10-02-’24: FC Leiejongens Deinze 0-2 Rangers

Er stond de Rangers een moeilijke opdracht te wachten. Er werden immers de laatste jaren maar weinig punten mee naar huis genomen tegen Fc Leiejongens uit Deinze.

The Rangers startten het felst. Reeds in minuut 2 kwam de eerste hoekschop. Arne zwiepte de bal naar de 2e paal waar Mathieu kon koppen. De bal werd nog in extremis door eenverdediger geblokt om een doelpunt te verhinderen.De goede start kreeg een knauw toen ‘captain’ Gianni zich na een schermutseling wat onbezonnen liet gaan. De rode kaart noopte The Rangers tot wat aanpassingen. De thuisploeg begon ookmeer druk te zetten op de speler in balbezit waardoor het knokken geblazen was. Echter veel doelgevaar kwam er aanvankelijk niet van.Op het kwartier konden The Rangers nog eens een counter op de mat leggen. Olivier speelde Jasper aan op rechts. Die speelde Olivier terug aan in de rechthoek. Een perfecte plaatsbal verschalkte de doelman. 0-1De thuisploeg kon daar een gevaarlijke actie tegenover zetten. Maar Touré had een prima safe in huis om de gelijkmaker te voorkomen.Op het halfuur kon Arne de bal diep steken naar Olivier. Alleen op doel af kon de keeper nog redding brengen op het puntertje.Op slag van rust toonde doelman Touré zijn klasse door een kopbal van onder de deklat in hoekschop de duwen. Zo bleef de ruststand bij een 0-1.

De 2e helft begonnen The Rangers voortreffelijk. In minuut 52 verstuurde Marijn een center. Jasper kopte de bal over doel. De thuisploeg probeerde daar wat doelgevaar tegenover te zetten maar de afstandsschotenwaren niet gekadreerd of te zwak. Toch moest Milan in minuut 58 redding brengen door een bal voor de lijn weg te werken.Halfweg de 2e helft kregen The Rangers de kans om de score uit te diepen. Jasper werd door de buitenspel geloodst. Alleen op doel afgaand wilde Jasper de bal nog breed leggen tot bij Olivier dienog wat te ver was om de bal te kunnen verwerken. Weg kans. Hier was voor eigen succes gaan misschien een betere keus geweest.De thuisploeg nog steeds met een man meer kon daar amper iets tegenover zetten en dit dankzij de prima inzet van iedere Ranger.Een kwartier voor tijd kon Marijn op doel schieten. De keeper loste de bal en Jordi zat er als de kippen bij om de bal vanuit een scherpe hoek enig mooi in doel te krullen. 0-2 en dik verdiend.In minuut 83 kon Marijn nog eens Jeffrey diep sturen. Schuin voor de doelman krulde Jeffrey de bal naast de verkeerde kant van de paal.De wedstrijd werd rustig uitgespeeld door The Rangers die een collectieve gave prestatie op de mat legden na 80 minuten met een man minder te moeten spelen.Ondertussen zijn we naar de derde plaats opgeschoven in het klassement.Volgende wedstrijd is op 24 februari thuis tegen de Zandvlooi Kruisem.Speelden voor de Rangers: Touré Faozame, Vincent Derveaux (45’ Ruben Depoorter), Mathieu Dochy, Niels Vandamme, Gianni Demoen, Milan Huysentruyt (58’ Louis Vandermersch), Marijn De Meulenaere, Olivier Dejonghe( 65’ Jordi Vandamme), Jasper Louage, Arne Lievens ( 68’ Nicolaas Mulkers), Jeffrey BorryDoelpunten:  1x  Olivier Dejonghe, 1x Jordi VandammeAssist: 1x Jasper Louage, 1x Marijn De meulenaereGele kaarten: nihilRode kaarten: Gianni Demoen