07-12-’19: THE RANGERS – Sparta Belgiek Deerlijk 1-2

The Rangers hebben hun vel duur verkocht, ze zijn uiteindelijk al strijdend en met het kleinste verschil puntenloos achtergebleven. De bezoekers begonnen tegen een hoog tempo aan de wedstrijd, doelman Yentl moest reeds in minuut 2 vol aan de bak om een doelrijp schot met de vuisten te keren. De bezoekers kwamen in de 5′ dan wel weer op voorsprong op een stilstaande fase, een hoekschop werd aan de tweede staander vrij ingekopt 0-1. Het begin offensief van de bezoekers ging dan wat luwen, de thuisploeg kon het evenwicht herstellen, voor het eerste doelgevaar van de thuisploeg was het dan wel weer wachten tot de 25′ met een schot van Wouter Deweer die een metertje overwaaide. Een actie van Jeffry Borry op het halfuur werd door een bezoekende verdediger nog in hoekschop verwerkt. Met nog een schot op de staander van de bezoekers in de 43′ werd met een 0-1 stand en na een kansarme eerste helft de rust ingegaan.

Meer animo in de tweede helft, The Rangers konden vrijwel onmiddellijk gelijkmaken na een klasseflits van Kevin Messiaen die op aangeven van Dieter Naert de bal enig mooi onder de deklat krulde 1-1. Het spel golfde nu goed op en af, in de 53′ noteerden we opnieuw een prima tussenkomst van doelman Yentl ditmaal met de voet. In de 55′ werd de thuisploeg opnieuw koud gepakt op een stilstaande fase, ditmaal kwam de 1-2 tot stand na een verloren kopduel na een hoekschop. De thuisploeg heeft zich vervolgens als een duivel in een wijwatervat geweerd om de scheve situatie recht te zetten, met veel overgave en inzet werd de tegenstrever achteruit geduwd. Een center van David Lernout werd door Dieter Naert in de 57′ richting doel gekopt en door de bezoekende doelman geplukt. ” De ” kans op de gelijkmaker viel in de 75′ na een strakke vrije trap van David Lernout viel de bal dood aan de tweede staander juist achter Sandy Decaestecker die de bal niet over de doellijn kreeg waardoor een inderhaast toegekomen verdediger nog in hoekschop kon werken en weg unieke kans. The Rangers bleven het proberen met in de 75′ nu een assist van Sandy Decaestecker voor David Lernout die zijn schot half kraakte waardoor de bezoekende doelman makkelijk kon plukken. Het alles of niks slotoffensief met zijn allen vooruit leverde veel druk zonder al teveel doelgevaar op de bezoekende verdediging kegelde alles weg, het was zelfs doelman Yentl die nog het meest gevaar moest keren op enkele uitbraken op de counter van de bezoekers.

The Rangers hadden een meer dan verdienstelijke wedstrijd gespeeld, ze hadden alles gegeven tegen de derde gerangschikte alleen jammer dat ze tweemaal koud gepakt werden op stilstaande fases. een werkpunt om mee te nemen naar de volgende wedstrijden.

Speelden voor The Rangers: Yentl Verslyppe, Wouter Deweer, Milan Huysentruyt, Vincent Dervaeux, Lucas Vandermersch, Stijn Willems ( 46′ Dieter Naert), Aäron Feret (55′ Sandy Decaestecker ), Kevin Messiaen, Timo Maertens, Nicolaas Mulkers ( 46′ David Lernout ) en Jeffry Borry.

Doelpunt: Kevin Messiaen.

Gele kaarten: Timo Maertens, Dieter Naert en jeffry Borry.

Roede kaarten: nihil.