in het begin van de tweede helft aanvankelijk nog door op hun elan met in de 47′ opnieuw een mogelijkheid nadat de terug fitte Steven Cnockaert Marijn De Meulenaere in het straatje had gestuurd  om vanuit een scherpe hoek de thuisdoelman tot een redding te dwingen. De thuisploeg was in de 58′ dan weer gevaarlijk nadat doelman “Lello” eerst in de fout ging bij het uit voetballen om vervolgens met een mirakel save de bal over de dwarsligger te duwen. De bezoekers hadden een dik uur alles gegeven op dit zeer slechte en hobbelige veld zonder resultaat en dit begon zijn sporen na te laten, de thuisploeg begon dreigender op te zetten met in de 65′ een schot die via de staander nipt buiten ging. De bezoekers waren nu meer op de counter aangewezen wat in de 65′ ei zo na succes opleverde toen de doorgebroken Nicolaas Mulkers alleen op weg naar doel zijn schot gekraakt zag door een sakkerse bult op het veld. Het venijn zat hem uiteindelijk in de staart van de wedstrijd waarin in de laatste 10 minuten nog 3x gescoord werd. De thuisploeg kwam in de 80′ met een geluk op voorsprong nadat een vrije trap op het scheenbeen van Marijn De Meulenaere afweek in doel 1-0. Kort daarop gevolgd in de 82′ door een magistrale vrije trap van net buiten de grote rechthoek rond de muur gekruld en diep in de benedenhoek ingeschoten buiten het bereik van doelman “Lello” 2-0. Er restte de  bezoekers niet veel tijd meer om na te denken, met een alles of niets slotoffensief en met power play werd de thuisploeg diep achteruit geduwd, het leverde de strijdvaardige bezoekers enkel nog de aansluitingstreffer op langs Marijn De Meulenaere op aangeven van David Lernout 2-1. Voor de thuisploeg klonk het laatste fluitsignaal van prima en correct leidende scheidsrechter als muziek in de oren.

The Rangers verdienden veel lof voor hun sterke prestatie, alleen jammer dat het uiteindelijk niks heeft opgeleverd, er rest The Rangers dan ook niks anders meer dan in de resterende 3 wedstrijden nog telkens alles te geven, met deze ingesteldheid en mentaliteit zou dit moeten lukken.

Speelden voor The Rangers: Lorenzo Maddelein, Lucas Duran, Yves Deceuninck, Gianni Demoen, Timo Maertens, Nicolaas Mulkers, Jens Verschoore, Steven Cnockaert, Sven Strinckx, Marijn De Meulenaere en David Lernout.

Doelpunten: Marijn De Meulenaere 1 own + 1

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.