11-05-’24: Telstarboys Nazareth 1-3 RANGERS [BEKER 1/2 FINALE]

De halve finale vond plaats op het terrein van Olympic Comines. Na de hartelijke ontvangst konden de Rangers zich voorbereiden om een gooi te doen voor een plaats
in de finale van de cup vlvb 2. De tegenstander was gekend. Telstarboys Nazareth waar enkele weken terug nog ruim van gewonnen werd. De Rangers waren dus favoriet
maar een bekermatch op neutraal terrein is altijd iets anders.

De Rangers begonnen met het meeste initiatief aan de wedstrijd. Telstarboys was duidelijk van plan om geen open deur te houden en geduldig af te wachten, loerend op een
counter. Het eerste grote gevaar kwam er na 10 minuten. Simon speelde diep op Olivier. Het schot werd met veel moeite door de keeper in hoekschop verwerkt.
Ook de hoekschop nam Simon voor zijn rekening. De bal kwam aan de 2e paal waar Sherrif Touré vrijstaand kon koppen. Helaas viel de bal in de handen van de keeper.
In minuut 18 werd Wouter in de rechthoek aangespeeld. Hij zette een actie op maar werd hierin foutief afgestopt door een verdediger. Penalty.
Simon plaatste zich achter de bal en scoorde feilloos de 0-1.
De Rangers waren de betere en lieten de tegenstander niet in de wedstrijd komen. Toch was het moeilijk om zelf veel doelgevaar te creëren . Het veld zat hier misschien ook
voor iets tussen. In minuut 25 kwam Nicolaas aan de bal. Subtiel stak hij de bal tussendoor naar Jeffrey. Maar wat te overhaast naast geschoten.
Luttele minuten later hoekschop Simon maar weer kon Jeffrey niet voldoende afwerken.
In minuut 40 was er dan plots paniek. ‘Vinny’ kreeg de bal ongelukkig na een mislukte controle in zijn edele delen. Hierbij wilde hij de bal buiten werken maar slaagde daar niet in.
Meer zelfs, de bezoekers gingen aan de haal met de bal en scoorden ook uit de fase. Gelukkig was er buitenspel gesignaleerd bij de laatste pass.
Even waren The Rangers nu het noorden kwijt. Na een center werd de bal onvoldoende weggewerkt in onze defensie. De bezoekende spits profiteerde om de bal in de verste hoek te droppen.
De bal verdween bijna in doel maar daar stond zowaar nog Nicolaas om met een omhaal de bal van de doellijn te keren. Prachtredding van ‘Gène’. Zo werd de rust bij een 0-1 stand bereikt.

De 2e helft begon evenwichtig. Telstar probeerde nu iets meer druk te zetten waarmee de Rangers het er aanvankelijk moeilijk mee hadden. Er werden teveel duels verloren,
waardoor er voor de Rangers ook maar weinig doelgericht gevoetbald kon worden.
In minuut 53 moest Touré een 1e keer gevat tussenkomen. Hij kon een schot uit de 2e lijn in 2e tijden pakken. De Rangers kregen het moeilijk. En wat er al een beetje in de lucht ging
gebeurde ook. Telstarboys kon de gelijkmaker scoren in minuut 58. Toch een domper voor de Rangers. Alles was te herdoen.
En daar wachtten de Rangers niet al te lang mee. Op minuut 62 kon Sherrif Touré de bal heroveren op eigen helft. Hij verstuurde meteen een sublieme diepe bal met buitenknantje rechts richting Wouter. De snellere Wouter kwam hij alleen voor de doelman en door de gunstige bots van de bal kon hij de keeper enig mooi lobben om de Rangers terug op voorsprong te trappen. 1-2.
Telstarboys moest nu terug vol aan de bak. Dit deden ze ook. Na een misverstand volgde er een onrechtstreekse vrije trap in onze rechthoek. Gelukkig werd hier niet van geprofiteerd en verdween de bal over doel. Er werd nu wat meer ruimte gegeven door Telstar. Zo kon Nicolaas na een prima borstcontrole aan de zijlijn naar binnen snijden. Zijn daaropvolgend schot viel net naast doel. In minuut 82 was er vrije trap van Simon. De bal werd te diep gespeeld maar de keeper verkeek zich zowaar en de bal ging via de paal naast.
In minuut 88 viel dan de verlossing. Sherrif Touré kreeg de bal aangespeeld in de 16. Hij kraakte zijn schot maar hierdoor was de doelman verrast en de bal verdween in de korte hoek binnen. 1-3, de finale was nu zo goed als een feit. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld waardoor de score onveranderd bleef.

Het was zeker niet de beste wedstrijd van de Rangers en een moedige tegenstander kon met opgeheven hoofd het terrein verlaten.
De finale volgende week gaat door op het terrein van Grammene. Tegenstander is SEV 92 Sint Eloois Vijve. Remember wat de uitslag was op de laatste speeldag, zij ontnamen ons de promotie.

Speelden voor de Rangers: Touré Faozame, Niels Vandamme, Clement Derveaux, Vincent Derveaux (65’ Louis Vandermersch), Jasper Debeuckelaere, Simon Vandamme, Olivier Dejonghe, Sherrif Touré, Jeffrey Borry (60’ Jordi Vandamme), Nicolaas Mulkers, Wouter Vandevijver

Doelpunten : Simon Vandamme , Wouter Vandevijver , Sherrif Touré
Assists: Sherrif Touré, Olivier Dejonghe

Gele kaarten: Simon Vandamme
Rode kaarten: nihil