31-08-’19 Sparta Belgiek Deerlijk – The Rangers 6-1

Hallo Rangers wakker worden! treed a.u.b. uit jullie vakantiemodus want het nieuwe seizoen 2019-2020 is wel degelijk van start gegaan. Met slechts één weliswaar gewonnen oefenwedstrijd van The Rangers in de benen was het duidelijk dat de thuisploeg beter op elkaar ingespeeld waren, bovendien waren ze ook nog dodelijk efficiënt.

The Rangers wisten meteen hoe laat het was want de wijzers van de klok hadden nauwelijks één omwenteling gemaakt en het stond al 1-0, een bal in de rug van de verdediging en een prima center vanaf de flank centraal ingeschoten zo simpel kan het zijn. The Rangers zelf konden in de 10′ voor een eerste dreiging zorgen, een center van Wouter Deweer werd door de prima her optredende Kevin Messiaen nipt overgeschoten. Aan de overzijde en in de 11′ hadden we net voorbij de middenlijn een vrije trap die in het pak gegooid werd en uit een moeilijke hoek over doelman Yentl gekopt en in doel viel 2-0. The Rangers namen daarop resoluut de wedstrijd in handen met verzorgd voetbal namen ze het initiatief over van de thuisploeg. Een snel uitgevoerde combinatie die begon bij  kapitein Aaron Ferret over Kevin Messiaen belandde bij inlopende Alexander Kindt die de aansluitingstreffer binnen schoot 2-1. The Rangers hadden tot aan de rust doorlopend het initiatief in handen met in de 34′ een prima vluchtschot van Alexander Kindt die op de vuisten van de thuisdoelman strandde. De rust werd bereikt met een 2-1 stand.

De eerste doelgerichte aanval van de tweede helft was opnieuw voor de bezoekers, in de 47′ glipte Lucas Vandermersch door de buitenspelval om alleen op de thuisdoelman af te stevenen die met een ultieme voetreflex de poging van Lucas onschadelijk maakte, geen 2-2 dus maar aan de overzijde en luttele minuten later wel de 3-1, na een scrimmage op een hoge bal viel het ronde ding over doelman Yentl met wat geluk in doel. Het kantel en sleutelmoment in de wedstrijd, het geloof in een goede afloop ebde bij de bezoekers zienderogen weg. Het lot van de bezoekers werd in de 62′ helemaal bezegeld nadat de goed leidende scheidsrechter de bal terecht op de stip legde na een foutieve tackle in de grote rechthoek, de strafschop werd feilloos omgezet 4-1.Het zou nog een lang laatste halfuur worden voor The Rangers die enkel in de 75′ via Sven Strinckx met een afgeblokt schot nog voor enig doelgevaar konden zorgen. Ondertussen hadden de bezoekers ook al hun wisselspelers opgebruikt waardoor ze het laatste kwartier nog zelfs met 10 man verder moesten nadat de ingevallen Jordi Vandamme reeds na 20 minuten opnieuw naar de kant moest met een spierblessure. Een slechte terugspeelbal op doelman Yentl was in de 77′ de inleiding en aanleiding tot de 5-1. Tot overmaat van ramp moest de onfortuinlijke Lucas Vandermersch 5 minuten voor het einde van de wedstrijd en na een luchtduel afgevoerd worden met de ambulance naar de spoedafdeling van het ziekenhuis, diagnose een gebroken neus en een schouder uit de kom, wij wensen Lucas een spoedig en algeheel herstel toe. De 6-1 in de slotminuut was dan ook niet meer dan een voetnoot nadat de bezoekers met 9 man de wedstrijd afgesloten hadden.

Het slechte nieuws is dat naast het uitvallen van Lucas Vandermersch voor enkele weken we als laatste gerangschikt staan. Het goede nieuws is dat we “slechts” op 3 punten van de leider staan en dat er volgende week opnieuw een wedstrijd is tegen de uittredende kampioen van vorig seizoen.

Speelden voor The Rangers: Yentl Verslype, Dieter Naert, Milan Huysentruyt (60′ David Lernout), Vincent Derveaux, Timo Maertens ( 65′ Sven Strinckx), Wouter Deweer ( 55′ Jordi Vandamme), Kevin Messiaen, Alexander Kindt, Lucas Vandermersch, Aäron Ferret en Lars Lecointre.

Doelpunt: Alexander Kindt.

Gele kaarten: nihil.

Rode kaarten: nihil.