06-04-’24: Vlasboys/Spar Zwevegem 1-4 Rangers [BEKER]

Voor de achtste finales van de cup2vlvb moesten The Rangers op verplaatsing naar Zwevegem om er de Spar/Vlasboys te bekampen. Een wedstrijd tegen een ploeg uit een lagere reeks houdt altijd gevaar in, remember de uitschakeling in de voorronde van de grote bekercompetiitie.
Op de lastige grasmat en met windvoordeel begonnen The Rangers het best. Wouter werd vrij gespeeld op links. De bal werd achteruit gelegd maar de inkomende Guillaume kraakte zijn schot om voor serieus doelgevaar te zorgen. Op het kwartier mocht Olivier een verre inworp voor zijn rekening nemen. Jeffrey centerde de bal over zijn hoofd naar de 2e paal waar Marijn maar voor het binnenkoppen had. 0-1 De thuisploeg had het moeilijk om The Rangers in verlegenheid te brengen. In minuut 20 kon Marijn oprukken vanuit het middenveld. Een pegel vanop 25 meter volgde maar strandde onderkant deklat. Gelukkig was Wouter prima gevolgd om de rebound in het lege doel te koppen. 0-2 The Rangers domineerden de wedstrijd en in minuut 36 was er een afvallende bal uit de rechthoek. De alerte Mathieu nam de bal op de slof. De bal verdween enig mooi in doel. De 0-3 was een beauty. Op slag van rust kon de thuisploeg toch eens dreigen maar doelman Touré kon redding brengen met de voet.
Ruststand 0-3
De 2e helft kreeg hetzelfde spelbeeld. In minuut 52 kon Olivier andermaal Mathieu bedienen in de rechthoek. Mathieu had meer tijd om aan te leggen dan bij zijn goal maar misschien mede daardoor schoot hij over doel. Op het uur kon ook de thuisploeg eens dreigen. Na balverlies kwam de spits schuin voor doel maatzijn schot verdween voorlangs. Wat later werd Nicolaas door Jeffrey in het straatje gestuurd. Zijn poging ging maar nipt over. Een kwartier voor tijd nam Olivier een hoekschop voor zijn rekening. De bal werd door Marijn overhoeks binnen gekopt. 0-4 De wedstrijd was gespeeld. Door de felle wind was het soms moeilijk inschatten waar de bal ging komen. Dit mocht Vinny ondervinden toen hij een hoge bal ietwat verkeerd inschatte en die pardoes vol in het gelaat kreeg. Of had de wind hier niets mee te maken!! Toch kon de thuisploeg nog scoren. Na wat nonchalant uitspelen kon de eerredder op het scorebord. 1-4 Er volgden nog wat kansjes voor The Rangers om de score verder uit te diepen maar telkens liep er wel wat mis bij de finale pass.
The Rangers plaatsten zich oververdiend voor de kwartfinale. Op 4 mei wacht de confrontatie met Estaminet Kortrijk.
Selectie: Touré Faozame, Jasper Debeuckelaere (30’ Dieter Naert), Clement Derveaux, Vincent Derveaux, Niels Vandamme, Mathieu Dochy, Guillaume Vanpeteghem, Marijn De Meulenaere, Jeffrey Borry, Olivier Dejonghe, Wouter Vandevyver (45’ Nicolaas Mulkers)
Doelpunten: 2x Marijn De meulenaere