10-12-’16: The Rangers – Sensation All Stars Kuurne 4-2

The Rangers hebben de heenronde winnend afgesloten na een onderhoudende wedstrijd met de 23 acteurs, scheidsrechter incluis zeer op niveau. De basis van de zege van de thuisploeg werd gelegd in een sterk eerste halfuur van de eerste helft en een dominant eerste kwartier in de tweede helft.

The Rangers waren vanaf het begin van de wedstrijd goed bij de les ze deden dat met goed combinatie voetbal en snelle balwisselingen. Het openingsdoelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten in de 4′ noteerden we een heerlijke een twee beweging tussen Nicolaas Mulkers en David Lernout die in één tijd de bal voortrok in de voeten van Kevin Messiaen die niet aarzelde om de 1-0 binnen te schieten, qua snelheid van uitvoering een heerlijke goal. De thuisploeg ging door op zijn elan al moest in de 12′ doelman Dries een eerste keer gevat tussenkomen na mistasten van libero Aäron Ferret, die zijn slippertje niet te nagesproken stilaan maar zeker naar zijn beste niveau aan het klimmen is. De wedstrijd raasde voort tegen een hoog tempo met in de 14′ David Lernout die door de buitenspelval glipte om in het zijnet te schieten, het was slechts uitstel want in de 16′ was het toch raak, Guillaume  Vanpethegem stuurde met een gemeten voorzet Nicloaas Mulkers diep die vervolgens iedereen in snelheid nam om de 2-0 onder de bezoekende doelman te schieten. De druk van de thuisploeg hield aan en in de 20′ was er een in der haast toegesnelde bezoekende verdediger nodig om kapitein Steven Cnockaert van een zeker doelpunt af te houden nadat hij oordeelkundig diep gestuurd werd door Guillaume Vanpethegem. Slordig uitverdedigen van de thuisploeg lag in de 25′ dan weer aan de basis van de aansluitingstreffer, de 2-1 werd in de korte hoek in doel geschoten. The Rangers leken effen van slag en in de 35′ mochten ze van geluk spreken dat een strak schot open spatte op de deklat, het werd geen 2-2 maar een minuut later wel 3-1 aan de overzijde, David Lernout trok voor tot bij Kevin Messiaen die zijn schot half geblokt zag in de voeten van kapitein Steven Cnockaert die zijn hoek uitkoos om de 3-1 in te schieten, meteen de ruststand.

Na de rust namen The Rangers opnieuw het heft in handen met hoge pressing en vlotte balcirculatie wat in de 47′ succes opleverde, David Lernout ging diep door in de rechthoek wilde de bezoekende doelman dribbelen maar werd onderuit gehaald, de terechte strafschop werd door Gianni Demoen feilloos omgezet 4-1. Lang konden The Rangers niet nagenieten want de thuisploeg kwam in de 49′ gestalte tekort tegen de bezoekende torens die op hoekschop de 4-2 overhoeks konden binnen koppen. De thuisploeg was dan weer in de 55′ aan zet met een vluchtschot van Jens Verschoore die de staander scheerde, kort daarop gevolgd door een uitstekende mogelijkheid voor David Lernout die hier allicht beter de bal op zij geschoven had naar een vrijstaande ploegmaat.De bezoekers gingen de laatste twintig minuten uitdrukkelijker op zoek naar één of meerder doelpunten, ze solliciteerden alvast met een pegel die open spatte op de dwarsligger in de 60′. De thuisploeg moest onder de druk van de bezoekers noodgedwongen achteruit, de verdedigers hadden dan ook meer dan hun handen vol om de bezoekende aanvallers te neutraliseren daarbij konden ze wanneer het mis dreigde te lopen nog altijd rekenen op een sterke doelman Dries, zo haalde hij met veel klasse in de 75′ een kopbal uit de benedenhoek. De thuisploeg zakte diep terug kreunde maar hield uiteindelijk stand en naarmate het einde naderde en de aansluitingstreffer uitbleef nam ook de druk af, waarop de The Rangers uiteindelijk verdiend de 3 punten aan huis konden houden.

Komende week is het alweer de laatste wedstrijd van 2016 en meteen ook de eerste wedstrijd van de terugronde, de 3 punten aan huis houden zou dan ook een goed gevoel geven om de eindejaarsperiode in te zetten.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Yves Deceunninck (46′ Dieter Naert), Gianni Demoen, Aäron Ferret, Lucas Duran (46′ Niels Vandamme), Jens Verschoore, Guillaumme Vanpethegem, Steven Cnockaert, Kevin Messiaen, Nicolaas Mulkers en David Lernout (68′ Lorenzo Maddelein).

Doelpunten: Kevin Messiaen, Nicolaas Mulkers, Steven Cnockaert en Gianni Demoen.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.