07-10-’23: RANGERS 2-3 FC Leiejongens Deinze

Op deze zomerse oktoberdag kregen de Rangers de leider over de vloer. Tijd dus om eens te zien hoe ver we nu echt staan.

De Rangers begonnen sterk aan de wedstrijd. In minuut 8 bediende ‘Jappe’ Wouter in de diepte. Schuin voor doel kon hij de bal onder de doelman schuiven maar helaas ging de bal net naast doel. Amper 1 minuut later was er een schot van Simon nipt over. Direct gevolgd door een een actie van Toure Samba die de korte hoek viseerde maar de doelman stond paraat.
De Rangers waren alom aanwezig en zetten veel druk op de bezoekers. Nog voor het kwartier kopte Jappe door naar Wouter. Simon kwam een teen tekort om zijn center binnen te werken aan de tweede paal.
In minuut 18 dan wel de openingstreffer. Simon sloop door de buitenspelval op links en verschalkte de doelman in de korte hoek. 1-0.
De bezoekers kregen geen poot aan de grond. Halfweg was het andermaal Wouter die diep werd gestuurd. Zijn controle was net niet voldoende om efficiënt te kunnen afwerken.
In minuut 33 een center van Veste die aan de tweede paal voorbij iedereen ging. Het spel ging tot dan toe met heel veel tempo over en weer maar enkel de Rangers konden veel doelgevaar brengen. In minuut 36 dan toch een eerste poging uit de tweede lijn van de bezoekers maar de bal was iets te hoog gemikt.
Het orgelpunt van de eerste helft was voor kersvers papa Guillaume. Met een streep vanop 25 meter in de winkelhaak verdubbelde hij de stand in minuut 40.
Amper afgetrapt en het stond plots 2-1. Een verkeerd inschatten van Toure en de bezoekers kon de achterstand milderen. Jammer.
En toch werd het bijna 3-1 voor rust. Jappe kon na een mooie aanval zijn rechtstreekse tegenspeler uitschakelen om alleen op doel af te stevenen. Hij had de hoek voor het uitkiezen maar besloot op de paal. Het was een heerlijke eerste helft van de Rangers die maar karig beloond werd met slechts een doelpuntje voorsprong.
De tweede helft begonnen de bezoekers gretiger. In minuut 50 was er vanop links een stevige poging uit de tweede lijn. De botsende bal kon Toure niet klemmen en een attente bezoeker was goed gevolgd om meteen de 2-2 te scoren. Het spel was nu net iets minder, logisch na zo’n 1e helft. Halfweg de tweede helft toch plots nog eens de Rangers. Een vrije trap van Veste werd door Mathieu in twee tijden maar nipt naast getrapt.
In minuut 77 volgde er een vrije trap voor de bezoekers. De perfect aangesneden bal werd feilloos overhoeks binnen gekopt. 2-3. De Rangers moesten terug vol aan de bak. Maar veel energie was er niet meer over. Toch kon het nog bijna gelijk worden. Guillaume had een prima actie in de voeten en schakelde twee man uit. Net toen hij vanop 5 meter wilde trappen, werd hij opzichtig in de rug geduwd waardoor hij al vallend maar half kon trappen. Een duidelijke penaltyfout maar helaas stond de verder goed leidende ref net niet op juiste plaats om de actie goed in te schatten. Jammer voor de Rangers. De Rangers verdienden niet om deze heerlijke wedstrijd te verliezen maar helaas.
Volgende week gaan we terug op zoek naar de 3 punten tegen de Zandvlooi Kruisem.
Speelden voor de Rangers: Toure Faozame, Dieter Naert, Mathieu Dochy,  Clement Derveaux  (45′ Vincent Derveaux), Jasper Debeuckelaere, Gianni Demoen, Guillaume Vanpeteghem, Simon Vandamme (45′ Niels Azou), Toure Samba, Jasper Louage (55′ Nicolaas Mulkers), Wouter Vandevijver (55′ Jeffrey Borry)
Doelpunten: Simon Vandamme  1x, Guillaume Vanpeteghem 1x