16-12-’23: FC ’t Fonteintje Beveren-Leie 2-1 RANGERS

Topaffiche op het programma voor de Rangers. Op verplaatsing tegen leider ’t Fonteintje uit Beveren-Leie begon de wedstrijd aftastend. Een lange studieronde van hoe sterk is onzeopponent hield de wedstrijd volledig op slot. Het leek op een topper uit de Jupiler pro league waar bij regelmaat ook zo’n wedstrijd wordt afgehaspeld.

De dreiging van de thuisploeg was er op hoekschoppen, die van de Rangers kwam er via een schot uit de 2e lijn van ‘captain’ Gio dat nipt over zoefde.Dit bij momenten saaie schouwspel leidde tot een 0-0 ruststand.

De tweede helft leek aanvankelijk dezelfde weg op te gaan. De stugge verdediging van de thuisploeg was moeilijk uit verband te spelen. Ook onze achterhoede kwam zelden in de problemen.In minuut 55 dan toch eens groot alarm. Een thuisspeler kon vanop rechts in de rechthoek infiltreren. Hij wachtte lang om een hoek uit te kiezen en Ruben kon met een supertackle de bal in extremis in hoekschop glijden.Op het uur was er plots onnodig balverlies achteraan waardoor er een fout gemaakt werd net buiten de rechthoek. Een thuisspeler nam de verantwoordelijkheid en krulde de bal vanop 20m binnen om de score te openen. 1-0Wat van slag door de openingsgoal en amper een minuut later was de 2-0 een feit. Dit keer was het een mooie combinatie vanop links met een center naar de 2e paal waar de spits moederziel alleen stond om met hoofd te scoren.De Rangers moesten nu vol aan de bak. Met veel overgave probeerden ze te dreigen maar de thuisploeg probeerde met veel irritante tussenkomsten het spel te vertragen. Kleine foutjes, balletje wegtrappen, verzorging vragen,… Het mocht allemaal van de scheids.In minuut 80 toch een gevaarlijke aanval. Guillaume kon een center vanop rechts controleren en achteruit leggen tot bij Louis. Jammer maar het schot ging ver naast. Er was hier zeker meer uit te halen.In minuut 82 een nieuwe center. Dit keer had Ruben met een mooie omhaal uit zijn arsenaal, de kans om de aansluiting te scoren. Helaas viel de bal pal op een thuisverdediger want de doelman ging hier geen verhaal tegenhebben. In minuut 87 was er een diepe bal centraal die te ver gegeven was. Ruben ging er toch met volle overgave achteraan en de doelman verslikte zich zowaar zodat de aansluitingstreffer op het bord stond. 2-1Konden de Rangers toch nog een verdiend gelijkspel uit de brand slepen?Helaas niet, want de scheids vond het welletjes niettegenstaande er gerust enkele minuten mochten bij gerekend worden.2-1 verlies in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Volgende week wordt de beker op gang getrapt tegen Fc RVS Hulste.Speelden voor de Rangers: Jordi Vandamme, Dieter Naert, Niels Vandamme, Clement Derveaux, Jasper Debeuckelaere (32’ Ruben Depoorter), Milan Huysentruyt (55’ Louis Vandermersch), Guillaume Vanpeteghem, Simon Vandamme, Nicolaas Mulkers (45’ Niels Azou), Jeffrey Borry, Wouter VandevijverDoelpunt: Ruben DepoorterGele kaarten: Niels VandammeRode kaarten : nihil