05-11-’16: Olympic Comines – THE RANGERS 1-1

Het is uiteindelijk een billijk gelijkspel geworden al hebben The Rangers zeer diep moeten gaan om alsnog een puntje uit de brand te slepen, ze deden het op karakter en op veel inzet, het was dan ook een puntje die na de wedstrijd voor heel veel voldoening zorgde.

De bezoekers moesten gedurende de eerste helft noodgedwongen achteruit kruipen tegen de ontketende en vlot combinerende thuisploeg, het was alle hens aan dek bij de bezoekers om overal de angel uit het gevaar te halen, ze deden dat met veel overgave en inzet waardoor de thuisploeg nauwelijks voor gevaar konden zorgen in de zone van de waarheid. De beste kans viel er nog te noteren voor de bezoekers in de 5′ nadat Jens Verschoore een prima laag getrapte center voor doel stuurde en Marijn De Meulenaere slechts een teenlengte te kort kwam om de bal in doel te laten verdwijnen. Ondanks het grote veldoverwicht van de thuisploeg was het wachten tot de 40′ vooraleer doelman Thomas een eerst keer serieus moest tussenkomen, hij haalde met veel brio de bal uit de korte hoek, de rust werd met een 0-0 stand bereikt.

In tegenstelling tot de eerste helft ging het in de tweede periode nu wel goed op en af, naarmate de wedstrijd vorderde werden de bezoekers steeds meer dominanter. De tweede helft begon alvast veel belovend voor de bezoekers, reeds in de openingsminuut was er een kans voor Steven Cnockaert die nipt naast besloot. De openingstreffer viel dan weer in de 51′ na een enig mooi schot van net buiten de grote rechthoek pal in de kruising, er was niks te beginnen tegen de 1-0. The Rangers wisten meteen dat het nu moeilijk ging worden, een tweede doelpunt slikken betekende meteen een vrijwel zeker verlies, anderzijds zolang het maar 1-0 bleef zat de kans erin om iets te rapen, er restte dan ook niks anders dan te vechten voor iedere bal en voor iedere morzel grond. De bezoekers waren in de 70′ de wanhoop nabij toen na een hoekschop de bal tot twee maal toe op evenveel pogingen van Ruben Depoorter van de doellijn gekeerd werd. De thuisploeg zelf kwam nog nauwelijks dreigend in de buurt van het Rangers doel, de verdediging van The Rangers speelde zeer alert en secuur. In de 75′ noteerden we opnieuw een prima mogelijkheid voor The Rangers, ditmaal talmde David Lernout iets te lang en weg was de uitstekende mogelijkheid. The Rangers zetten dan maar alles op alles, er werd een verdediger opgeofferd ten voordele van een extra aanvaller, achterin werd er man op man gespeeld, de ingreep kende succes, de druk werd voorin nog verhoogd wat in de 87′ uiteindelijk succes kende, Ruben Depoorter werd in de grote rechthoek onderuit gehaald en de prima en alert leidende scheidsrechter wees direct en zeer terecht naar de stip, kapitein Gianni Demoen nam zijn verantwoordelijkheid en zette de elfmeter trap feilloos om 1-1. Het slot van de wedstrijd bleef nog ongemeend spannend, voor de thuisploeg was het zuur om alsnog een gelijkspel te moeten toestaan, voor de bezoekers was het de beloning voor hun inzet, voor mij persoonlijk was het zelfs nog een mooi verjaardagsgeschenk er boven op.

The Rangers moeten vertrouwen getankt hebben uit dit gelijkspel, de eerste wedstrijd van de trilogie in de moeilijke november maand was alvast veel belovend.

Speelde voor The Rangers: Thomas Wolleghem, Dieter Naert, Gianni Demoen, David Cnockaert (78′ Aäron Ferret), Wouter Deweer, Jens Verschoore (44′ Yves Deceunninck), Ruben Depoorter, Steven Cnockaert, Maarten Landuyt ( 46′ David Lernout), Marijn Demeulenaere en Kevin Messiaen.

Doelpunt: Gianni Demoen.

Gele Kaarten: Ruben Depoorter en Marijn Demeulenaere.

Rode kaarten: nihil.