02-09-’23: RANGERS 2-3 FC Damberd Bavikhove

De 1e competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen is voor de Rangers op een sisser afgelopen. Weliswaar onverdiend maar een gebrek aan efficiëntie nekte de thuisploeg.

Het begin was veelbelovend. In minuut 5 speelde Guillaume Wouter aan in de rechthoek. Maar de keeper had een prima reflex in huis om de bal in hoekschop te verwerken. De corner werd door Jeffrey maar nipt over gekopt. De Rangers domineerden de partij. En halfweg kwamen we dan ook verdiend op voorsprong. Andermaal Guillaume die Wouter diep stuurde. Als een koele killer schoot Wouter in de korte hoek binnen. 1-0Het leek er nu op dat de Rangers een gemakkelijke zege tegemoet gingen. Echter dit was buiten de ref van dienst gerekend. In minuut 35 haalde onze nieuwe goalie een speler onderuit op de rand van de zestien. Gevolg: strafschop en 2de geel voor Touré nadat hij iets eerder al een al te makkelijk een kaartje kreeg na licht protest. Dat de ref de wedstrijd fout aanvoelde, had meteen zware gevolgen voor de Rangers. De strafschop resulteerde in de gelijkmaker en de Rangers konden met zijn tienen verder.Het was even herschikken voor de Rangers om te proberen zonder verdere schade de rust te halen. Toch lukte dit niet. Op slag van rust floot de ref een betwistbare fout tegen net buiten de rechthoek.Het moet gezegd worden dat de bezoeker de bal wel enig mooi in de winkelhaak poeierde. 1-2 ruststand.

De 2e helft begon niet al te best. Na 5 minuten liet de verdediging zich al te gemakkelijk in de rug pakken en de 1-3 stond op het scorebord. Toch bleven de Rangers niet bij de pakken zitten. Zelfs met een mannetje minder slaagden ze erin om terug overwicht te krijgen. De bal werd goed rondgespeeld en de bezoekers hadden moeite om alles te belopen. In minuut 63 was er de mogelijkheid om de achterstand te milderen. Na fout op Wouter floot de ref penalty. Jasper nam zijn verantwoordelijkheid maar helaas trof hij het doelhout.De laatste 25 minuten van de wedstrijd kwam er kans na kans voor de Rangers maar scoren bleek o zo moeilijk. Een center van Jeffrey kon net niet binnen gegleden worden. In minuut 72 andermaal Jeffrey die de bal nipt naast schoot. 80e minuut Wouter alleen op de keeper maar een ultieme reflex en het bleef 1-3.Toch werd het nog 2-3. Jasper kon met een halve omhaal de keeper eindelijk verschalken. Het werd nog spannend maar helaas kon de  meer dan verdiende gelijkmaker niet meer gescoord worden.

Als we dit soort voetbal blijven brengen gedurende het seizoen zullen er best wel wat overwinningen volgen maar de efficiëntie moet dan wel omhoog.

Volgende week zakken we af naar Waregem om er SV The Sharks te bekampen.Speelden:  Touré Ouro-Nile Faozame, Niels Vandamme (45’ Louis Vandermersch), Clement Derveaux (45’ Mathieu Dochy), Dieter Naert, Gianni Demoen, Guillaume Vanpeteghem, Milan Huysentruyt (35’ Jordi Vandamme), Jasper Louage, Nicolaas Mulkers (45’ Niels Azou), Jeffrey Borry, Wouter VandevyverDoelpunten: Wouter Vandevyver en Jasper Louage
Assists: Guillaume Vanpeteghem en Gianni DemoenGele kaarten: Gianni Demoen en Jasper Louage
Rode kaarten: Touré Ouro-Nile Faozame (2x geel)