17-10-’18: Club Rugge Avelgem – The Rangers 1-4

The Rangers zitten in de winning mood, na opnieuw een collectief sterke prestatie en na de 9 op 9 uit de jongste drie wedstrijden wordt er terug opgeschoven in de klassering.

Vooral voor de rust waren de bezoekers outstanding, met vlot en vloeiend combinatievoetbal werd de thuisploeg achteruit geduwd op hun eigen speelhelft. Reeds in de 2′ zaaide Niels Vandamme paniek in de grote rechthoek van de thuisploeg met een strak aangesneden center door Lucas Vandermersch overgenomen en door de plaatselijke doelman in hoekschop geduwd. De bezoekers waren in de 8′ op weg naar de openingstreffer, jammer genoeg miste David Lernout compleet zijn schot voor het ledige doel en weg unieke kans. De bezoekers combineerden er lustig op los en vaak was de bal ongrijpbaar voor de thuisploeg, in de 23′ mondde het overwicht van The Rangers opnieuw uit in een opendoelkans, na een uitgespeelde combinatie was het ditmaal Lucas Vandermersch die zijn schot kraakte. De bezoekers kwamen op het halfuur een eerste keer opzetten met een schot die een meter overging. Op slag van rust en in de 43′ kregen The Rangers dan uiteindelijk toch waarop ze recht hadden, een assist van Milan Huysentruyt bereikte David Lernout in de grote rechthoek die niet aarzelde om de 0-1 in doel te schieten. Lang konden de bezoekers niet nagenieten van hun voorsprong want nog voor de rust en in de 44′ stond het alweer 1-1 na de enige uitgespeelde aanval van de thuisploeg, afwerken aan 100% noemen ze dat, ruststand 1-1.

Na de pauze trokken de bezoekers aanvankelijk opnieuw het laken naar zich toe met in de 50′ een copy book aanval opgezet door Jordi Vandamme die de bal keurig achteruit legde tot bij Alexander Kindt die verschroeiend uithaalde richting doel, de poging werd in extremis nog afgeblokt. De thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd met een sterk kwartier, een lob bal ging maar net over de dwarsligger van doelman Maarten en in de 62′ werd een doelpunt van de thuisploeg door de goed leidende scheidsrechter afgekeurd voor voorafgaand buitenspel. De bezoekers waren meteen gewaarschuwd en in dolle twee minuten kantelde de wedstrijd terug in het voordeel van The Rangers, in de 65′ werd een vrije trap van Niels Vandamme door David Lernout keurig overhoeks in de kruising gekopt buiten het bereik van de plaatselijke doelman 1-2, een minuut later stond het zelfs 1-3, op aandringen van David Lernout veroverde hij de bal op zijn belager om vervolgens in de korte hoek de binnenkant van de staander te treffen, het was voor de goed gevolgde Vincent Dervaeux een koud kunstje om de rebound binnen te schieten. Dit gaf de bezoekers een boost, je zag het vertrouwen groeien, de organisatie stond op punt en achterin werd er niks meer wegegeven. De bezoekers liepen in de 75′ nog verder uit nadat Guillaume Vanpetegem met een splijtende pass Nicolaas Mulkers lanceerde die de achterlijn haalde om vervolgens laag buiten het bereik van iedereen de inkomende Vincent Derveaux te bedienen die de 1-4 heerlijk binnen trapte. De thuisploeg lag nu helemaal tegen het canvas, nog één keer kwamen ze in de 83′ met een voorzet schot die de onderkant van de deklat bereikte gevaarlijk opzetten. Helemaal in het slot van de wedstrijd en in de 87′ kwamen 3 Rangers in de grote rechthoek opduiken klaar om een vijfde treffer te scoren, Jordi Vandamme, Nicolaas Mulkers en Vincent Dervaeux gunden elkaar de treffer waardoor de plaatselijke doelman alsnog de tijd had om tussen beide te komen, geen doelpunt maar wel een mooie passage die de goeie groepssfeer weer geeft die momenteel heerst bij The Rangers.

Na een sterke prestatie goed voor het vertrouwen kunnen The Rangers nu een weekje nagenieten om er over 2 weken opnieuw volop tegenaan te gaan voor alweer de laatste wedstrijd van de heenronde.

Speelden voor The Rangers: Maarten Landuyt, Wouter Deweer ( 46′ Dieter Naert), Ruben Depoorter, Niels Vandamme, Milan Huysentruyt, Jordi Vandamme, Alexander Kindt, Guillaume Vanpeteghem, Lucas Vandermersch ( 58′ Vincent Dervaeux), Nicolaas Mulkers en David Lernout.

Doelpunten: David Lernout 2x en Vincent Dervaeux 2x.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.