13-04-’24: RANGERS 1-2 FC ‘T FONTEINTJE BEVEREN LEIE

De clash van de speeldag vond plaats op het Grimmertinge domein. The Rangers mochten als 2e geklasseerde de fiere kampioen uit Beveren-Leie ontvangen. Om de promotie naar 1e te maken kon er maar best gewonnen worden van de kampioenen. Wegens een keepersprobleem stond Ancien Niels Vandamme in het doel.
The Rangers begonnen goed aan de wedstrijd. De duels werden gewonnen en de bal werd goed rondgespeeld. Zo kon Guillaume in minuut 8 een prima bal diep sturen op rechts naar de vrijstaande Olivier. Olivier had de perfecte center in de voeten richting de stip waarmee de inlopende Wouter wel raad mee wist. Meteen de 1-0 op het bord vroeg in de wedstrijd. Op het kwartier was er een vrije trap van ‘Veste’ vanop rechts. Milan kwam ingelopen maar devieerde de bal net niet voldoende met het hoofd om echt gevaarlijk te zijn. De kampioen acteerde maar matig en kon daar amper iets tegenover zetten. Veel lange ballen, veel gemekker op de goedleidende scheids en geen doelgevaar. The Rangers konden daar wel het betere van het spel tegenover zetten maar ook verder doelgevaar bleef uit in de 1e helft. Niels Vandamme trapte enkele lange ballen, maar kende zijn kracht als doelman niet waardoor vele ballen in de handen van de doelman terecht kwamen. Hier moest coach Yentl Verslyppe in de rust even op ingrijpen.
Ruststand 1-0
Het 1e gevaar in de 2e helft kwam van The Rangers. Wouter speelde de bal tussen de verdediging waardoor Jeffrey alleen voor doel kwam. Helaas was Jeffrey iets te snel vertrokken waardoor hij nipt buitenspel stond. In minuut 55 ging dan plots het licht uit bij onze verdediging. Balverlies en te zwak verdedigen schonk de mannen uit Beveren-Leie de gelijkmaker op een presenteerblaadje. Een donderslag bij heldere hemel die zowaar nog een vervolg kreeg. Amper 2 minuten later kreeg de spits te veel tijd om aan te leggen. Het zondagsschot (met zijn linker) ging via onderkant van de lat in doel 1-2. Dit verdienden The Rangers niet. The Rangers moesten nu vol aan de bak. In minuut 65 werd Wouter vrij gespeeld. Omspeelde zijn man maar zijn schot ging nipt over. In minuut 70 een vrije trap door Guillaume. Ruben kon zijn haardos net niet genoeg tegen de bal duwen om vol te koppen. De bal viel in de keeper zijn handen. The Rangers duwden door en andermaal Guillaume verstuurde een center richting 2e paal. De inlopend Olivier had hier toch wat meer kunnen uit halen dan een halve meter naast de paal te koppen. Het spel van de bezoekers beperkte zich tot veel ballen wegtrappen en veel fouten maken om de het spel te vertragen. Dit hoort er ook allemaal bij bij een geladen Topper! The Rangers zetten in de laatste 10 minuten nog veel druk naar voor maar echt veel doelgevaar was er niet meer. Enkele vrije trappen rond de rechthoek waar er te weinig mee werd gedaan. Op het einde ging Vinny tegen de vlakte na trekwerk en een stevige omhelsing van de kapitein Niels van ‘T Fonteintje, maar de scheidsrechter zag er geen fout in. Gelukkig voor ’t Fonteintje is er nog geen VAR.
De scheids floot de wedstrijd af. Een nederlaag die hard aankwam en die zeker niet verdiend was. Gelegenheidskeeper Niels Vandamme, die weinig werk had, had bij beide doelpunten geen schijn van kans. Gelukkig bleek achteraf dat ook de naaste achtervolger verloren had en dat The Rangers hierdoor nog steeds op de 2e plaats staan in het klassement. De resterende 2 wedstrijden gaan bepalen of The Rangers kunnen promoveren naar 1e. Onder het motto alles in eigen handen vertrekken The Rangers met het busje richting Nazareth om de Telstarboys te bekampen.
Speelden: Niels Vandamme, Jasper Debeuckelaere (55’ Louis Vandermersch), Vincent Derveaux, Dieter Naert, Mathieu Dochy, Milan Huysentruyt (45’ Ruben Depoorter), Guillaume Vanpeteghem,