02-12-’23: SEV92 Sint-Eloois-Vijve 2-5 RANGERS

The Rangers mochten op deze kille winterse zaterdagmiddag de verplaatsing maken naar Waregem om SEV92 Sint-Eloois-Vijve te bekampen. Een tegenstander die de laatste jaren een moeilijk te bekampen ploeg was en waar tot op heden maar weinig puntengewin te rapen viel. De Rangers waren dus op hun hoede.

Het eerste gevaar kwam er na 5 min. ‘Veste’ verstuurde een center vanop rechts. Marijn kon de bal met het hoofd verlengen tot bij Toure Samba. Die aarzelde niet en schoot complexloos de bal in de korte hoek binnen. 0-1.
In minuut 8 recupereerde Milan de bal. Hij speelde de bal diep in de loop van Wouter. Alleen op doel af bleef Wouter koelbloedig om de 0-2 te scoren. Een droomstart voor The Rangers. De thuisploeg probeerde zich in de wedstrijd te knokken en geleidelijk aan namen ze de bovenhand van het spel. Halfweg resulteerde dit in de aansluitingstreffer. 1-2.
In minuut 33 kon Toure de bal tot bij Wouter brengen. Een slimme deviatie bracht Louis in stelling om alleen op doel af te stevenen. Als een koele killer plaatste Louis de bal feilloos in het hoekje. 1-3. De Rangers konden terug wat rustiger spelen. Net voor rust werd Wouter in het straatje gestuurd door de hard werkende Marijn. De thuisgoalie redde de poging en in de rebound besloot Wouter in het zijnet. Ruststand 1-3.
De 2e helft begon de thuisploeg gedreven om de achterstand goed te maken.
In minuut 52 was er een afstandsschot waar doelman Touré de bal met de vingertoppen tot tegen de deklat kon duwen. Een serieuze waarschuwing. Luttele minuten later viel toch de 2-3. De Rangers konden terug vol aan de bak om de 3 punten te halen.
Op het uur ging Wouter aan de haal. Hij schudde 2 tegenstanders af maar finaal nam de bal een bots zodat Wouter zijn poging naast zag gaan. De thuisploeg begon risico’s te nemen waardoor de Rangers bij regelmaat konden counteren. Maar keer op keer viel de laatste pass niet goed. Zo was er een plaatsbal van Arne die maar nipt over ging.
In minuut 85 dan toch de bevrijdende goal. Jordi kon op rechts infiltreren. Een prima center naar de 2e paal waar Toure samba zijn de tweede van de middag kon potten. 2-4, de thuisploeg tegen het canvas.
In minuut 88 ging de bal goed rond via Marijn tot bij Toure naar Alex. Die op zijn beurt Jordi vond in de rechthoek. Jordi besloot in de korte hoek om de 2-5 eindstand op het bord te zetten. Een verdiende overwinning voor The Rangers na een goede collectieve prestatie. Volgende week een nieuwe uitwedstrijd tegen Damberd Bavikhove.
Speelden voor de Rangers: Toure faozame, Mathieu Dochy, Dieter Naert, Gianni Demoen, Jasper Debeuckelaere (45′ Jordi Vandamme), Milan Huysentruyt (45′ Alexander Kindt), Arne Lievens, Marijn De Meulenaere, Toure Samba, Louis Vandermersch, Wouter Vandevijver
Doelpunten: 2x Toure Samba, 1x Wouter Vandevijver, 1x Louis Vandermersch, 1x Jordi Vandamme
Assists: Marijn De Meulenaere, Milan Huysentruyt, Wouter Vandevijver, Jordi Vandamme, Alexander Kindt
Gele kaarten: nihil
Rode kaarten: nihil