13-04-’19: 1/4 finale beker Sportvrienden Waregem – The Rangers 3-0

The Rangers zijn na een verdienstelijke wedstrijd als ploeg strijdend uitgeschakeld in de 1/4 finale van de beker, na een geanimeerde wedstrijd met veel wisselende kansen en tegen een tegenstander met veel individuele klasse die bovendien bij de eerste twee doelpunten een vervroegd paas geschenk aangeboden kregen van de scheidsrechter van dienst.

De bezoekers begonnen zonder complexen vrank en vrij aan de wedstrijd wat hun in de 5′ een dot van een kans opleverde, David Lernout kapte zich vrij in de grote rechthoek en wanneer hij direct afdruk moet hij altijd scoren, hij twijfelde effen om dan in het zijnet te besluiten. De eerste mogelijkheid van de thuisploeg viel er in de 10′ doelman Kenny stopte het inspelen met de voet. De bezoekers hadden in de eerste helft licht overwicht met in de 12′ een heerlijke actie van Wouter Deweer die de flank oprolde om een gave voorzet af te leveren die van een haar voor doel gemist werd. In de 27′ noteerden we een aflegger van Alexander Kindt voor David Lernout die hoog over mikte, op het halfuur ging Nicolaas Mulkers op snelheid recht op doel af, de plaatselijke doelman kon met een voetreflex de poging van Nicolaas onschadelijk maken. Op slag van rust en in de 44′ moest doelman Kenny zich dan weer reppen om een stuitende bal in hoekschop te duwen, de rust werd met een 0-0 stand bereikt.

Ook in de tweede helft golfde het spel goed op en af, ditmaal licht in het voordeel van de thuisploeg. In de 59′ kon doelman Kenny een afgeweken bal nog met een reflex in hoekschop duwen. Een sterke Alexander Kindt zag in de 70′ zijn vluchtschot in het zijnet stranden en in de 72′ liet de scheidsrechter de thuisploeg na een duidelijk buitenspel van minstens een meter doorspelen wat dan weer de 1-0 opleverde, een vervroegd paasei van de scheidsrechter. De bezoekers reageerden vrijwel onmiddellijk langs Nicolaas Mulkers die een gave voorzet inleverde bij Vincent Derveaux die nipt naast besloot. De scheidsrechter had in de 74′ een tweede paasei in geschenkverpakking voor de thuisploeg, een correcte tackle van Niels Vandamme in de grote rechthoek waarvan Niels duidelijk eerst op de bal was alvorens de thuisaanvaller over het been ging werd door de scheidsrechter onterecht bestraft met een strafschop, het tweede paasei werd door de thuisploeg in dank aanvaard en het stond 2-0. Doelman Kenny toonde in de 83′ dan weer zijn klasse door uit te pakken met een reuze redding. In het slot van de wedstrijd gingen de bezoekers vol voor de verdiende eerredder, een hoekschop van Jens Verschoore in de 85′ werd overgenomen door Maarten Landuyt die zijn poging van de doellijn zag gekeerd. Een snelle uitbraak van de thuisploeg in de 86′ gekoppeld aan een klasseflits met een overhoeks schot was goed voor de 3-0. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was dan weer voor de bezoekers met in de 88′ een vlam van David Lernout die op de dwarsligger strandde. Exit The Rangers in de 1/4 finale van de beker na een collectief sterke prestatie.

Alle pijlen zijn nu gericht op de laatste competitiewedstrijd, de opdracht is heel simpel enkel winnen is goed genoeg om nog kans te maken op het behoud in de hoogste reeks, wij gaan vol vertrouwen de strijd aan en duimen op de goede afloop.

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Stijn Willems, Dieter Naert, Vincent Derveaux, Niels Vandamme, Jens Verschoore, Jordi Vandamme, Alexander Kindt, Wouter Deweer (46′ Maarten Landuyt), Nicolaas Mulkers en David Lernout.

Doelpunten: nihil.

Gele kaarten: Niels Vandamme en Dieter Naert.

Rode kaarten: nihil.