09-12-’23: FC Damberd Bavikhove – RANGERS

Met het verlies van de openingsspeeldag in het achterhoofd zakten de Rangers af naar Bavikhove. Op een nat en zwaar veld werd de wedstrijd op gang gefloten.

Het was de thuisploeg die het best met de omstandigheden overweg kon in de openingsfase. Na een paar schoten uit de 2e lijn die ver over doel vlogen was er in de 10e minuut het eerste serieuze doelgevaar. Een combinatie centraal door de as van de verdediging en oog in oog met Touré kon hun kapitein koelbloedig de 1-0 afwerken.The Rangers probeerden te reageren. Een center van Sherrif Touré was net te hoog voor Jappe. In minuut 20 een mooie driehoek Arne – Simon – Jappe. Het centershot  verdweenvoorlangs.
Het was moeilijk combineren en bij regelmaat waren sommige spelers niet voorbereid op het wegglijden. Gepast schoeisel op zo’n veld is geen overbodige luxe. Net voor het halfuur een vrije trap na handsbal voor de thuisploeg. Met een prima save kon Touré de bal over doel duwen. Direct daarna een doorsteekpass van Jappe tot bij Arne. Het schot verdween in het zijnet maar aan de verkeerde kant van de paal.The Rangers zochten de gelijkmaker. Een vrije trap van Simon tot aan de 2e paal. Mathieu kon de bal voor doel leggen waar een heuse scrimmage volgde en Milan net niet genoeg de bal kon beroeren om te scoren.Kort voor rust had Arne een prima pass in petto om Simon vrij voor doel te zetten. Simon zijn schot verdween nipt naast. Hier zat zeker meer in.Ruststand 1-0.

Het eerste gevaar na de rust kwam van de Rangers. Gianni werd vrij gespeeld in de rechthoek. Een grondscherend schot noopte de thuisgoalie redding te brengen met de voet.Kort daarna was er balverlies achteraan bij de Rangers. Hun spits kwam in de rechthoek en verschalkte Touré met een strak schot. 2-0. De Rangers moesten nu vol aan de bak.
Op het uur was er een schot van Niels die een metertje naast ging. De Rangers zetten de thuisploeg nu goed vast. Het was pompen of verzuipen.Veel centers volgden in de rechthoek. Zo kon Milan in minuut 75 een afvallende bal richting doel shotten. Maar helaas nipt over. Luttele minuten later zelfde scenario maar opnieuw verdween de bal over doel.In minuut 82 dan toch de aansluitingstreffer. Jeffrey kon zich centraal doorzetten en de bal tussendoor tot bij Jordi spelen. Die twijfelde niet en plaatste de bal in de hoek. 2-1Er volgde nu een waar slotoffensief. De thuisploeg kwam amper uit de eigen carré. In minuut 88 een center van Veste richting 2e paal. Daar kon Gianni terug voor doel koppen waar Milan de bal tegen de netten kopte. Consternatie alom toen de ref de goal afkeurde. Hij had iemand iets anders horen roepen dan een naam en besloot het doelpunt dus niet te valideren. Vreemde beslissing. Kort daarop viel het eindsignaal. Een bittere pil voor The Rangers die mits winst een uitstekende zaak konden doen in het klassement. De top 4 lieten namelijk allen puntenverlies aantekenen.

Volgende week terug een uitwedstrijd tegen niemand minder dan de leider , ’t Fonteintje uit Beveren-Leie.Speelden voor de Rangers: Touré Faozame, Jasper Debeuckelaere, Mathieu Dochy, Clément Derveaux (55’ Jordi Vandamme), Dieter Naert (45’ Niels Vandamme), Milan Huysentruyt, Gianni Demoen, Simon Vandamme (55’ Jeffrey Borry), Arne Lievens (55’ Nicolaas Mulkers), Sherrif Touré, Jasper LouageDoelpunt: Jordi VandammeAssist: Jeffrey BorryGele Kaarten: Milan HuysentruytRode Kaarten: nihil