12-11-’16: The Rangers – ’t Bankske Wevelgem 1-2

Het is een nipte maar verdiende zege geworden voor de Wevelgemnaren tegen een zeer verdienstelijke thuisploeg. Beide ploegen hebben er, onder de kundige leiding van een goed op dreef zijnde scheidsrechter, een boeiend en onderhoudend kijkstuk van gemaakt.

De thuisploeg startte het sterkst en nam het eerste halfuur voor zijn rekening, met mooi en vlot combinatievoetbal werd de tegenstander op zijn speelhelft teruggedrongen, het leverde zeer veel veldoverwicht op zonder al te veel uitgespeelde kansen evenwel. In de 16′ was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer toen een laag indraaiende hoekschop van Maarten Landuyt in extremis van de doellijn gekeerd werd. Het eerste gevaar van de bezoekers werd in de 20′ genoteerd, doelman Dries moest de poging neutraliseren met de voet. Kapitein Gianni Demoen speelde in de 21′ dan weer Kevin Messiaen vrij die zijn poging door de bezoekende doelman geblokt zag. Op een counter in de 25′ moest doelman Dries dan weer vol aan de bak. De thuisploeg was in de 35′ dan weer aan zet, ditmaal duwde de bezoekende doelman een schot van Kevin Messiaen in hoekschop, een minuut later viel dan uiteindelijk toch de meer dan verdiende openingstreffer voor de thuisploeg, David Lernout draaide rond zijn tegenstander om vervolgens de bal laag in doel te schieten 1-0. De bezoekers reageerden vrijwel meteen en in de 40′ stonden de bordjes alweer gelijk,  de 1-1 werd onhoudbaar in de bovenhoek ingeschoten. De thuisploeg moest in de slotminuten van de eerste helft nog een te vermijden doelpunt toestaan toen in de 43′ de bal maar niet ontzet geraakte en uiteindelijk tussen een bos van spelers ingeschoten werd 1-2, meteen een zwaar verdict die ruststand voor de thuisploeg.

Op basis van de tweede helft was de zege van de bezoekers dan uiteindelijk toch gewettigd, zelf gaven de bezoekers in de tweede periode niks meer weg en als de mogelijkheid zich voordeed gingen ze op zoek naar een geruststellende derde treffer. De thuisploeg kreeg meestal de bal maar de bezoekers behielden de controle waardoor de thuisploeg gedurende de tweede helft nauwelijks noch voor dreiging kon zorgen. Een ingeschoten afvallende bal van de bezoekers in de 50′ na een verre inworp werd door doelman Dries met veel brio geplukt. De bezoekers waren in deze periode van de wedstrijd nadrukkelijk op zoek naar de derde treffer maar in de 55′ stuitten ze opnieuw op de onverzettelijk thuisdoelman Dries. Toen in de 72′ bovendien noch sterkhouder Ruben Depoorter met een blessure uitviel ( hopelijk zonder veel erg) was het duidelijk dat het voor de thuisploeg nu wel erg moeilijk zou worden om nog iets te forceren laat staan nog iets te rapen. De bezoekers hadden de wedstrijd goed onder controle en konden die rustig uitspelen.

Komende week staat opnieuw een zware opdracht te wachten voor The Rangers met de verplaatsing naar de leider, meer dan ons dubbel plooien en onze huid duur verkopen zit er niet in , ’t blijft immers voetbal en de bal is tot nader order nog altijd rond.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Yves Deceunninck, Gianni Demoen, David Cnockaert (46′ Aäron Ferret), Dieter Naert (46′ Niels Vandamme), Kevin Messiaen, Ruben Deoorter (72′ Lorenzo Maddelein), Steven Cnockaert, Maarten Landuyt (60′ Sven Strinckx), Marijn De Meulenaere en David Lernout.

Doelpunt: David Lernout.

Gele kaarten: Ruben Depoorter.

Rode kaarten: nihil.