01-10-’22: RANGERS 1-2 FC Par Hasard Anzegem

Voor de vierde speeldag van het seizoen ontving de Rangers de laatste in het klassement FC Par Hasard Anzegem. De puntenloze hekkensluiter had er al een zwaar programma opzitten. Het pakte dan wel geen punten, maar kon toch vaak een vuist maken tegen de sterkere tegenstander.

De Rangers schoten niet slecht uit de startblokken. De ruimte werd af en toe goed benut. Slordige passing, wat de rode draad in de wedstijd zou worden, zorgde er echter voor dat groot doelgevaar uitbleef. Toch lukte het de Rangers om voldoende te dreigen. Het grootste dreiging kwam uit stilstaande fases, maar zoals zo vaak zonder echt gevaarlijk te zijn. Ondertussen leed het vele balverlies tot gevaarlijke counters. Het verschil in snelheid tussen de aanvalslinie van de bezoekers en onze verdediging werd enkele keren pijnlijk zichtbaar.
Toen de Rangers, via een been van de bezoekende verdediging, toch de 1-0 lukte, leek het toch nog even een makkelijke middag te gaan worden. Maar die conclusie kwam helaas veel te vroeg. Met grotere regelmaat kwam er balverlies en de daarop volgende counters deden de verdediging nu echt pijn. De 1-1 van Par Hasard kwam er dan ook niet onverdiend. Overhaast werd geprobeerd om die gelijkmaker uit te wissen. Nog meer slordigheden leidden zo tot nog meer kansen voor de bezoekers.
Laat anticiperen in de verdediging zorgde er dan ook voor dat de bezoekende aanvaller zijn team op 1-2 voorsprong kon trappen. De Rangers waren nu in een situatie beland die ze voor de wedstrijd niet zagen aankomen en kregen maar geen beterschap in hun eigen spel. De gelijkmaker werd ons op prachtige wijze nog ontzegd door de bezoekende doelman.
De rusttand was dan ook niet geheel onterecht. Een sterke pot koffie moest beterschap brengen.

Met goeie moed en veel overgave gingen de Rangers ten strijde in de tweede wedstrijdhelft. Nog steeds strijdend tegen een erbarmelijke staat van het veld en de felle zijwind, werden verschillend pogingen ondernomen om op gelijke hoogte te komen met de rode lantaarn. Meer rust in de spelopbouw en betere combinaties zorgden dan ook voor meer gevaar. Steeds opnieuw kwamen we net dat tikkeltje te kort om de 2-2 te scoren. Met het verstrijken van de tijd werd ook resoluut voor meer blinde aanvalsdrift gekozen. De Anzegemnaren hadden ondertussen hun beste kruit verschoten en wisten hier gelukkig niet van te profiteren. De ultieme pogingen om langszij te komen bleven uit en de moed zonk zienderogen in de schoenen bij de Rangers. Zonder gelijkmaker zat er al zeker geen winst in tegen de stugge bezoekers. De wedstrijd werd naar het einde toe nog bijzonder potig want de Par Hasard was niet van plan om de voorsprong zomaar uit handen te geven. De aanvallen van de Rangers bleven vruchteloos en dat resulteerde uiteindelijk in een tweede nederlaag op rij.

Volgende week moet er ongetwijfeld uit een ander vaatje getapt worden tegen de ongeslagen promovendus FC De Zandvlooi Kruishoutem.

Speelden voor de Rangers: Maarten Landuyt, Vincent Derveaux, Mathieu Dochy, Niels Vandamme, Niels Azou, Gianni Demoen (’45 Clément Derveaux), Guillaume Vanpeteghem, Arne Lievens, Jasper Louage, Jordi Vandamme (’48 Nicolaas Mulkers), Marijn Demeulenaere

Doelpunt: 1-0: own-goal
Assist: –
Geel:
’79 Niels Vandamme
Rood: –