04-05-’24: BEKERMATCH RANGERS 7-0 Estaminet Kortrijk [BEKER 1/4 FINALE]

De laatste thuismatch van het seizoen ging door op het kunstgrasveld. Na 7 minuten voetballen snoept Jeffrey de bal af van de verdediger en kan alleen op doel afgaan. Helaas springt de bal te ver van de voet en werd de kans onschadelijk gemaakt door de keeper. 6 minuten later zetten de The Rangers druk op de verdediging, waardoor ze de bal slecht ontzetten. Jeffrey kwam zo terug alleen voor doel maar miste. In de rebound was Wouter daar om binnen te tikken. 1 – 0. The Rangers speelden één van hun beste helften van het seizoen en met tiki taka voetbal hadden de bezoekers het enorm moeilijk om in de wedstrijd te komen. Hoge voorzet van Gianni op links (na corner). Keeper verkijkt zich en zit onder bal die nog van de lijn wordt weggewerkt door verdediger. De geblesseerde Dochy dwarrelde over het middenveld alsof hij geen blessure had en verstuurde een perfecte voorzet naar Jeffrey. Helaas voor Jeffrey kopt hij op de keeper. Hier zat meer in. 10 minuten voor de rust kopt Dochy de geschilderde voorzet van Veste net naast. Plots gaat het heel snel bij The Rangers en trapt wouter een voorlangs na een doorsteekpass van Azou. Kapitein Moene pikt de bal toch nog op en zet voor richting tweede paal. Wouter kopt de bal naar Azou en hij kan eenvoudig de 2-0 binnentrappen. Nog geen minuut later even tiki taka tussen tussen Niels Vandamme en Wouter. Niels Vandamme steekt de bal met één fijne baltoets diep naar Jeffrey die kan afleggen naar Wouter, die zijn 2e binnentikt. 3-0. En de 5 dolle minuten gaan verder. Nicolaas gaat zijn man over op rechts en zet voor. Wouter kan net voor de keeper binnentikken. Een echte spitsengoal en maakt zo zijn hattrick. Net voor rust terug een vrije trap die Veste schildert op het hoofd van Vinny deze keer, maar ook hij kan de bal niet binnenkoppen. Zo hebben de Rangers de schaapjes als op het droge bij de rust met een 4-0 stand.

De liters water worden gretig opgeslokt tijdens de rust. De hitte is op het kunstgras nog harder te voelen.

Goed tien minuten ver in de tweede helft. Na een mislukte aanval komt Nicolaas aan de bal, die slim de bal niet geeft aan Jeffrey in offside positie. Nicolaas draait weg van zijn man, speelt in op Azou die de bal teruglegt naar de carré. Met een droge knal in de hoek maakt de ingevallen Touré er 5-0 van. De tweede helft kabbelt verder. We zijn 70 minuten ver wanneer na een inworp Azou de bal terug krijgt van Jeffrey. Hij gaat zijn man voorbij en kan de carré binnengaan. Na een mooie 45’er trapt Jeffrey op de keeper. De mooie onderlinge combinatie wordt niet met een doelpunt beloond. Vijf minuten later noteren we slordig verdedigen van Estaminet waardoor Azou alleen op de keeper kan afgaan. Hij besluit deze keer te slap. Twee minuten later valt de 6-0 wel via diezelfde Azou na een geniale ingeving van Vinny, die met een gemeten lange bal het middenveld en de verdediging van de bezoekers verschalkt. Azou neemt de knappe pas met veel verve aan, blijft goed de verdediger voor en werkt deze keer koeltjes af. Zijn tweede van de middag. Estaminet laat het nu helemaal hangen en daar profiteren de Rangers van. Amper twee minuten na de 6-0 krijgen we een mooie combinatie op rechts. Jeffrey zet voor en Gianni kan vrij koppen. Zijn kopbal treft aanvankelijk nog de lat, maar in de rebound trapt Dochy toch binnen. 7-0. De Rangers die nu al met de derde time bezig zijn in het hoofd worden 5 minuten later toch wakker geschud. Estaminet weet op hun rechterflank voor gevaar te zorgen. Niels Vandamme is gezien op snelheid (unicum!), maar Touré had geen zin om de tegenploeg een goal toe te laten. Met een mooie redding in de korte hoek blijft het 7-0.

Op naar volgende week voor de halve finale tegen TelstarBoys Nazareth op het neutraal terrein van Olymic Comines.

Speelden voor de Rangers: Touré, Veste, Clément Derveaux, Vincent Derveaux, Niels Vandamme, Mathieu Dochy, Gianni Demoen, Niels Azou, Nicolaas Mulkers, Wouter Vandevyver (45′ Sheriff Touré), Jeffrey Borry

Doelpunten: Wouter Vandevyver 3x, Niels Azou 2x, Touré, Mathieu Dochy
Assists: Wouter Vandevyvere, Jeffrey Borry, Nicolaas Mulkers, Niels Azou, Vincent Derveaux

Geel: –
Rood: –

Bedankt aan Milan en Louis, die beiden geblesseerden zijn, maar toch hun plaatsje op de bank namen. Mooie inzet van hen!

Stuurde zijn kat: Arne Lievens