11-11-’23: RANGERS 0-5 Sporting Grammene

De topper van de speeldag vond op het Grimmertingedomein plaats. De nrs 3 en 4 uit de rangschikking bekampten elkaar op een quasi perfecte grasmat.

De bezoekers startten het gretigst en zetten goed druk op de man in balbezit. Dit resulteerde in de 5e minuut tot balverlies op het middenveld waarna er razendsnel een counter tot stand kwam. Een center vanop links en de compleet vrijstaande spits kon de bal voorbij Jochen koppen om al vroeg de score te openen.
Nog niet bekomen van de openingstreffer en het stond 0-2. Een centerschot verdween zowaar in de winkelhaak. Als het de bedoeling was dan was het een beauty. De Rangers direct tegen het canvas.
Op het kwartier een 1e dreiging van de thuisploeg. Guillaume kon Wouter aanspelen. Het schot verdween voorlangs.
De bezoekers speelden goed in blok en de Rangers hadden het moeilijk om gevaar te creëren.
Na een halfuur kon Wouter zich doorzetten op de flank. Zijn center kon net niet door de inlopende Gianni beroerd worden.
In minuut 40 was het andermaal Wouter die nu Niels Azou kon diep sturen. Oog in oog met de keeper talmde Niels iets te lang en een ultieme tackle voorkwam de aansluitingstreffer. In minuut 43 dezelfde protagonisten. De center van Wouter werd door Niels al glijdend naar doel verwerkt. De bal was te centraal om de bezoekende goalie te verontrusten.
In plaats van de aansluiting viel er op slag van rust de doodsteek voor de Rangers. Een misverstand op het middenveld en de bezoeker kon Jochen tegenvoets vloeren. 0-3 ruststand.
De 2e helft werd de ploeg wat herschikt met de bedoeling om toch nog wat uit de brand te slapen. Maar de stugge tegenstander hield alles goed gesloten en speculeerde op de counter.
Zo viel in minuut 55 de 0-4.
Op het uur toch eens een gevaarlijke aanval. Een center werd door Jappe voor doel gekopt. De inlopend Ruben kopte van dichtbij over. Typisch voor een wedstrijd van net niet.
Jochen kon nog tot 2 maal toe met een prima save erger voorkomen. Maar in de slotminuut van de wedstrijd viel toch nog de 0-5. Een zwaar verdict voor de thuisploeg die nooit echt aanspraak konden maken op puntengewin
Volgende week wordt nr 2 uit de rangschikking bekampt. ‘T fonteintje uit Beveren-leie.
Speelden voor The Rangers: Jochen Dewolf, Louis Vandermersch(45′ Nicolaas Mulkers), Ruben Depoorter, Clement Derveaux, Jasper Debeuckelaere,  Milan Huysentruyt (45′ Jasper Louage), Gianni Demoen,  Guillaume Vanpeteghem, Jeffrey Borry, Niels Azou, Wouter Vandevijver
Gele kaarten: Niels Azou, Jasper Debeuckelaere
Rode kaarten: nihil