06-04-’19: The Rangers – Club Rugge Avelgem 5-0

Deel één van de operatie redding is volbracht, The Rangers moesten willen ze nog een kans maken op het behoud absoluut 6 op 6 halen. We zijn dus halfweg na een goeie wedstrijd vol vertrouwen gespeeld door de thuisploeg met een over verdiende zege als resultaat.

The Rangers kenden een droomstart, nog voor de wijzers van de klok één omwenteling hadden gemaakt stond de 1-0 reeds op de bordjes, Guillaume Vanpeteghem trapte een vrije trap laag voor doel waardoor een bezoekende verdediger totaal verrast in eigen doel werkte. De thuisploeg zat meteen goed in de wedstrijd, in de 6′ moest de bezoekende doelman een schot van Jens Verschoore in hoekschop duwen. De bezoekers kwamen dan weer in de 9′ een eerste keer opzetten met een schot die nipt naast doel ging, dit was meteen het sein voor de bezoekers om de controle van de wedstrijd over te nemen met veel druk naar voor zonder echter voor groot doelgevaar te zorgen, hun aanvallen werden door de secuur spelende Rangers defensie geneutraliseerd, de betere periode van de bezoekers werd uiteindelijk in de 30′ besloten met een schot die maar nipt naast het doel van doelman Dries belandde. De thuisploeg nam vervolgens het initiatief terug over met in de 35′ een vlot en vloeiend samenspel tussen Lars Lecointre en Sven Strinckx door de bezoekende doelman in hoekschop gewerkt. Net voor de rust en in de 40′ kon de thuisploeg op een ideaal moment de stand verdubbelen, David Lernout zorgde voor de assist en Lars Lecointre schoof de bal beheerst onder de bezoekende doelman meteen goed voor de 2-0. Net voor ingaan van de rust hadden de bezoekers nog een unieke mogelijkheid op de aansluitingstreffer maar hun poging werd door de thuisdefensie afgeblokt, ruststand 2-0.

De tweede heft was vrijwel volledig voor de thuisploeg, de bezoekers konden nauwelijks voor dreiging zorgen, na een assist van kapitein Ruben Depoorter schoot Lars Lecointre in de 47′ in het zijnet. Een mogelijkheid voor de bezoekers ging in de 63′ maar nipt voorlangs, het beste van het spel van de bezoekers was er ondertussen vanaf  en toen de thuisploeg in de 78′ verder uitliep brak de veer hellemaal, Aäron Ferret glipte in de 78′ door de buitenspelval om moederziel alleen op doel af te gaan en niet onbaatzuchtig de bal in de voeten van de intussen mee geschoven Guillaume Vanpeteghem te schuiven die niet aarzelde om de 3-0 binnen te schieten. Vanaf nu ging het allemaal een stuk gemakkelijker voor de thuisploeg, een hoekschop getrapt door Sven Strinckx in de in de 83′ werd door Aäron Ferret aan de eerste staander in doel gekopt 4-0. De bezoekers hadden in de 85′ nog één opflakkering met een schot voorlangs. In de slotminuten stond de bezoekende doelman dan weer in een schiettent, de doelpuntenhonger van de thuisploeg leek maar niet gestild, in de 86′ ging Dieter Naert vol door op snelheid om zijn schot op de voet van de bezoekende doelman te zien strandden. Het was slechts uitstel want in de 87′ was de bedrijvige Dieter Naert daar weer met een loeier die de doelman maar half kon keren en de goed gevolgde Jens Verschoore schoot de rebound beheerst binnen 5-0 meteen de eindstand. Na het eindsignaal van de correct en goed leidende scheidsrechter en dit na een uiterst sportieve wedstrijd zag je uiteraard veel blije gezichten bij The Rangers.

The Rangers zijn halfweg in de missie behoud, deze overtuigende zege moet voor het nodige vertrouwen zorgen om ook de laatste competitiewedstrijd tot een goed einde te brengen om dan uit te kijken naar de resultaten van de naaste concurrenten.

Speelden voor The Rangers: Dries Grymonpon, Dieter Naert, Lens Lecointre, Vincent Derveaux, Lucas Vandermersch, Jens Verschoore, Ruben Depoorter (59′ Niels Vandamme), Guillaume Vanpeteghem, Sven Strinckx, Lars Lecointre (75′ Aäron Ferret) en David Lernout ( 46′ Nicolaas Mulkers).

Doelpunten: own goal, Lars Lecointre, Guillaume Vanpetgehem, Aäron Ferret en Jens Verschoore.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.