25-05-’13: [Winst Cap Colors Cup] The Rangers – SDJ Bellegem

The Rangers stonden voor de 3° keer in hun rijk gevulde geschiedenis van 46 jaar in een bekerfinale, de vorige twee pogingen werden verloren en het werd nu dus derde keer goede keer.

Beide ploegen kenden elkaar zeer goed temeer ze uitkwamen in dezelfde reeks, de vorige twee wedstrijden in de afgelopen competitie werden winnend afgesloten in het voordeel van de Bellegemnaren, ook hier was het dus derde keer goede keer. Deze finale greep plaats op de prachtige accommodatie van Sparta Petegem in het Oost-Vlaamse Deinze en dit op een uitstekende grasmat. Deze uiterst faire wedstrijd werd in goede banen geleid door een trio die nauwelijks hoefde in te grijpen.

The Rangers kenden een droomstart want reeds in de 2′ kwamen ze op voorsprong, Sven Strinckx zorgde voor het voorbereidend werk om vervolgens de bal breed te leggen op Lucas Duran die de ruimte indook, de jongste speler van The Rangers schakelde zijn laatste belager uit om de bal naast de hopeloos grabbelende bezoekende doelman te schuiven 1-0. De bezoekers namen meteen het initiatief over en ze poogden om de vroege achterstand om te buigen, er werd veel druk gezet op de Rangers defensie maar deze laatste gaf geen krimp, er werd niks weggeven en ook doelman “Lello” deed in de 8′ zijn duit in het zakje door met een geweldige reflex een vrije trap uit de kruising te halen. De Bellegemnaren hadden in de eerste helft het meeste balbezit en ook een licht veld overwicht tot scoren kwamen ze echter niet, de thuisploeg daarentegen deed het wel in de 20′ na een afgeweerde vrije trap van Lieven Bridelance viel de bal voor de voeten van Aäron Ferret die van net buiten de grote rechthoek verschroeiend uithaalde om de bal staalhard in doel te schieten 2-0. De bezoekers kregen hierdoor een eerste mentale tik en naar de rust toe herstelde de thuisploeg het evenwicht, met nog een poging in de 40′ van Aäron Ferret voorlangs werd de rust ingegaan met een 2-0 stand.

Iedereen kwam super gemotiveerd uit de kleedkamer voor de tweede helft, de bezoekers moesten nu meer risico’s in hun spel gaan bouwen wat dan weer in de kaart speelde van de thuisploeg die hierdoor meer ruimte kreeg. David Cnockaert legde in de 48′ de bal breed voor zijn broertje Steven Cnockaert die van net voor de grote rechthoek zijn poging zag openspatten op de dwarsligger. The Rangers hadden nu de volledige controle over de wedstrijd en toen Sven Strinckx in de 55′ op vinkenslag lag om een fout in de Bellegem defensie af te straffen was het 3-0 en meteen leek het lot van SDJ Bellegem bezegeld, The Rangers groeiden in de wedstrijd om deze met veel vertrouwen en zeer volwassen uit te spelen. Kapitein Jurgen Vanelslander mikte zijn vrije trap in de 58′ naar de kruising maar de bezoekende doelman maakte de poging met een uitstekende reflex onschadelijk. Het was wachten tot de 70′ om de 4-0 te noteren, de goed aangesneden hoekschop van Sven Strinckx werd in eerste instantie afgeweerd maar in de rebound haalde Jens Verschoore verschroeiend uit. Hoe zeer de bezoekers zich ook verweerden om toch maar de eerredder te scoren verder dan een bal door doelman “Lello” via de deklat in hoekschop geduwd in de 80′ kwamen ze niet meer. De honger naar meer bij The Rangers raakte maar niet gestild en in de 85′ was er een ultieme voetreflex nodig van de Bellegem doelman om Jens Verschoore van een doelpunt te houden. Het orgelpunt van de wedstrijd viel in het slot op de 88′ , nadat sterkhouder Steven Cnockaert Sven Strinckx afgezonderd had voor doel werd de poging van Sven in hoekschop geweerd, de daarop volgende hoekschop van Sven Strinckx perfect aangesneden naar de 2° staak werd door Steven Cnockaert op een magistrale wijze overhoeks in de kruising gekopt, de 5-0 was de kers op de taart, de zege was dan ook dubbel en dik verdiend.

Na het laatste fluitsignaal kon de vreugde losbarsten, er werd uitbundig gezongen en gedanst, het was dan ook een mooi ontroerend moment toen de afscheidnemende ouderdomsdeken Dario Samyn de beker in ontvangst mocht nemen en in de lucht steken, het feestje dat erop volgde werd ingezet in Deinze om verder gezet te worden in ons lokaal De Vlaschaard in Moorslede. Het doek is nu gevallen over het seizoen, deze bekerwinst was een heerlijk hoogte punt.

Speelden voor The Rangers: Lorenzo Maddelein, Lander Ampe, Yves Deceunninck, Jurgen Vanelslander, Lieven Bridelance, Lucas Duran (46′ Jens Verschoore), Steven Cnockaert, David Cnockaert (65′ Antony Popelier), Angelo Deman (75′ Niels Vandamme), Aäron Ferret (85′ Dario Samyn) en Sven Strinckx.

Doelpunten: ‘2 Lukas Duran (1-0), ’20 Aaron Ferret (2-0), ’55 Sven Strinckx (3-0), ’70 Jens Verschoore (4-0), ’88 Steven Cnockaert (5-0)