08-01-’22: FC Leiejongens Deinze 1-5 The Rangers

Eerste wedstrijd van 2022. De gretigheid om een goede start te nemen was voor de wedstrijd aanwezig. Jammergenoeg was die wel niet te zien in de eerste helft.

Na een rustige studieronde waar de thuisploeg iets beter was dan The Rangers kwam het eerste doelgevaar ook van Leiejongens. Op het kwartier verscheen plots een speler alleen voor doelman Kenny. Gelukkig
stond het vizier niet op scherp en werd de bal naast geplaatst. Iets later kregen The Rangers een hoekschop. Louis nam die voor zijn rekening en het leer werd feilloos door Vincent binnen gekopt. 0-1 uit het niets.
Wie dacht dat The Rangers gingen gelanceerd zijn kwam fel bedrogen uit. Binnen de 5 minuten stonden de bordjes weer gelijk. Zwak verdedigend werk werd door de thuisspits afgestraft. Op het halfuur kropen The Rangers door het oog van de naald. Een schot verdween tegen de binnenkant paal maar verdween niet in doel. De thuisploeg kreeg in de eerste helft nog luttele kansen maar keer op keer werden die niet koelbloedig afgewerkt.
Onbegrijpelijk dat ze op de laatste plaats staan in de klassering.

De 2e helft moest stukken beter van The Rangers en dit was ook het geval. Jasper speelde Jeffrey vrij op de flank. Hij omspeelde enkel verdedigers en besloot met een schot die nog net werd afgeblokt vooraleer de bal in doel kon belanden. Op minuut 55 bediende Louis Nicolaas. Hij speelde de bal naar Jasper die zijn schot door de doelman gepareerd zag. Ook Marijn kon in de rebound niet scoren.
Op het uur volgde er een vrije trap vanop 20m. Gianni plaatste zich achter de bal en krulde het leer enig mooi in de winkelhaak. 1-2 een beauty.
Wat later stonden de bordjes bijna weer in evenwicht maar ook deze keer bracht de paal redding.
The Rangers waren nu wel heer en meester in het spel en lieten de bal vlot van voet naar voet gaan. Zo werd Jeffrey in minuut 65 bediend door Arne. Jeffrey had een prima beweging in huis om zijn tegenspeler in de wind te zetten
en de bal onder de keeper door in doel te plaatsen. 1-3
Een kwartier voor tijd kon Nicolaas de score opdrijven maar de thuisgoalie bracht redding. Toch werd het iets later 1-4.
Niels Azou speelde de bal naar Jasper die vanop de rechthoek de bal aan de 2e paal in doel legde.
5 minuten voor affluiten volgde er een strafschop voor de thuisploeg na een handspel. Kenny koos de goede hoek en stopte de penalty. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was voor Arne weggelegd.
Hij krulde de bal vanop de rechthoek naast de paal in doel 1-5.

Zware cijfers voor de thuisploeg die een verdienstelijke wedstrijd gespeeld hadden. Voor The Rangers een nieuwe driepunter erbij.

Speelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Vincent Derveaux (55’ Milan Huysentruyt), Louis Vandermersch, Gianni Demoen, Niels Vandamme (45’ Dieter Naert), Jordi Vandamme (45’Nicolaas Mulkers), Arne Lievens, Niels Azou, Jeffrey Borry, Jasper Louage, Marijn De Meulenaere

Doelpunten: Jeffrey Borry, Gianni Demoen, Vincent Derveaux, Jasper Louage, Arne Lievens

Gele kaarten: Dieter Naert
Rode kaarten: nihil