14-01-’17: The Rangers – FC Den Osse Gullegem 3-2

De eerste driepunter van het nieuwe jaar is binnen voor The Rangers, de onderbreking van 3 weken had zijn sporen nagelaten, het werd dan ook een eerder moeizame nipte maar vooral een heel belangrijke zege om in de top 5 van het klassement te belanden.

Bij de bezoekers stonden er geen reservespelers op het scheidstrechterblad een gegeven dat hun in de loop van de wedstrijd zuur zou opbreken. De eerste helft verliep gelijk opgaand met in de 4′ een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg langs David Lernout die zijn plaatsbal door de bezoekende doelman met de vingertoppen uit de benedenhoek zag gehaald. De eerste serieuze dreiging van de bezoekers konden we noteren in de 17′ met een bal die nipt voorlangs ging. De openingstreffer viel dan weer in de 23′ na een snelle tegenaanval langs de flank werd de bal perfect centraal in de loop gestoken van een bezoekende aanvaller die niet aarzelde om de 0-1 staalhard in te schieten. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten want nauwelijks 2 minuten later verraste kapitein Steven Cnockaert met een vallende plaatsbal in de kruising de bezoekende doelman 1-1. In de 38′ werd Nicolaas Mulkers perfect in het straatje gestuurd om alleen op de bezoekende doelman af te stevenen die met een ultieme reflex nog redding kon brengen. Kort voor de rust werd David Lernout alleen door richting doel nog foutief gestuit ten kost van een rode kaart voor de bezoekende verdediger, waardoor de bezoekers na het eerder uitvallen van een gewonde speler plots de volledige tweede helft met 9 man verder moesten afwerken.

De opdracht die de The Rangers meekregen voor aanvang van de tweede helft was simpel, al voetballend de numerieke meerderheid maximaal uitspelen. De realiteit was effen anders, het verliep niet altijd even vlot en naar het einde van de wedstrijd toe was het nog effen bibberen en beven. De thuisploeg kwam in de 50′ op voorsprong nadat een sterke Wouter Deweer met een strakke vrije trap kapitein Steven Cnockaert aan de verste staander bereikte die niet aarzelde om de 2-1 binnen te schieten. De thuisploeg ging in deze fase van de wedstrijd op zoek naar meer zekerheid door de stand verder uit te bouwen en in de 65′ kon Jens Verschoore na knap voorbereidend werk van Kevin Messiaen de 3-1 binnen schieten. De thuisploeg liet nu het tempo een beetje zakken waardoor de tegenstander de kans kreeg zich terug in de wedstrijd te knokken en in de 76′ gebeurde het onvermijdelijke na een snelle uitbraak werd de bal perfect overhoeks buiten het bereik van doelman “Lello” in doel geschoten. De thuisploeg begon te twijfelen en had bovendien ook nog pech in de 80′ toen een goed getrapte vrije trap van Maarten Landuyt buiten het bereik van de bezoekende doelman open spatte op de deklat. Een poging na een snelle uitbraak van Kevin Messiaen ging in de 87′ ook nog centimeters naast waardoor het spannend bleef tot het einde, in de slotminuut was het voor de thuisploeg nog effen bibberen en beven toen een bal in de rug van de verdediging gedropt werd en door een bezoekende aanvaller in het zijnet geschoten werd, het eindsignaal van de goed maar streng leidende scheidsrechter klonk dan ook als muziek in de oren van de thuisploeg.

Het werd dan ook een nipte maar verdiende zege zonder veel glans voor The Rangers maar wel een hele belangrijke in het kader van de strijd om een top 5 positie vast te leggen.

Speelden voor The Rangers:  Lorenzo Maddelein, Lukas Duran (46′ Niels Vandamme), Dieter Naert, Aäron Ferret, Wouter Deweer, Jens Verschoore (69′ Maarten Landuyt), Ruben Depoorter, Steven Cnockaert, Kevin Messiaen, David Lernout (46′ Sven Strinckx) en Nicolaas Mulkers.

Doelpunten: Steven Cnockaert 2x en Jens Verschoore.

Gele Kaarten: Niels Vandamme en Dieter Naert.

Rode kaarten: nihil.