13-01-’24: Eendracht Grammene 2-10 RANGERS

Een busverplaatsing naar Eendracht Grammene ,met de steun van een hele schare Rangersfans, heeft The Rangers gemotiveerd om er een spektakelmatch van te maken.

De wedstrijd begon met een licht gewijzigde opstelling van The Rangersploeg. Iets meer steun naar de aanvalslinie toe om de spitsen meer in scoringspositie te kunnen brengen.Dit bleek van meet af aan de juiste keuze. Amper afgetrapt en Niels Azou vond Marijn centraal. Een prima doorsteekpas en oog in oog met de goalie twijfelde Wouter geen seconde ommeteen de score te openen. 0-1 na 30 seconden voetbal. Het zou het sein zijn om er in de eerste helft eenrichtingsvoetbal van te maken met heel verzorgd voetbal en een karrevracht aankansen.In minuut 10 hielp de thuisgoalie een handje. Onder druk gezet door Wouter speelde hij de bal zomaar tot bij Marijn die de 0-2 scoorde.Minuut 12 een hele mooie combinatie vanuit het middenveld. Gianni deed een dubbele één-twee; Eerst met Guillaume en daarna met Marijn om vervolgens in de korte hoek de 0-3 op het bord te zetten.Wedstrijd reeds gespeeld want de kopjes van de thuisploeg zag je moedeloos naar beneden gaan.Halfweg recupereerde Gianni centraal de bal. Onmiddellijk diep gespeeld op Wouter die zijn 2e van de middag potte. 0-4En of het vlot ging. Minuut 28 een solo van Arne die de netten deed trillen voor de forfaitscore. 0-5Minuut 30 verstuurde Gianni een diepe bal van op eigen helft. Marijn troefde zijn tegenstander af in het kopduel om zo Wouter alleen voor doel te plaatsen. De 0-6 was een koud kunstje voor Wouter omzijn hattrick te vervolledigen.Na een hoekschop voor The Rangers kwam Guillaume in balbezit. Een prima center richting 2e paal waar Jeffrey de 0-7 binnen kopte.Ondertussen had doelman Jordi ondanks de kou toch een prima redding in huis op een schot in de korte hoek.Wie dacht dat The Rangers het genoeg vonden kwam bedrogen uit. Net voor rust kon Marijn de bal recupereren in de zestien om ook zijn 2e van de middag te scoren. 0-8 ruststand.

Met 4 nieuwe namen in de tweede helft was het voor The Rangers toch even zoeken om dezelfde motivatie te vinden in de tweede helft. De wedstrijd was immers gespeeld.Het moet ook gezegd worden dat het de thuisploeg sierde om er een betere 2e helft van te maken.De aanvangsfase was dan ook voor de thuisploeg. Enkele gevaarlijke hoekschoppen en een prima save van ‘captain’ Jordi hield de nul op het bord. Geleidelijk aan kwamen The Rangers dan toch weer dreigen.In minuut 60 was er andermaal een mooie dubbelpass tussen Niels Azou en Arne. Niet egoïstisch bediende Niels Marijn die zo ook zijn hattrick van de middag overhoeks binnen schoot. 0-9De dubbele cijfers kwamen ook nog op het bord. Arne speelde ‘Jappe’ vrij in de zestien. ‘Jappe’ deed ook zijn duit in het zakje. 0-10In minuut 83 floot de ref penalty voor de thuisploeg na vermeend handsspel. Jordi stopte ei zo na de strafschop maar had pech toen de bal toch nog over de doellijn hobbelde. 1-10Het laatste wapenfeit van de middag was ook voor de thuisploeg weggelegd. In minuut 90 trapte de thuisspits onverwachts naar doel en verraste zo Jordi. 2-10Einde wedstrijd van een super Rangersteam die nadien ook deftig verder vierden op de terugreis met de bus.Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen Par Hasard Anzegem.Speelden voor de Rangers : Jordi Vandamme, Mathieu Dochy, Ruben Depoorter, Dieter Naert (45’ Clement Derveaux), Gianni Demoen (45’ Simon Vandamme), Guillaume Vanpeteghem, Arne Lievens, Niels Azou, Jeffrey Borry (45’ Jasper Louage), Marijn De Meulenaere, Wouter Vandevijver (45’ Nicolaas Mulkers)Doelpunten 3x Wouter Vandevijver, 3x Marijn De Meulenaeren 1x Arne Lievens, 1x Jeffrey Borry, 1x Gianni Demoen, 1x Jasper LouageAssists : 1x Guillaume Vanpeteghem, 1x Arne Lievens, 3x Marijn De Meulenaere, 1x Niels Azou, 1x Gianni Demoen

Gele kaarten : nihilRode kaarten : nihil