03-02-’24: RANGERS 7-2 Olympic Comines

Na een onderbreking van 3 weken werd er terug gevoetbald op Grimmertinge. De Rangers kregen de leeuwen van Olympic Comines over de vloer. In het verleden dikwijls een stuggetegenstander gebleken.

De Rangers begonnen in een aanvallende opstelling met doel de wedstrijd meteen in handen te nemen. De beginfase was voor de thuisploeg. Veel balbezit maar nietdirect doelgevaar. Comines daarentegen speculeerde op de counter. Zo was er in de 5e minuut een center vanop rechts waar onze verdediging zich wat op miskeek. Aan de 2e paal stond erwel een bezoeker om de bal overhoeks binnen te koppen. 0-1de Rangers waren gewaarschuwd en probeerden meteen tegen te prikken. Een center van Arne werd door ‘Jappe’ nipt over gekopt. Op het kwartier speelde Jasper de bal naar Marijn. Zijn schot werd inhoekschop geduwd. De Rangers waren dominant in het spel maar al te vaak werd de laatste pass net niet goed ingespeeld.In minuut 35 kon Jeffrey de bal breed leggen naar Wouter. Die werd aangetikt in de rechthoek waardoor de Rangers een penalty kregen. Jasper zette die feilloos om zodat de score weer gelijk was. 1-1Amper 2 minuten later speelde doelman Touré de bal naar Simon. Een perfecte diepe bal naar Wouter die de bal enig mooi uit de lucht haalde om zijn opponent te verschalken en vervolgens kurkdroogbinnen te knallen. 2-1 Een beauty. Tot aan de rust bleef de score onveranderd.

De 2e helft begonnen de Rangers aan een rotvaart. In minuut 50 was er een verre uittrap van Touré. Jasper kon alleen op doel af maar de keeper kon nog net redding brengen op het schot.Het was maar uitstel want 1 minuut later kon de bedrijvige Jasper de bal recupereren om vervolgens Wouter de 3-1 voor te schotelen. De wedstrijd leek gespeeld. Op het uur werd er een primacombinatie op touw gezet. Jeffrey bediende Olivier, die vervolgens een één-tweetje met Simon deed. Een prima center volgde maar Wouter kon net niet genoeg bij de bal om zijn hattrick te scoren.En plots werden de Rangers opgeschrikt. In minuut 67 liet de verdediging zich te gemakkelijk ringeloren en de 3-2 stond plots op het bord. We hadden terug een wedstrijd.Gelukkig bleven de Rangers kalm bij deze situatie en in minuut 73 nam Wouter een snelle vrije trap. Olivier kwam alleen voor doel en kon in 2 tijden de 4-2 scoren.De frustratie bij de tegenstander nam toe en een kwartier voor affluiten moesten ze met 10 verder nadat er een natrap was van een bezoeker. Een onbezonnen actie op een lichte fout nochtans.Vanaf toen ging het gemakkelijk voor de Rangers. In minuut 78 speelde het aanvalstrio de verdediging van Comines op een hoopje. Wouter speelde naar Jasper die daarna Marijn de 5-2 aanbood.Minuut 82 quasi hetzelfde maar nu bood Jasper Jeffrey zijn doelpunt op een presenteerblaadje. 6-2Nog was het niet gedaan.Jasper kon in minuut 85 alleen op doel afstevenen. Net toen hij het orgelpunt op zijn wedstrijd wilde zetten werd hij onderuit geschoffeld. Andermaal penalty. Helaas moest Jasperhet veld verlaten en nam good-old Niels Vandamme de honneurs waar om de penalty om te zetten. 7-2Meteen ook de eindstand.Volgende week volgt de verplaatsing naar Leiejongens Deinze waar in de heenmatch nipt van verloren werd. Tijd voor revanche.Speelden voor de Rangers: Touré Faozame, Dieter Naert, Gianni Demoen, Niels Vandamme, Louis Vandermersch (20’ Olivier Dejonghe), Simon Vandamme(75’ Vincent Derveaux), Arne Lievens (60’ Milan Huysentruyt!,  Marijn De Meulenaere, Jeffrey Borry, Jasper Louage, Wouter VandevijverDoelpunten: 2xWouter Vandevijver, 1x Jeffrey Borry, 1x Jasper Louage, 1x Marijn De Meulenaere, 1x Olivier Dejonghe, 1x Niels VandammeAssists: 1x Simon Vandamme, 3x Jasper Louage, 1x Wouter VandevijverGele kaarten: nihilRode kaarten: nihil