18-01-’20: Electro Depuydt Kuurne – The Rangers 0-3

The Rangers hebben hun eerste zege van 2020 beet, zeg maar de zege van de hoop om de strijd voor het behoud levendig te houden. Dat deze verdiende overwinning ook meteen gepaard ging met de eerste clean sheet van het lopende seizoen moet voor veel vertrouwen zorgen.

The Rangers gingen van meet af aan vrij en vrank hun kans en na 10 minuten resulteerde dat in de openingstreffer, Dieter Naert lanceerde Nicolaas Mulkers langs de flank die op zijn beurt de bal panklaar legde voor Aäron Ferret die de plaatselijke doelman verschalkte met een grond scherend schot 0-1. Luttele minuten later en in de 12′ konden de bezoekers nog verder uitlopen langs Nicolaas Mulkers die verkoos om de vrijstaande Lucas Vandermersch te bedienen, Lucas kreeg de bal niet goed onder controle en weg unieke kans. De thuisploeg herstelde daarop het evenwicht zonder voor al teveel gevaar te zorgen in de zone van de waarheid, met name de Rangers defensie leverde puik verdedigend werk af, zo blokkeerde Niels Vandamme in de 27′ een gevaarlijk schot. Als er dan toch eens een barstje in de defensie was dan konden ze nog altijd op doelman Kenny rekenen die zich in de 33′ in een één tegen één situatie breed maakte zodat de thuisspeler niet verder kwam dan een schot op de staander. Doelman Kenny toonde in de 37′ ook nog eens zijn klasse door een gevaarlijk schot uit de benedenhoek te halen. Tegen de rust aan en in de 40′ namen The Rangers terug het initiatief in handen en na een assist van Nicolaas Mulkers duwde de plaatselijke doelman met een ultieme reflex het prima schot van Aäron Ferret over, de rust werd met een 0-1 stand bereikt.

Na de rust namen The Rangers terug het initiatief en de controle in handen, er werd maar weinig weggeven en zelf werd voor gevaar gezorgd in de zone van de waarheid. In de 55′ zorgde doelman Kenny met een verre uittrap voor een heuse assist voor Olivier Dejonghe die op zijn beurt de bal dood maakte zijn laatste belager uitschakelde om vervolgens met een prima lob de 0-2 binnen te schieten. De bezoekers waren nu zelf verzekerd en ze gingen op zoek naar de geruststellende derde treffer. Op het uur noteerden we een mooie combinatie tussen Lars Lecointre en Olivier Dejonghe besloten met een prima schot door de plaatselijke doelman in hoekschop geduwd. Kort daarop in de 62′ sneed Kevin Messiaen naar binnen en zijn schot werd door de thuisdoelman met de vuisten gekeerd. The Rangers hadden de controle over de partij die rustig verder kabbelde met in het slot van de partij nog 2 gevaarlijke fases, in de 85′ zonderde Stijn Willems Nicolaas Mulkers alleen voor doel af, normaliter moet Nicolaas altijd scoren en toch ging zijn schot naast. Het orgelpunt in deze sportieve partij viel in de 88′, Guillaume Vanpetgehem verstuurde een prima center in het strafschop gebied en Siebren Cornette sprong hoger dan iedereen om de 0-3 binnen te koppen.

Deze verdiende zege moet voor het nodige vertrouwen zorgen en hopelijk is hiermee de basis gelegd om een reeks neer te zetten, de eindstrijd om het behoud is alvast ingezet.

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Dieter Naert (46′ Wouter Deweer), Vincent Derveaux (68′ Stijn Willems), Ruben Depoorter, Niels Vandamme, Lars Lecointre, Guillaume Vanpeteghem, Dejonghe Olivier, Lucas Vandermersch (46′ Kevin Messiaen), Aäron Ferret (46′ Siebren Cornette) en Nicolaas Mulkers.

Doelpunten: Aäron Ferret, Olivier Dejonghe en Siebren Cornette.

Gele kaarten: Kevin Mesiaen.

Rode kaarten: nihil.