05-02-’22: The Rangers 3-2 Young Boys Pallieters

De 1e topper van 2022 was een belangrijke voor The Rangers als ze de ambities wilden waarmaken om aan het eind van het seizoen te promoveren. De wedstrijd werd op gang gefloten onder een stralende winterzon maar wel met een strakke wind die het voetbal toch wel bemoeilijkte.

The Rangers startten goed. Na 5’ kon Marijn Wouter aanspelen op de flank. Zijn voorzet werd door Alex in één tijd op de slof genomen, maar de volley viel in de armen van de keeper.
De bezoekers speculeerden op de counter en in de 10e minuut werd een bal in de rug van de defensie gedropt. Gelukkig kon de spits de bal niet voldoende controleren zodat de kans door Kenny teniet werd gedaan. Er was veel middenveldspel dat niet al teveel doelgevaar opleverde.
Op het halfuur verstuurde Niels een verre voorzet richting 2e paal. De ingelopen Wouter besloot in 1 tijd een metertje over doel.Net toen iedereen zowat met de gedachten het rustsignaal afwachtte, creëerden The Rangers nog een doelkans. Een vlotte combinatie tussen Wouter en Arne bracht Jasper in schietpositie aan de 1e paal. Jappe aarzelde niet en schoot de bal in de korte hoek in doel. 1-0

The Rangers begonnen de 2e helft met windvoordeel. In minuut 50 stuurde Jasper Wouter diep. Wouter bediende Arne maar zijn plaatsbal ging nipt over. The Rangers waren nu de betere ploeg en in minuut 55 werd de score verdubbeld. Wouter was zijn tegenstander te vlug af en kon de achterlijn halen. Zijn prima center kwam tot bij Marijn die de bal overhoeks in doel schoot. 2-0Lang konden The Rangers niet genieten van hun dubbele voorsprong. Een vrije trap werd in minuut 57 in de rechthoek gedropt. De bal viel via vele stations tegen onderkant lat pardoes binnen. 2-1. Wie dacht dat de bezoekers nu de bovenhand gingen nemen kwamen bedrogen uit. Op het uur kreeg Marijn de bal op zijn speelhelft. Een dubbele één-twee met Arne over de linkerflank bracht Arne op de rand van de zestien in schietpositie. Hij verschalkte de goalie om de 3-1 op het bord te zetten. De bezoekers waren uitgeteld.
The Rangers waren meester over de bal en wonnen veel duels. In minuut 70 zette Nicolaas zich door. Zijn prima schot kon maar in extremis gered worden.
80e minuut nu, Nicolaas zette een actie op en kon achteruit leggen tot bij Jasper. Zijn schot ging rakelings over.
Het einde van de wedstrijd naderde om met een verdiende overwinning de 3e time in te gaan. Toch werd het plots nog spannend. Twee minuten voor affluiten was er een serieus misverstand tussen keeper Kenny en de verdediging waardoor de bezoekers de aansluitingstreffer maar voor het binnen trappen had. 3-2.Gelukkig hebben The Rangers maturiteit genoeg om toch de wedstrijd probleemloos uit te spelen. En zo kon de uitstekende ref affluiten met een 3-2 eindstand. Een nieuwe stap richting ………

Volgende week wacht een verplaatsing naar Olympic Comines.Doelpunten: Jasper Louage, Marijn De Meulenaere , Arne LievensSpeelden voor The Rangers: Kenny Desimpel, Ruben Depoorter, Vincent Derveaux, Niels Vandamme (55’ Dieter Naert), Gianni Demoen, Arne Lievens,  Alexander Kind (45’ Guillaume Vanpeteghem), Niels Azou, Wouter Vandevijver (60’ Maarten Landuyt), Jasper Louage, Marijn De Meulenaere (62’ Nicolaas Mulkers)

Gele kaarten: nihilRode kaarten: nihil