11-03-’23: SEV 92 St Eloois-Vijve 3-0 RANGERS

The Rangers konden mits winst vandaag een stevige optie nemen om de 3e plaats in de rangschikking te bemachtigen. Op verplaatsing naar Vijve is dit weliswaar geen evidentie.

De wedstrijd begon met een studieronde van een kwartier. Toen pas viel het eerste gevaar uit de wedstrijd. Wouter kon een diepe bal doorkoppen tot in de loop van Nicolaas. Er volgde eenprima pegel van Nicolaas maar de keeper kon al even grandioos de bal van onder deklat in hoekschop verwerken. Wie dacht dat The Rangers hiermee gingen gelanceerd zijn kwam bedrogen uit.Luttele minuten later kon vanuit het midden de verdediging met 2 passes uit verband gespeeld worden en de spits aarzelde niet om de bal over doelman Maarten in doel te leggen. 1-0Amper bekomen van de achterstand en het stond plots 2-0. Een te gretige Clement liet zich uitkappen en de thuisspeler kon de bal in de korte hoek leggen. Sein voor The Rangers om een tandjebij te steken. Halfweg was er een diepe bal richting Jeffrey. Alleen op doel afstevenend aarzelde Jeffrey tussen lobben of keeper passeren. Wie aarzelt mist doorgaans de kans. De keeperbracht redding. Op het halfuur kon Guillaume plots een slechte uittrap van de doelman onderscheppen. Alleen voor de keeper was de afwerking andermaal niet optimaal om deaansluitingstreffer te scoren. De rust werd met een 2-0 stand bereikt.

De 2e helft moest beterschap brengen. In minuut 48 was er een center van Clement die door Wouter kon door gekopt worden tot bij de ingevallen Olivier. Hij kon de bal niet voldoendeonder controle krijgen, en zijn schot viel in de armen van de keeper.Op het uur was er dan een hoekschop van Olivier. Wouter kon aan de 2e paal koppen maar een verdediger stond op de juiste plaats om de bal op de doellijn te keren en terug in hoekschopte verwerken. De daaropvolgende corner werd nu door Mathieu ingekopt maar viel andermaal recht in de armen van de keeper.Het was duidelijk dat Dame Fortuna niet aan de zijde van The Rangers stond vandaag.The Rangers verloren er een beetje de moed bij en de goed georganiseerde thuisploeg kon zonder veel probleem verder stand houden. Integendeel, op de counter werden ze af en toe gevaarlijken in de slotminuut viel dan ook nog de 3-0 na een knappe solo van een thuisspeler.
Een zure nederlaag voor The Rangers die zo andermaal hun wisselvallige vormcurve kracht bij zet.Volgende wedstrijd volgt op 25 maart thuis tegen FC Leiejongens Deinze.Speelden voor de Rangers: Maarten Landuyt, Clément Derveaux, Vincent Derveaux, Ruben Depoorter, Dieter Naert (45’ Mathieu Dochy), Gianni Demoen, Guillaume Vanpeteghem, Niels Azou,Jeffrey Borry (45’ Olivier Dejonghe), Nicolaas Mulkers (45’ Marijn De Meulenaere), Wouter VandevijverGele kaarten: nihilRode kaarten: nihil