09-04-’22: The Rangers 3-7 Sportvrienden Waregem [beker]

De achtste finale van de beker met de grote oren ging een serieuze test worden voor The Rangers. Niemand minder dan de leider uit 1e kwam op bezoek nl. Sportvrienden Waregem. Onder perfecte speelomstandigheden floot de ref de wedstrijd op gang.

Het was meteen duidelijk dat het ging lastig worden voor de fel gewijzigde Rangersploeg. In de 10e minuut werd een prima strakke bal in de rug van ons verdediging gedropt en depijlsnelle flank van de bezoekers werkte meteen mooi af. 0-1Op het kwartier werd de score al verdubbeld. Een center werd door de spits gecontroleerd overhoeks binnen getrapt. 0-2. The Rangers waren wat van slag want nauwelijks afgetrapt werd er meteen balverlies geleden en wat slap verdedigen leidde tot de 0-3. Wedstrijd al gespeeld. Halfweg de 1e helft was er dan een vrije trap voor de bezoekers. De bal werd gelukkig via de binnenkant paal terug het veld in gerold. Op het halfuur kwamen we dan eindelijk wat beter in de match. Jasper werd door Niels Azou diep gestuurd maar die tikte de bal net iets te ver om alleen voor de doelman nog te kunnen afwerken.Er volgden plots een dolle 10 minuten. Marijn speelde Olivier vrij op de rechthoek maar de iets persoonlijke Olivier besloot meteen naast in plaats van de bal terug tot de vrijstaande Marijn te spelen. Amper 1 minuut later was het toch raak. Niels stuurde een lange bal richting Marijn die prima de bal naar Nicolaas speelde. Nicolaas kon in twee tijden de keeper verschalken. 1-3.Op de 34e minuut was het andermaal Olivier kon aanleggen. Zijn schot werd met moeite gered en in de rebound kon Olivier de bal niet laag genoeg houden om de aansluitingstreffer te scoren.De bezoekers reageerden meteen door andermaal een diepe bal in de rug van de Rangersverdediging te droppen. Dezelfde flank van het openingsdoelpunt werd dit keer door Jordi gered in hoekschop. Die hoekschop werd aan de 1e paal verlengd waar er een bezoeker opportunistisch aan de 2e paal kon afwerken. 1-4.The Rangers probeerden er de moed in te houden. In minuut 40 stuurde Niels Azou een bal naar Marijn. Zijn aflegger werd door ‘Jappe’ met links binnen getrapt. 2-4.
Net voor het rustsignaal was er bijna de aansluiting. Een verre vrije trap van Niels Vandamme werd met veel moeite door de keeper overgetikt. Een aangename 1e helft werd met een  2-4 ruststand bereikt.

De 2e helft hadden The Rangers aanvankelijk het meeste balbezit. De bezoekers probeerden telkens met lange ballen in de rug op de counter te spelen. Alleen jammer voor The Rangers dat er niet zoveel doelgevaar werd gecreëerd. Op het uur viel dan de 2-5. Het sierde The Rangers dat ze er bleven voor gaan. Alleen kregen ze nog  2 identieke goals tegen dat leidde tot de 2-7.Toch kon er nog gescoord worden. De bedrijvige Olivier zag net voor het einde zijn schot in de benedenhoek verdwijnen. 3-7.

Einde bekerverhaal en nu op naar de laatste 2 competitieduels om de eventuele promotie tot stand te brengen.Doelpunten: Nicolaas Mulkers, Jasper Louage, Olivier DejongheSpeelden voor The Rangers: Jordi Vandamme, Gianni Demoen, Niels Vandamme, Wouter Deweer, Kevin Messiaen (55’ Milan Huysentruyt), Niels Azou, Jasper Louage, Louis Vandermersch, Olivier Dejonghe, Marijn De Meulenaere (70’ Sven Strinckx), Nicolaas Mulkers.Gele Kaarten: Niels VandammeRode Kaarten: nihil